06.01.2017 | Futsal U21
Ponosni, ker gostijo reprezentanco U21

Danes se bo zbrala futsal reprezentanca do 21 let, ki se bo 7. in 8. januarja pomerila s Slovaško. Prva tekma bo v Škofji Loki v dvorani Trata (ob 19.00), druga pa dan za tem na Vrhniki (ob 16.00).

Prijateljski tekmi:

Škofja Loka, 7.1.
Slovenija – Slovaška (19.00)

Vrhnika, 8.1.
Slovenija – Slovaška (16.00)

Spremembs v kadru

Selektor Tomislav Horvat je na zbor poklical 14 igralcev. Od objave seznama pa do reprezentančne akcije je prišlo do ene spremembe – namesto Nejca Hozjana bo v ekipi Aljaž Končan.

Seznam igralcev za tekmi:

Nejc Berzelak (FK Zavas), Niko Cesarec (FK Dobovec), Aljaž Končan (FK Zavas), Luka Jamnik (FSK Stripy), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Nik Logar (KMN Oplast Kobarid), Jan Mlakar (KMN Sevnica), Andrej Mohorič (FSK Stripy), Tjaž Lovrenčič (KMN Benedikt), Domen Školiber (KMN Tomaž), Urban Tavčar (FSK Stripy), Teo Turk (FC Litija), Benjamin Tušar (FK Zavas), Matej Tušar (FSK Stripy).

Kar dve obletnici

Slovenija se bo s slovaškimi vrstniki merila v Škofji Loki in na Vrhniki, ki veljata za ambiciozni in urejeni futsal sredini, oboji pa se veselijo, da v svoji sredi pozdravijo izbrani vrsti.
„Ko je novembra na klube prišlo vprašanje, kdo bi prevzel organizacijo ene izmed prijateljskih tekem nismo kaj dosti razmišljali. Leto 2017 je za naš klub še posebej zanimivo - 30 let nazaj se je klub ustanovil, potem v letu 1997 razpadel in se leta 2007 ponovno registriral. Torej lahko rečemo, da je to leto kar dveh obletnic  - 30. ustanovitve in 10. ponovnega zagona. In kako bi lahko lepše začel koledarsko leto 'obletnic', kot  da gostiš tako tekmo. V bistvu lahko mirno rečem, da je organizacija te tekme za naš klub še toliko bolj zanimiva, saj imamo v mladi reprezentanci kar štiri igralce - Matej Tušar, Urban Tavčar, Andrej Mohorič in pa Luka Jamnik. Sam bi selektorju Horvatu predlagal še kakšnega igralca iz ekipe dvakratnih zaporednih državnih prvakov, ampak če rečem v šali - potem bi bilo pa že pol reprezentance iz našega kluba,“ je ob tem dodal Krištof Ramovš iz FSK Stripy.

„V našem klubu smo zelo ponosni, da lahko gostimo mlade upe slovenskega futsala. Veseli nas, da se je NZS odločila, da gostiteljstvo ponudi nam, mi pa bomo z dobro organizacijo dogodka, predvsem pa z obiskom ljubiteljev futsala na Vrhniki dokazali, da lahko računajo na nas tudi v bodoče. Ne povsem brez pomena pa je tudi dejstvo, da bodo za slovensko ekipo nastopili trije naši fantje, Nejc, Aljaž in Benjamin, na kar smo še posebej ponosni,“ pa začne Boštjan Erčulj iz kluba FK Zavas.

Dobrodelna nota

„V tem trenutku je praktično že vse pripravljeno za vse treninge in nedeljsko tekmo. Ker želimo biti gostoljuben gostitelj, so nam na pomoč priskočila tudi nekatera podjetja, ki bodo prispevala svoje izdelke za pogostitev obeh ekip. Hkrati smo se dogovorili z obema nogometnima kluboma iz naše občine NK Vrhnika in ŠD Dren, da bodo njihovi najmlajši sodelovali pri himnah in na predstavitvi igralcev obeh reprezentanc. Nogomet in futsal z roko v roki. Žal reprezentanci ne bosta prenočevali na Vrhniki, a smo prepričani, da bodo člani obeh ekip zadovoljni zapustili naš kraj,“ doda Erčulj, ki spomni, da bo imela tekma tudi dobrodelno noto:

„Pred meseci smo že pomagali OŠ Antona Martina Slomška, ki je bila kar nekaj časa brez gola na zunanjem igrišču, sredstev za novega pa niso imeli. V "Slomšku", kjer igramo, smo vedno lepo sprejeti, poleg tega pa je nedopustno, da je igrišče, kjer je sicer vedno veliko mladine, brez gola. Zato smo s pomočjo donatorjev zbrali sredstva in kupili novega. Ker je tudi drugi v zelo slabem stanju in postaja že nevaren, bi želeli kupiti tudi tega, še posebej, ker proizvajalec vzame v račun poškodovanega. Zato bo vstopnina na nedeljsko tekmo en evro. Majhen znesek, ki pa gotovo ne bo odvrnil nikogar, da si pogleda naše mlade futsal mojstre.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.01.2024 | Futsal U21
    V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
    „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
    Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Tesen poraz proti Portugalski
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
  • 22.01.2024 | Futsal U21
    Pripravljeni na Portugalsko
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
  • 21.01.2024 | Futsal U21
    Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
  • 17.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi na Portugalsko
    V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
  • 17.12.2023 | Futsal U21
    Zmanjkalo časa za preobrat
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
  • 16.12.2023 | Futsal U21
    V nedeljo še enkrat z Madžari
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
  • 15.12.2023 | Futsal U21
    Veselijo se tekem na Madžarskem
    Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
  • 12.12.2023 | Futsal U21
    Dvakrat z Madžarsko
    V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA