24.03.2019 | Futsal U19
Ne skrivajo, ampak želijo na Euro 2019

Da bo v slovenski mreži končalo čim manj žog v kvalifikacijah za Euro 2019, bo pomagal tudi vratar Jure Vetrih, ki se veseli skorajšnjega začetka kvalifikacij, ki se za Slovenijo U19 začnejo v sredo. 27. marca bo ob 17.30 naš prvi tekmec Nizozemska.

Kvalifikacije za Euro U19, Podčetrtek, tekme Slovenije:

27.3.
Slovenija – Nizozemska (17.30)

28.3.
Slovenija – Ciper (18.45)

30.3.
Azerbajdžan – Slovenija (18.00)

Čim manj nihanj

„Nekaj smo si že ogledali in videli, kako konkurenca igra. Nekaj te priprave še sledi. Že zdaj je jasno, da nasprotniki niso slabi. A tudi mi imamo svoje pluse, svoje adute,“ ambiciozno in odločno dodaja Vetrih. Uvodoma se pogovorimo o generalki proti Srbiji. „Prva tekma je bila zelo dobra, vse pa smo odigrali tako, kot smo se domenili. Na drugi tekmi nismo bili na nivoju, kot bi morali biti,“ ocenjuje Vetrih, ki se zaveda, da takih nihanj na kvalifikacijah ne bo smelo biti.


Kljub porazu na zadnji tekmi proti Srbiji je Vetrih optimist. Le to gradi na dejstvu, da so v zadnjem letu in pol trdo delali. „Napredovala je ekipa, napredovali smo posamezniki. Predvsem imamo danes več izkušenj. Sprva smo bili zelo nebogljeni,“ nadaljuje Jure.

„Konkurenca v ekipi je dobra in zdrava, vsak pa se želi po svoje dokazati,“ še omeni Vetrih.

Pravilna odločitev

S futsalom je začel v ŠD Extrem, kjer je bil 10 let. Njegov prvi trener je bil Jani Čampa, potem vrsto let Mitja Mihelič. Lani se je odločil za selitev v Dobrepolje. „Želel sem braniti v kategoriji U19. V Dobrepolju so me lepo sprejeli, zdaj pa bomo kmalu dobili še športno dvorano. Odhod se je izkazal kot dobra poteza,“ dodaja Vetrih, dijak 4. letnika kočevske gimnazije in bodoči kineziolog.

Ob koncu pa Jure izrazi upanje, da bo v Podčetrtku čim več gledalcev. Tudi z njihovo podporo bo mladim slovenskim upom lažje do uspeha. Ne skrivajo (več) – želijo na evropsko prvenstvo v Latvijo, ki bo med 8. in 14. gostitelj sploh prvega prvenstva v tej starostni kategoriji.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Dve vrhunski tekmi premalo za preboj na Euro 2019
  "Mi nismo bili pravi. Kot je rekel selektor Andrej Dobovičnik, Nizozemci so ne krivi, ne dolžni odpotovali na EP. A to je šport. Iz tega se moramo nekaj naučiti in delati še več in še boljše,“ je po tretji tekmi kvalifikacij povedal Matej Kavčič.
 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Slovenija ostaja v igri za nastop na Euru 2019
  V Podčetrtku se končujejo kvalifikacije v skupini 6. Po dveh tretjinah opravljenih nalog najboljše kaže Nizozemski, ki premore šest točk, sledita ji Slovenija in Ciper (s po tremi točkami) in Azerbajdžan, ki še nima točke.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Z zmago ohranili upe za Euro 2019
  Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so s kar 6:0 porazili Ciper. O potniku na evropsko prvenstvo bosta odločali sobotni tekmi. Slovenija pa bo lahko razmišljala o poti na EP le v primeru, da Ciper na prvi tekmi premaga Nizozemce.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Verjeti v fante in ugoden razplet
  „To prvo tekmo je treba pozabiti. Ti fantje zmorejo bistveno več! Še naprej je treba verjeti v to, da se lahko z dvema zmagama prebijemo na evropsko prvenstvo. Ni izključeno, da se zdaj po tem porazu naši igralci sprostijo in pokažejo, kaj znajo!“ se nadeja Dušan Razboršek.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Kvalifikacije začeli s porazom
  V drugem polčasu je Slovenija imela svoje priložnosti, do izraza pa je prišla nizozemska upornost. Hitro so znižali na 1:2 in potem izenačili na 2:2. Po prekršku, ki pa ni bil zapiskan (Kamamba nad Bukovcem), so gostje z igralcem več povedli 2:3, tekla je 31. minuta.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Dres Slovenije nagrada za ves trud
  Dileme ni, tudi danes se bo v Podčetrtku slišala Zdravljica. „Mi vedno pojemo glasno,“ poudari Ciuha, ki ne skriva ponosa, da bo danes zabeležil 16. nastop v dresu Slovenije. Od lanskega aprila je dosegel tudi pet golov.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Za Slovenijo pozabil na bolečino
  Turnirja v Podčetrtku, danes je na sporedu obračun z Nizozemsko, jutri sledi Ciper, v soboto Azerbajdžan, se Jeremy veseli. „Smo uigrani, borbenosti nam ne manjka, precej časa smo skupaj, kakovostno smo trenirali,“ meni Jeremy, ki je ponosen, ko nosi dres Slovenije: „To je nekaj enkratnega in izjemnega, da nosim dres Slovenije. Potem pa se zasliši še himna!“
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Izvrstno pripravljeni čakajo Nizozemce
  V Podčetrtku se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo do 19 let. Slovenija uvodoma igra z Nizozemsko (17.30), tekmo pa bo moč spremljati v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Imajo recept za Nizozemce
  Tudi Tilnu je jasno, da je prva tekma zelo pomembna, zato bo s soigralci naredil vse, da Nizozemska „pade“. Tako ali drugače. Sinoči so si ogledali še zadnje detajle današnje konkurence, z vsem pa jih bo seznanil strokovni štab, ki je svoje delo opravil optimalno.
 • 26.03.2019 | Futsal U19
  Z realnimi možnostmi, da se uvrstijo na Euro 2019
  Matej pove, da je s svojo formo zadovoljen, pa tudi ekipa deluje, kot treba. „Nihče nas ni nadigral, dobro deluje naša obramba, uigrani smo v napadu,“ nadaljuje Ahčin, ki spomni še na generalko proti Srbiji: „Na prvi tekmi smo odigrali zelo dobro, na drugi pa se nam je podiralo,“ še opomni Ahčin.

DELI NA