06.10.2018 | 1. SFL
Pred polno dvorano z evropskim prvakom iz leta 2016

Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je tako dobro odigral uvodni tekmi glavnega dela lige prvakov, da si je z dvema zmagama proti ruskemu in madžarskemu podprvaku že tekmo pred koncem turnirja v Podčetrtku priigral napredovanje med 16 najboljših v Evropi.

Tudi zato bodo varovanci trenerja Kujtima Morine danes proti ruskemu prvaku Ugri (evropski klubski prvak iz leta 2016!) povsem neobremenjeni, v Obstotelju pa se obeta pravi futsal praznik!

Tekma se začne ob 20. uri.

Futsal liga prvakov, glavni del, 3. krog:

6.10.
Berettyóújfalu – Sibiryak (17.30)
Dobovec – Ugra (20.00)

Apetiti rastejo

„Za nas bo bo morda celo najlažja tekma na turnirju,“ meni Kujtim Morina, hrvaški strokovnjak na klopi Dobovca. „Ni predaje, nimamo kaj izgubiti. Gremo v tekmo, da vidimo, kam v Evropi sodimo. Vsak od mojih igralcev bo imel motiv več, potencial in volja pa nikoli nista sporna,“ nadaljuje Morina, ki pogleduje že proti elitnemu delu futsal lige prvakov.
„Apetiti rastejo. V rotacijo se nam vrača Kristijan Postružin, ki se vrača po poškodbi. Še kako nam bo prav prišel v rotaciji igralcev,“ pove Morina, ki ga njegova zasedba v minulih dneh v Podčetrtku ni presenetila.

„Vedel sem, da imamo kvalitetno ekipo. A je treba to potrditi na tekmi, ki pa se lahko odvije v smer, ki ne želiš. Rezultat tekme je edino merilo. Jaz vem, da imam dobro ekipo in kvalitetne igralce, to je treba pokazati na tekmi. Useva nam,“ sklene Kujtim Morina.

Dvorana premajhna za vse

„Ugra je vrhunska ekipa, ki premore 12 izjemnih igralcev, tu so reprezentanti Rusije in Brazilije. Želim si, da bi zabeležili pozitiven rezultat. Verjamem pa, da bo dvorana v Podčetrtku danes premajhna za vse,“ napoveduje Alen Fetić, ki upa, da bo imel Dobovec prihodnji teden tudi nekaj sreče pri žrebu elitnega dela, kar bi jim morda odprlo vrata celo na finalni turnir futsal lige prvakov.

Verjamejo v trenerja

Pri sobotni tekmi pa se je pomudil še Damir Puškar, ki je tudi na minulih tekmah potrdil, kako pomembno je, da ima ekipa zanesljivega vratarja. „Vemo, da nas danes čaka zahtevna tekma. Ugra ima izjemnega vratarja in igralce v polju. A smo mi povsem mirni. Imamo vrhunskega trenerja, ki nas bo dobro pripravil,“ pove Damir Puškar.

Ugra prednjači

Ugra je na turnirju v Podčetrtku zabeležila dve suvereni zmagi, 4:1 in 9:1 (Sibiriak). S 13 doseženimi goli je rusko moštvo tudi najbolj učinkovita ekipa glavnega dela lige prvakov. Z 39 streli v okvir vrat je ruski državni prvak vodilna ekipa v tem segmentu v tem delu lige prvakov. Vratar Zviad Kupatadze je s tremi goli 2. strelec tekmovanja.

Osrednji datumi v letošnji futsal ligi prvakov:
3.10. - 7.10. glavni del lige prvakov
12.10. žreb elitnega dela lige prvakov
13.11. - 18.11. elitni del lige prvakov
25.4. - 28.4. finalni turnir lige prvakov

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA