Pred kamerami boj za 1. SFL

Ob pogledu na lestvico 2. SFL je jasno, da 14. krog prinaša veliki derbi. Obračun za vrh in skorajšnje napredovanje v 1. SFL. Tja bo direktno šel prvak 2. SFL. V 14. krogu se bosta v Ljutomeru pomerila vodilni FC Hiša daril Ptuj in drugouvrščeni KMN Tomaž Šic Bar, ločita ju dve točki, 36 jih ima vodilni Ptuj, dve manj KMN Tomaž. V petek se ekipi merita v Ljutomeru, odkoder bomo tekmo ob 20. uri tudi prenašali v neposrednem videoprenosu na www.futsal.si!

To bo že 2. tekma 2. SFL v tej sezoni, ki jo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

2. SFL, 14. krog, 1.2.
Extrem Sodražica – Dlan Logatec (19.30)
FK Dobrepolje – Kix Ajdovščina (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – FC Hiša daril Ptuj (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
ŠD Mlinše – FK Kebelj (20.45)

2.2.
KMN Miklavž – KMN Velike Lašče (18.00)

Prava tekma

„2. SFL in naši ekipi sta si ta prenos zaslužili. Vsi ljubitelji futsala boste lahko uživali,“ napoveduje Dejan Kraut, ki drugo sezono že vodi Ptujčane. „To bo pravi derbi in tekma, za katero se trenira in živi. Čaka nas polna dvorana, obe ekipi pa bosta imeli močno podporo s tribun. Pričakujem fer in športno srečanje,“ uvodoma pove Kraut, ki pravi, da so se povsem normalno pripravili na tekmeca, kot to počno že celo sezono v 2. SFL.

„Domačin je pod pritiskom, dve točki so za nami, morajo nas premagati. Mi se pripravljamo na tekmo po ustaljeni metodi, odigrali pa bomo brez kalkulacij,“ napove Kraut, ki nima težav s kartoni ali poškodbami, zato na derbi prihaja v popolni postavi. V moštvu bo tudi kapetan Thomas Pihler, ki je odslužil kartone.

Zadovoljen s formo

„S formo sem zelo zadovoljen,“ pa optimistično navrže Kraut, ki je pred leti v 1. SFL popeljal tudi ŠD Brezje, potem pa se zavoljo službenih obveznosti poslovil. „Ptuj želi v 1. SFL. Vse bomo naredili za to. Vem, da imam zelo motivirane fante, ki bodo na petkovi tekmi dali od sebe še tistih 20% odstotkov več kot ponavadi,“ napoveduje Kraut, ki goji igro s precej tesnega pokrivanja, vrši pritisk na žogo, zapira boke, preprečuje podaje do sidraša, rad pa se zateče k prekinitvam, saj tako najlažje dosega zadetke, Ptujčani so dobri tudi v protinapadu. Imajo tudi najboljši napad lige, so pri 101 doseženem golu v tej sezoni, radi bi presegli ljubljanski Vuko, ki je v sezoni 2011/2012 v 2. SFL prispeval 108 zadetkov.

„Pretiranih skrivnosti med ekipama ni. Igralci se poznajo, nekateri celo skupaj igrajo na turnirjih, odločala bo tudi dnevna forma. Trenerji smo tisti, ki igralce pripravijo do tekme med tednom ali pa potem na obračunu še kaj korigirajo, večji del posla pa je med tekmo na ekipi!“ meni Kraut, ki je ponosen tudi na vzdušje, ki ga ima v ekipi.

Pri domači zasedbi pa Kraut izpostavi tri imena: Darijo Dragosavca (28 golov), Dejana Kosa (19) in novinca Aleša Marota. „Domačini imajo na voljo sedem igralcev, poleg prej omenjenih treh je tu še tisto staro jedro KMN Tomaža,“ sklene ptujski strateg.

Medsebojna tekma v tej sezoni:
FC Hiša daril Ptuj – KMN Tomaž Šic bar 6:4

Tekst: D.P.
Foto: FC Hiša daril Ptuj

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.
  • 23.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje vodi v finalu, ŽNK Vrhnika bližje bronu
    S tekmo v Celju se je začel finale 11. sezone Ženske futsal lige, v Lukovici je bila na sporedu 1. od dveh tekem za končno 3. mesto. Po sobotnih tekmah je več zadovoljstva v taborih ŽNK Celja in ŽNK Vrhnike.

DELI NA