03.05.2019 | 1. SFL
Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak

Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.

1. SFL, finale, 3. tekma, 3.5.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel 12:13
(5:5, 2:3) (0:3 v zmagah)
1:0 Fideršek (11); 2:0 Bukovec (12.); 2:1 Totošković (12.); 2:2 Postružin (13.); 2:3 Postružin (13.); 3:3 Fideršek (22.); 4:3 Stojković (23.); 4:4 Čujec (24.); 4:5 Čujec (29.), 5:5 Sovdat (35.)

Kazenski streli: 6:5 Jurić, 6:6 Čeh, 7:6 Stojković, 7:7 Čujec, 8:7 Fideršek, 8:8 Fetić, 9:8 Turk, 9:9 Postružin, 10:9 Sovdat, 10:10 Mordej, 11:10 Kroflič, 11:11 Grbić, 12:11 Rednak, 12:12 Čujec, 12:13 Cesarec.


Domačini odločno

Na tretji finala 24. sezone 1. SFL je uvodoma pobudo prevzel Maribor, ki ni imel več popravnega izpita. Tako se je tudi postavil in dal tako jasno vedeti, da ga zanima le zmaga! Kljub temu gre uvodoma omeniti 3. minuto, ko je po zmedi v domači vrsti do strela prišel Kristijan Postružin, a je Vid Sever obranil njegov strel.

Sledil je domač odgovor. V 5. minuti je meril Uroš Kroflič, na mestu je bil Damir Puškar. V 6. minuti se je z dobrim strelom izkazal Jeremy Bukovec, reprezentant Slovenije U19, ki mu domači trener Tomislav Horvat zaupa in mu je v tem finalu namenil tudi dostojno minutažo. V 7. minut je naval domačinov prekinil to pot zelo razpoloženi Postružin. Na drugi strani je bil pred vrati Dobovca spet agilen Bukovec, njegov strel so gostje blokirali, v 8. minuti pa je poizkus Jake Sovdata ustavila vratnica. Iskrilo se je tudi na drugi strani: po podaji Kristjana Čujca je žoga po strelu Klemna Duščaka pristala v kotu.

Fideršek v glavni vlogi

To je bilo le zatišje pred nevihto. Po uigrani akciji s prekinitve je žoga „sedla“ na nogo domačemu kapetanu Mateju Fideršku, ki je v prvo matiral Puškarja. Ko se veselje domačih še ni poleglo, je bil pred vrati kozlov najbolj spreten agilni Bukovec, ki je povišal na 2:0.

Izjemen odgovor Dobovca

V minuti odmora je gostujoči trener Kujtim Morina umiril svoje igralce in jim dal jasno vedeti, kaj delajo narobe. Sledil je atomski preobrat – v minuti in pol so kozli z golom Denisa Totoškovića in dvema Postružina vodili 2:3, to pa je bil tudi končni rezultat prvega polčasa, v katerem si je Dobovec prislužil pet akumuliranih prekrškov, gostitelji tri.

Vijoličasti kot vihar

So pa varovanci trenerja Tomislava Horvata izjemno začeli 2. polčas. Če je Teo Turk v prvi minuti nadaljevanja slabo sprejel žogo, je bilo nadaljevanje po domačem okusu. Kapetan Fideršek je v 22. minuti poravnal na 3:3, srbski reprezentant Miloš Stojković pa je v 23. minuti poskrbel za domače vodstvo 4:3. Izkušeni Čujec je v 24. in 29. minuti spreobrnil rezultat, Dobovec je povedel 4:5. Po petem golu je Tomislav Horvat zamenjal vratarja, Severja je med vratnicama nadomestil Tjaž Lovrenčič, ki je v zadnjem prestopnem roku prišel v Maribor iz ekipe Benedikt Avtodeli Džauš. Lovrenčič je do konca rednega dela obranil dva nevarna strela.

Sovdat za 5:5

V 35. minuti se je vse začelo znova! Maribor je z igralcem vratarjem v polju (v tej vlogi Jurić) izigral goste, sam je ostal izkušeni Sovdat, ki je na drugi vratnici pospravil žogo v mrežo Dobovca. Ob koncu rednega dela je Puškar obranil še en nevaren strel, potem pa so sledili kazenski streli.

Vosmi seriji je sledila prva napaka. Bukovčev strel je obranil Žiga Čeh, ki ga je trener Kujtim Morina poslal na gol, ker pred tem Marko Peček in Puškar nista bila uspešna. Za uspeh gostov je poskrbel Niko Cesarec.

Izvajenje kazenskih strelov:

Priznanja in pokale sta ekipama podelila Bojan Gliha (vodja futsal tekmovanj mladih) in Stane Kokalj (referent za futsal pri NZS).

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 3
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA