28.10.2022 | 1. SFL
Petek v znamenju 7. kroga 1. SFL

Petek prinaša tri tekme 7. kroga 1. SFL, četrta tekma med Dobovcem in Sevnico pa je preložena zavoljo evropskih nastopov Dobovca. Tri krasne tekme nas čakajo v Kobaridu, Kopru in v Dobrepolju.

1.SFL, 7. krog, 28.10.
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.30)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

8.11.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)

Obračun 3. in 4. v 1. SFL

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo prvo tretjino rednega dela prvenstva zaključil z gostovanjem v Kobaridu pri Oplastu. To bo tekma 3. in 4. ekipe lige. Dobrih 338 kilometrov dolga pot čaka ekipo KMN Meteroplasta Šic bara. „Nato pa še tekma proti ekipi, ki je v igralski sestavi doživela pred pričetkom prvenstva največje spremembe in je za nas popolna neznanka. Imamo dve točki več od tokratnega tekmeca. Želimo si vsaj ohraniti to prednost in prvi del rednega dela prvenstva končati na tretjem mestu. Glede na vse težave, ki nas spremljajo že skozi celo prvenstvo, bi bil to lep dosežek,“ priznava Adrijan Trstenjak, reprezentant U21, sicer pa pomemben člen ekipe, ki jo vodi trener Robert Grdović. Njegova zasedba je pri 12 točkah, Oplast jih ima 10. V minuli sezoni sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – vsakič so slavili domačini. Gostje imajo precej težav s poškodbami: Kristian Škerget, Toni Kovše in Thomas Pihler so poškodovani, Aljaž Goznik še en čas zaradi bolezni ne bo treniral, Niko Kosec pa zaradi nastopa za slovensko reprezentanco do 19 let ni treniral in bo gostovanje v Kobaridu izpustil. »Proti Bronxu smo dokazali, da ob dobrem vodenju s klopi in enakomerno porazdeljenih minutah za igro, lahko odigramo dobro in se enakovredno kosamo s tekmeci. Upam, da nas vožnja ne bo preveč utrudila in da bomo zadržali prepotrebno svežino,« še doda Trstenjak. Oplast, vodi ga trener Matej Kavčič, je v treh letošnjih domačih tekmah od možnih devet točk zbral sedem. Dvakrat je zmagal, enkrat remiziral. KMN Meteorplast pa je ekipa, ki je letos vknjižila že dve gostujoči zmagi.

„Ukvarjamo se sami s sabo. Veliko težav imamo s sestavo ekipe. Ne vem še točno, kdo bo v petek igral,“ pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki je verjetno ostal brez obolelega Tineta Šturma. „KMN Meteorplast Šic Bar je zanimiva ekipa. Priznam pa, da sem več od njih pričakoval proti Dobovcu in Siliku, ko so relativno gladko izgubili. Se pa tudi zavedam, da so pri njih poškodbe in bolezni naredile svoje. Me je pa po drugi strani presenetila njihova relativno gladka in lahka zmaga proti Bronxu. Izpostavil bi dva igralca: Denisa Kneževiča in Roka Šnofla, vsi pa znajo igrati,“ trener Oplasta opozori na zasedbo, ki jim prihaja v goste.

Simeunović hvali Dobrepolje

Tudi v Dobrepolju se obeta dobra tekma. Siliko je hit prvenstva s svojo igro in elanom, ki ga premorejo, Dobrepolje pa prihaja na tekmo proti Siliku ohrabren po zmagi v Sevnici. Za nameček je bila to prva gostujoča zmaga Dobrepolja v 1. SFL.

„Dobrepolje vsako leto napreduje. Morda se to ne vidi tako, a če pogledaš podrobno, to drži. Rastejo. Iz leta v leto imajo boljšo ekipo, dokaz za to je tudi zmaga v Sevnici, pa še gola niso prejeli,“ trener Silika Mile Simeunovič pohvali Dobrepolje.

„Mi ostajamo pri svojem: nič ne menjamo. Igrali bomo svojo igro, ki jo igramo. Želimo kreirati in ustvarjati priložnosti in dosegati gole. Če bomo odigrali v skladu z navodili, potem lahko pridemo do treh točk,“ je jasen Simeunovič, ki ob tem spomni, da bi o morebitni zmagi podaljšali niz zmag na pet zaporednih. To ekipi Silika v 1. SFL, še ni uspelo. Bo pa Vrhničane v Dobrepolju pričakalo kar nekaj nekdanjih igralcev, ki so danes člani Dobrepolja - to so Nik Plestenjak, Nejc Albreht in Miha Car.

ŠD Mlinše brez pritiska

KMN Bronx, 5. ekipa 1. SFL, in ŠD Mlinše, 7. ekipa 1. SFL, se bosta pomerila v Kopru. „Petek je tu, spet je čas za futsal in nova priložnost za dokazovanje,“ pravi trener Mlinš Gregor Ceglar, ki pravi, da se ukvarjajo sami s sabo, da kompletirajo svoje vrste in optimalni zasedbi odigrajo proti Bronxu. „Pohvalil bi trenerja Damirja Pertiča, njegova ekipa lepo napreduje. Krasi jih agresiven presing, hočejo nadigrati tekmeca. To je pokazala tudi zadnja analiza, ogledal sem si tri njihove tekme,“ še dodaja Ceglar.

„Veselimo se tekme, vlogo favorita pa prepuščamo domačinu. Naša ekipa ni pod pritiskom, bolj so pod pritiskom domačini, ki so z zadnjim porazom padli v spodnji del lestvice, kjer smo tudi mi,“ sklene Ceglar.

Primorci so na zadnji tekmi izgubili v Ljutomeru. „Analizirali smo to tekmo, ki je bila naša najslaba v tej sezoni. Ta teden smo se vrnili na treningu k čistimi osnovam. Kaj to pomeni? Opozarjal sem igralce, da so fokusirani le in samo na našo igro, ostale zunanje dejavnike pa je treba povsem izključiti,“ pove Damir Pertič, trener 5. ekipe 1. SFL.

„Mlinše so borbena ekipa. Ko pogledamo rezultate, vidimo, da so vse letošnje tekme izgubili tesno, tudi proti Dobovcu je bilo tako. Pri njih šteje kolektiv. Vem, da nas čaka težko delo. Si pa želim, da pokažemo v petek pravi obraz in zmagamo,“ Pertič ne skriva ambicij. Manjkal pa bo poškodovani mladi reprezentant Aleksander Stanić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA