19.04.2018 | 1. SFL
Pertič: Potrebujemo Gašperja Vrhovca!

Naključje je hotelo, da ima tudi Litija, ne le Dobovec Pivovarna Kozel, novega trenerja na klopi. V Litiji je debitiral Damir Pertič, ki je, to nam je zatrdil, že do petka v filmu finala 1, SFL. „Končno se finale začenja,“ še dodaja Pertič, ki je z ekipo letos osvojil superpokal, izgubil pa finale pokala Terme Olimia.

1. SFL, finale, 1. tekma, 20.4.
FC Litija - Dobovec  Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na Šport TV-ju)

Načakali ste se finala, ki se je napovedoval od 1. kroga 1 .SFL.
„Sezona je dolga. Čeprav so nas vsi že videli v finalu, pa je bilo treba tja priti! Dolga sezona, poškodbe, prekinitev prvenstva in Euro 2018 so vplivali na sezono, igralce in ekipo. Kljub temu smo uspeli oboji – zato smo zasluženo v finalu.“

Tudi igralci so rekli „končno“!
„Saj jih razumem: zdaj bodo pokazali, kaj dejansko znajo in zmorejo!“

Je dovolj moči še za sklepno dejanje, dejansko vrhunec sezone?!
„Odločala bo dneva forma igralcev.“

A ni to dejstvo o dnevni formi malce krivično do vas trenerjev, ko dejansko nimate neposrednega vpliva na izkupiček?
„Ni krivično. Dejansko je dnevna forma rezultat procesa dela in treninga skozi celo sezono. Naloga trenerja je, da ekipo pripravi, da je najboljša v danem trenutku.“

Ste mirni pred začetkom finala?
„Sem, a hkrati poln adrenalina. Komaj čakam, da se začne!“

Bo imel kapetan Gašper Vrhovec večje vlogo in minutažo?
„Gašper se vrača po poškodbi. Cel teden je treniral, prejšnji petek pa prvič zaigral. V prvem delu sezone smo ga pripravljali za Euro 2018, zdaj za končnico. Potrebujemo ga!“

Kdo je favorit? Litija, ker je bila 1. po rednem delu, ali Dobovec, ker je aktualni pokalni prvak?
„Sam se ne bojim prevzemati vloge favorita, a sem realen. Zato bi rekel, da so možnosti 50:50.“

Kakšno Litijo bomo videli?
„V glavi imam več variant, kako začeti prvo tekmo. Verjetno ne bom odstopal od preizkušenega plana iz polfinala. Radi bi igrali dopadljiv futsal, prijeten za gledalce.“

Veliko gledalcev bo v dvorani, tako v Litiji kot v Rogaški Slatini, ostali pa bodo spremljali tekmo na Šport TV-ju.
„To je izjemno pohvalno. Predvsem pa velika stvar za klube, ki bodo lahko na tak način lažje prišli do kakega novega sponzorja. Zato sem ob tej priložnosti, zaradi prenosov, toliko bolj vesel zaradi futsala.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA