07.12.2018 | 1. SFL
Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored

S tekmami 10. kroga 1. SFL se redni del 24. sezone futsala preveša v drugo polovico. Danes je na sporedu vseh pet tekem kroga, ki ga bo obeležila tekma na Škofijah. Gre za tekmo meseca, ki ji Nogometna zveza Slovenije nameni še nekaj več medijske pozornosti, obračun s Škofih pa bo danes od 20.25 dalje tudi v neposrednem videoprenosu na spletni strani www.futsal.si!

Poleg tega so na sporedu še tekme na štirih preostalih terenih: v Sevnici gostuje Oplast, v Mariboru Benedikt avtodeli Džauš, v Ivančni Gorici Litija, v Škofji Loki pa državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel.

1. SFL, 10. krog, 7.12.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FutureNet Maribor – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FC Ivančna Gorica – FC Litija (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc (20.30) (videoprenos na www.futsal.si)

Prepoved nastopa:
Danijel Krajnc (Benedikt Avtodeli Džauš)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid)

Lista strelcev:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 17
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 17
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 15
Gašper Vrhovec (FC Litija) 12

Presenečenji lanske in letošnje sezone

Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 z zvokom in sliko javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc. Če so bili bronxi prijetno presenečenje lanske sezone, so jim letos ta laskavi primat in naziv prevzeli prav Vrhničani. Na Škofijah se nam obeta tekma 4. in 6. ekipe 1. SFL. To bo ena od treh medsebojnih tekem, ki jih bosta moštvi odigrali v naslednjih 45 dneh. Sta tudi tekmeca v četrtfinalu pokala Terme Olimia.

„Vidi se, da je iz njih trener Mile Simeunovič iztisnil maksimum. Igrajo dobro, borbeno in disciplinirano ter sistematično. Mi se lovimo. V primerjavi z lansko zasedbo ni več z nami dvojca Mataja&Kordiš,“ tekmo proti Vrhničanom napoveduje domači trener igralec Marko Hrvatin, ki ob tem izpostavi tudi to, da lani morda niso igrali tako dobro, kot je kazal izid. „A so nam šle razmere na roko. Letos, ko bi morali dobiti tri, štiri tekme, pa se je obrnilo proti nam. To je šport,“ v svojem slogu trener škofjotov, ki spomni, da jih Vrhničani v petih medsebojnih tekmah še niso ugnali.

„Čaka nas težka tekma z nasprotnikom, ki ponavadi proti nam odigra vedno vrhunsko. Upam, da v petek ne bo. Do zdaj smo na Škofijah vedno izgubili. Verjamem, da v petek to prelomimo,“ pa napove trener Silika Mile Simeunovič, ki je v svoji pripravi na tekmo zagotovo veliko pozornosti namenil prekinitvam, ki jih bronxi izvajajo mojstrsko.

Več o tekmi meseca:

:: Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna

:: Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom

Domačini bodo brez kaznovanega Dejana Bojkića.

Potrditi vlogo favorita

Litijani, na lestvici so tretji, odhajajo na najbližje gostovanje, mimo Bogenšperka in že so v Ivančni Gorici. "Vsako tekmo moramo vzeti resno in se na nasprotnika temeljito pripraviti; tudi tokrat ne bo nič drugače, vlogo favorita moramo namreč upravičiti na parketu. Na vsakem treningu trdo delamo, saj nam samo to lahko prinese uspeh,“ v imenu FC Litija za klubsko Facebook stran napove domači igralec 19-letni Dejan Gojić, ki je za četo trenerja Damirja Pertiča dosegel štiri zadetke. Trener Pertič ob tem spomni, da je v njihovih mislih še vedno gostovanje v Benediktu, kjer so se skoraj opekli, vse pa mora biti dober opomin pred današnjim gostovanjem!

To je zadnja domača ligaška tekma Ivančne Gorice v tem letu, zato se želijo Jože Gačnik in ekipa oddolžiti svojim navijačem in podpornikom za vse v letu, ki se izteka. „Igramo proti ekipi, ki ima izvrstne posameznike. Mi se sestavljamo. Namen pa je, da odigramo čim boljše,“ napove trener Gačnik.

V Sevnico brez prvega strelca

Sevničani so v naletu. Po dveh zmagah bi radi proti Oplastu zaokrožili tris, ki so mu temelje naredili z uspehoma proti Škofjeločanom in ekipi Benedikta.

„Vzdušje je primerno temu času - se pravi super. Igramo doma proti neposrednemu tekmecu in želimo si zmage. Upam, da bomo pravi in da nas pride podpret čim več navijačev,“ se nadeja trener Sevničanov Mitja Jontez, ki se nadeja, da mu bo danes v pomoč tudi kdo od pred tednom dni manjkajočega kvarteta.

Trener Oplasta Saša Leban nima mirnega spanca. Pred dnevi je Oplast izgubil tekmo proti FSK Stripyju, za nameček se je končal več kot mesec dni trajajoč niz nepremaganosti. V 10. krogu bi ekipo iz Kobarida še kako osrečila ponovitev letošnjega 1. kroga, 2:1 je bilo za Oplast. Naloga bo zahtevnejša, ker to po ni v ekipi nekdanjega reprezentanta Jake Sovdata, s štirimi goli prvega strelca Oplasta.

„Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.

Škofjeločani neobremenjeni

Državni prvak, v tem hipu je na 2. mestu v 1. SFL, odhaja v Škofjo Loko, kjer ga pričakuje razigrani domačin, ki zaseda 5. mesto na lestvici 1. SFL. Gorenjci so se z zadnjo serijo povzpeli visoko, tu bi radi ostali ali pa skočili še stopničko višje.

V prvem krogu jeseni so bili igralci Dobovca Pivovarne Kozel suvereni, 6:0 je bilo. „To je tekma, kjer lahko igramo povsem neobremenjeno, saj nimamo kaj izgubiti. Vemo, kaj je naša naloga in upam, da bodo gledalci uživali v tekmi,“ kapetan Stripyja Aleš Bešter potrdi, da povsem neobremenjeno pričakujejo evropski Dobovec.

Na vzhodu Slovenije pa je bilo minule dni slovesno. Rogaški župan Martin Mikolič je po evropskih uspehih sprejem ekipo trenerja Kujtima Morine. Zahvalil se je še sponzorjem, ki podpirajo delovanje kluba, in kolegu županu mag. Branku Kidriču, ki se je prav tako udeležil sprejema.

0:9

V Mariboru gostuje Benedikt avtodeli Džauš.
„Začenja se drugi del prvenstva. V prvih devetih kolih smo spoznali vse ekipe. Danes smo favoriti, to je treba potrditi na terenu. Pričakujem novo zmago,“ napoveduje Tomislav Horvat, trener vodilne ekipe 1. SFL FutureNet Maribora. Vijoličasti čakajo goste iz Benedikta v popolni postavi. Pred dobrima dvema meseca je bilo 11:1, kapetan Mariborčanov Matej Fideršek pa je s šestimi goli napovedal kandidaturo za prvega strelca lige. Še danes vztraja na prvem mestu.

Benedikt, na lestvici je 10., je z Mariborčani od sezone 2014/2015 odigral devet tekem, vse so pripadle Mariborčanom.

Benedikt, ki ga vodi trener Tomislav Novak, prihaja v goste brez kaznovanega Danijela Krajnca. „Maribor je favorit. A to ne pomeni, da se bomo kar predali!“ odločno sklene trener Novak.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Mkeršmanc/R.K.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA