24.03.2019 | Futsal U19
Ne skrivajo, ampak želijo na Euro 2019

Da bo v slovenski mreži končalo čim manj žog v kvalifikacijah za Euro 2019, bo pomagal tudi vratar Jure Vetrih, ki se veseli skorajšnjega začetka kvalifikacij, ki se za Slovenijo U19 začnejo v sredo. 27. marca bo ob 17.30 naš prvi tekmec Nizozemska.

Kvalifikacije za Euro U19, Podčetrtek, tekme Slovenije:

27.3.
Slovenija – Nizozemska (17.30)

28.3.
Slovenija – Ciper (18.45)

30.3.
Azerbajdžan – Slovenija (18.00)

Čim manj nihanj

„Nekaj smo si že ogledali in videli, kako konkurenca igra. Nekaj te priprave še sledi. Že zdaj je jasno, da nasprotniki niso slabi. A tudi mi imamo svoje pluse, svoje adute,“ ambiciozno in odločno dodaja Vetrih. Uvodoma se pogovorimo o generalki proti Srbiji. „Prva tekma je bila zelo dobra, vse pa smo odigrali tako, kot smo se domenili. Na drugi tekmi nismo bili na nivoju, kot bi morali biti,“ ocenjuje Vetrih, ki se zaveda, da takih nihanj na kvalifikacijah ne bo smelo biti.


Kljub porazu na zadnji tekmi proti Srbiji je Vetrih optimist. Le to gradi na dejstvu, da so v zadnjem letu in pol trdo delali. „Napredovala je ekipa, napredovali smo posamezniki. Predvsem imamo danes več izkušenj. Sprva smo bili zelo nebogljeni,“ nadaljuje Jure.

„Konkurenca v ekipi je dobra in zdrava, vsak pa se želi po svoje dokazati,“ še omeni Vetrih.

Pravilna odločitev

S futsalom je začel v ŠD Extrem, kjer je bil 10 let. Njegov prvi trener je bil Jani Čampa, potem vrsto let Mitja Mihelič. Lani se je odločil za selitev v Dobrepolje. „Želel sem braniti v kategoriji U19. V Dobrepolju so me lepo sprejeli, zdaj pa bomo kmalu dobili še športno dvorano. Odhod se je izkazal kot dobra poteza,“ dodaja Vetrih, dijak 4. letnika kočevske gimnazije in bodoči kineziolog.

Ob koncu pa Jure izrazi upanje, da bo v Podčetrtku čim več gledalcev. Tudi z njihovo podporo bo mladim slovenskim upom lažje do uspeha. Ne skrivajo (več) – želijo na evropsko prvenstvo v Latvijo, ki bo med 8. in 14. gostitelj sploh prvega prvenstva v tej starostni kategoriji.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.04.2019 | Futsal U19
  Po porazu končno 4. mesto
  „V nadaljevanju nam je malce padel motiv. Do izraza sta prišli fizična moč in večja količina treningov. Za nameček je Slovenija v parih dneh odigrala tri tekme, to je bil velik zalogaj za naše fante, ki so sedaj videli, kaj jim še manjka,“ je uvodoma dejal selektor Dobovičnik.
 • 28.04.2019 | Futsal U19
  Španiji nudili dober odpor
  Slovenska futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi na Turnirju narodov priznala premoč Španiji, 0:2 je bilo. Jutri se bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika pomerili še z Ukrajino. Na tekmi proti Španiji se je zbralo tudi 30 slovenskih navijačev.
 • 27.04.2019 | Futsal U19
  Po vodstvu poraz proti Italiji
  Futsal reprezentanca U19 je s porazom proti Italiji začela nastop na turnirju Torneo Delle Nazioni. V Manzanu so domačini slavili s 3:1, edini gol za Slovenijo je dosegel Tod Ciuha.
 • 22.04.2019 | Futsal U19
  Na turnir v Italijo
  „Odhajamo na izredno zahteven turnir, kamor gredo tudi fantje, ki jih nismo uspeli peljati na kvalifikacije za Euro 2019. Te tekme bodo dragocena izkušnja za vse nas. Rezultatskih ciljev ni. Turnir je zahteven, želel pa bi, da bi se na taki ravni preizkusili vsi naši igralci,“ je pred potjo v Italijo povedal selektor Andrej Dobovičnik.
 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Dve vrhunski tekmi premalo za preboj na Euro 2019
  "Mi nismo bili pravi. Kot je rekel selektor Andrej Dobovičnik, Nizozemci so ne krivi, ne dolžni odpotovali na EP. A to je šport. Iz tega se moramo nekaj naučiti in delati še več in še boljše,“ je po tretji tekmi kvalifikacij povedal Matej Kavčič.
 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Slovenija ostaja v igri za nastop na Euru 2019
  V Podčetrtku se končujejo kvalifikacije v skupini 6. Po dveh tretjinah opravljenih nalog najboljše kaže Nizozemski, ki premore šest točk, sledita ji Slovenija in Ciper (s po tremi točkami) in Azerbajdžan, ki še nima točke.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Z zmago ohranili upe za Euro 2019
  Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so s kar 6:0 porazili Ciper. O potniku na evropsko prvenstvo bosta odločali sobotni tekmi. Slovenija pa bo lahko razmišljala o poti na EP le v primeru, da Ciper na prvi tekmi premaga Nizozemce.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Verjeti v fante in ugoden razplet
  „To prvo tekmo je treba pozabiti. Ti fantje zmorejo bistveno več! Še naprej je treba verjeti v to, da se lahko z dvema zmagama prebijemo na evropsko prvenstvo. Ni izključeno, da se zdaj po tem porazu naši igralci sprostijo in pokažejo, kaj znajo!“ se nadeja Dušan Razboršek.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Kvalifikacije začeli s porazom
  V drugem polčasu je Slovenija imela svoje priložnosti, do izraza pa je prišla nizozemska upornost. Hitro so znižali na 1:2 in potem izenačili na 2:2. Po prekršku, ki pa ni bil zapiskan (Kamamba nad Bukovcem), so gostje z igralcem več povedli 2:3, tekla je 31. minuta.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Dres Slovenije nagrada za ves trud
  Dileme ni, tudi danes se bo v Podčetrtku slišala Zdravljica. „Mi vedno pojemo glasno,“ poudari Ciuha, ki ne skriva ponosa, da bo danes zabeležil 16. nastop v dresu Slovenije. Od lanskega aprila je dosegel tudi pet golov.

DELI NA