15.02.2021 | 1. SFL
Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov

V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.
Aktobe – FK Dobovec (11.00)

19.2.
InterMovistar – Kherson (19.00)
FC Barcelona – ACCS Futsal (21.05)

20.2.
Ugra Yugorsk – Vytis (13.00)
Kairat – United Galati (13.00)
Sporting – Chrudim (18.00)
Olmissum – KPRF (19.30)
SLBenfica – Berettyóújfalu (20.00)

Osmerica na finalni turnir

Liga prvakov se igra po sistemu izločanja, o napredovanju odloča ena tekma. Predkrog se je začel novembra lani, šestnajstina finala (32 ekip) je bila na sporedu januarja, Dobovec pa je na Malti s 3:2 izločil domačina. V osmih tekmah osmine finala bomo dobili osem udeležencev finalnega turnirja, ki bo med 28.4. in 3.5. v beloruskem Minsku. Nobena od slovenskih ekip se še ni uvrstila na finalni turnir. Pred leti je bila blizu temu Litija, ki jo je zaustavila Barcelona, predlani še bliže Dobovec, ki je v Moskvi klonil v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF-om.

19 tekem, 12 zmag

Dobovec igra četrto sezono v futsal ligi prvakov. Debitiral je jeseni 2015, ko se je kot gostitelj turnirja glavnega dela prebil v elitni del in sezono sklenil s turnirjem v Madridu. Jeseni 2018 se je liga prvakov spet vrnila v Obsotelje, Dobovec pa je vnovič prišel v elitni del, ki ga je odigral v Litvi. V lanski sezoni je najprej Dobovec doma še tretjič gostil turnir glavnega dela in se prebil na turnir elitnega dela v Moskvo, kjer je v zadnjih minutah zadnje tekme ostal brez finalnega turnirja lige prvakov. V prvem evropskem nastopu (sploh prva evropska tekma datira v 30.9. 2015) je Dobovec vodil trener Zoran Tesko, pod vse zadnje uspehe kluba se podpisuje Kujtim Morina. Dobovec bo v Kazahstanu odigral jubilejno 20. evropsko tekmo, lovil bo 13. zmago.

Skoraj 24 ur na poti

Vodilna ekipa 1. SFL se je danes zjutraj odpravila na pot, iz Ljubljane so odleteli v Istanbul, od tu pa proti kazahstanskem mestu Alma Ati, kamor bodo prispeli zgodaj zjutraj. „Na tem mestu hvala vodstvu kluba, da nam je omogočilo, da bomo v Kazahstanu že dva dni pred tekmo, da se bomo lažje prilagodili na časovno razliko,“ uvodoma pove trener Kujtim Morina, ki je s sabo odpeljal vse igralce, vključno s Tihomirjem Novakom, ki je izpustil tudi petkovo tekmo vodilnih ekip 1.SFL. „Pred Novakom sta še dva treninga v Alma Ati. Videli bomo, kakšna bo situacija z njim. Željan je igranja, hoče pomagati ekipi, to mi je kot trenerju všeč in me veseli,“ nadaljuje Morina, ki ne skriva ambicij.

Pohvalil napad

„Verjamem, da se bomo pokazali v najboljši možni luči. Vsi verjamemo v uspeh, v preboj na finalni turnir. To bi bil izjemen uspeh za naš klub in celoten slovenski futsal,“ poudari hrvaški trener na klopi Dobovca. Generalko pred dolgo potjo v Kazahstan je Dobovec opravil v domači ligi, v 17. krogu 1. SFL je doma s 6:5 premagal FC Hiša daril Ptuj.

„Vse skupaj bi lahko razdelil na dva dela: v prvi fazi sem bil zelo zadovoljen z napadom in načinom igre, kako smo igrali in si ustvarjali številne priložnosti. Kolikor sem bil zadovoljne z napadom, toliko sem bil nezadovoljen z obrambo. Gostom smo dopuščali, da so prihajali do priložnosti in dosegali lahke gole. Igralce sem na to opozoril, zavedajo se svojih napak. Vsem nam pa je tudi jasno, da si v Evropi takih napak ne smemo dovoliti,“ še doda Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA