14.02.2020 | 1. SFL
Ob derbiju iz Litije še tri pomembne tekme

Še trije krogi nas ločijo do konca rednega dela 25. sezone 1. SFL, zato je jasno, da so ob pogledu na lestvico pred nami še trije razburljivi igralni dnevi. Povsem mirni so le v taboru Dobovca Pivovarne Kozel, ki pa danes igra derbi pred kamerami v Litiji, prenos začnemo ob 20.00 na www.futsal.si.

Prav tako ob osmih se bosta začeli tekmi FC Hiša daril Ptuj – FSK Stripy ter KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar, pol ure za tem pa še KMN Bronx Škofije – FK Siliko.

1. SFL, 16. krog, 14.2.
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – FSK Stripy (20.00)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko (20.30)

O tekmi Litija - Dobovec Pivovarna Kozel:

:: Evropska tekma pred kamerami futsal.si

:: Vrhovec prepričan, da derbi prihaja ob pravem času

Ko oboji hočejo tri točke

Na Škofije k 7. ekipi lige Bronxu prihaja četrti Siliko. „Domačini so izredno domačinska ekipa, vsi naši konkurenti so tu izgubili,“ pred gostovanjem na Obali opozarja trener Silika Mile Simeunovič. „Bronxi so doma zelo dobri. A smo ta teden tudi mi trenirali dobro, zate se lahko nadejamo kake točke s Škofij. Bom kar pošteno povedal – ena točka bi bila skoraj enaka porazu. Zanima nas zmaga,“ je jasen Simeunovič, ki bo imel po dolgem času na voljo vse igralce.

Primorci so med tednom gostovali v Rogaški Slatini in doživeli poraz. „V tem trenutku še ne vem koga bom sploh imel v kadru za tekmo. A vendarle je matematika je zelo enostavna. Zmaga prinaša ogromno, poraz pa nekako že potiho zaključuje sezono. Zaradi tega je to za nas tekma sezone,“ napoveduje trener škofjotov Marko Hrvatin.

Ptujčani lovijo priključek

Priključek in vsaj 8. mesto pa lovijo tudi Ptujčani, ki so na 9. mestu, osem točk imajo, osma ekipa lige Oplast (tokrat počiva) pa je pri trinajstih. „Delamo dobro, želim si le, da to kvalitetno delo s treninga prenesemo na tekmo,“ si želi trener Ptujčanov Simon Šabeder, ki dodaja:
„ Pred nami je težka tekma in izkušen nasprotnik. Vemo, kako se je končalo na prvi tekmi. Moramo se jim oddolžiti za to,“ še spomni Šabeder za prvo letošnjo medsebojno tekmo – 9:3 je bilo za Škofjeločane, ki so z 20 točkami 3. ekipa 1. SFL.

Za nekaj več v Sevnici

V Sevnici se bosta pomerila 5. in 6. ekipa lige in mirno lahko rečemo hit 2. dela rednega dela. Oboji so zbrali po 16 točk, KMN Tomaž Šic Bar je imel uvodoma v sezono precej smole, a je kljub temu pridno zbiral točke. Sevničani so se prebudili v tem drugem delu rednega dela.

„To bo za nas še ena kvalifikacijska tekma. Gregor Pešec je poškodovan, Uroš Martič počiva zavoljo kartonov. Kogar ni, brez tistega se mora. Oboji pa potrebujemo točke za čim boljše izhodišče v končnici,“ opozarja trener Sevničanov Mitja Jontez, ki ob tej priliki pohvali goste za zrelo in izkušeno rutinirano igro.

„Veselimo se, da se po treh tednih tudi za nas nadaljuje prvenstvo, zavedamo pa se da je pred nami težka tekma. Marsikaj se bo še dogajalo v zadnjih treh krogih. Kalkulacije tu ne vzdržijo, potrebno se je koncentrirati predvsem na sebe. Zadovoljen sem s pristopom igralcev na treningu. Ostajamo maksimalno zbrani in želimo odigrati dobro tekmo,“ pa v svojem slogu tekmo napove trener Matej Gajser, ki uspešno vodi zasedbo KMN Tomaž Šic Bar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA