Prenos tekme bo dal derbiju 2. SFL svoj pečat

Tudi v taboru KMN Tomaž Šic Bar z veliko nestrpnostjo pričakujejo petkovo tekmo, derbi 14. kroga in tudi tekmo, ki jo boste lahko od 20.00 dalje spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si!

To bo že 2. tekma 2. SFL v tej sezoni, ki jo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

„Malce pritiska se pa čuti. Tega ne skrivamo, a brez tenzij ne gre in prav je tako. Za to tekmo smo se borili in trdo delali celo leto. Stanje v ekipi je dobro, maksimalno smo se pripravili na obračun,“ nam uvodoma pove Bojan Cunk, trener ekipe, ki domuje v Ljutomeru.

2. SFL, 14. krog, 1.2.
Extrem Sodražica – Dlan Logatec (19.30)
FK Dobrepolje – Kix Ajdovščina (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – FC Hiša daril Ptuj (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
ŠD Mlinše – FK Kebelj (20.45)

2.2.
KMN Miklavž – KMN Velike Lašče (18.00)

Prvi strelec lige

Ekipa KMN Tomaž je v 13 krogih zbrala 34 točk, 11 zmag, remi in poraz. Slednji prav proti FC Hiši daril Ptuj.
„Dejansko sem iz dveh razlogov srečen, da smo prišli do take tekme. Moram priznati, da je zanimanje za futsal na našem koncu malce upadlo. Taka tekma pa pride kot nalašč, da nas vse prebudi. Po drugi strani pa menim, da je prav, da ob vsem spoštovanju do ostale drugoligaške konkurence, prav naša medsebojna tekma odloča, kdo bo direktno napredoval v 1. SFL,“ meni Cunk, ki ima v rokavu ima nekaj adutov, na katere stavi. „V ekipi imamo prvega strelca lige Darija Dragosavca, na katerega zelo računamo. Okrepili smo se z Alešem Marotom, ki bo zagotovo dal svoj doprinos. Ta teden je dobro treniral. Za nameček pa imamo osem kvalitetnih enakovrednih igralcev, pa še koga, ki bi lahko pomagal,“ ocenjuje Cunk.

Prvoligaška okrepitev

„Aleš Marot je odigral kar nekaj turnirjev z našimi fanti. Vsi vemo, kdo Aleš je in kake kvalitete premore. Če imaš priliko, da dobiš takega igralca, ne oklevaš! Pa ne le v lovu na 1. SFL, ampak nam še kako koristi, ker se lahko od njega ogromno naučijo naši mladi igralci,“ Cunk ne skriva veselja zavoljo prihoda odmevne prvoligaške okrepitve. Ne pozabimo – Marot je lani z dvema goloma odločil zmagovalca prvaka 1. SFL, njemu zahvaljujoč je Dobovec Pivovarna Kozel na 5. tekmi ugnal Litijo.

Ne brezglavo po zmago

Za konec namenimo pozornost še tekmecu, vodilni ekipi 2. SFL, FC Hiši daril Ptuj, ki je v 13 tekmah zbrala 12 zmag in en poraz. „Ptujčani imajo ekipo, ki jo sestavljajo prvoligaški igralci, za katerimi je že precej zahtevnih tekem. Dejansko pa ne smemo na njih gledati skozi posameznike, ampak se moramo pripraviti na njih na celoto, na ekipo,“ je jasen Cunk, ki se zaveda, da za njegovo ekipo šteje le zmaga.

„To je bistvo in vsa poanta. Tudi igro bomo postavili tako, ne bomo pa igrali brezglavo. Želja pa je jasna: doseči gol več kot tekmec. Temperatura narašča, dvorana bo polna, svoje bo k izjemni atmosferi dodal še videoprenos tekme. Ekipa, ki bo ob vsem tem ostala dovolj zbrana in fokusirana na dogajanje na terenu, bo bližje zmagi. Svoje pa bo dodala še dnevna forma!“ sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.
  • 23.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje vodi v finalu, ŽNK Vrhnika bližje bronu
    S tekmo v Celju se je začel finale 11. sezone Ženske futsal lige, v Lukovici je bila na sporedu 1. od dveh tekem za končno 3. mesto. Po sobotnih tekmah je več zadovoljstva v taborih ŽNK Celja in ŽNK Vrhnike.

DELI NA