03.09.2020 | 1. SFL
Na tekmi Litija - Dobrepolje v znamenju številke 10

Desetkratni državni prvak FC Litija, edini klub, ki je odigral vseh 25 dosedanjih sezone 1. SFL, vstopa odločno v sezono. Žreb je hotel, da uvodno tekmo odigrajo z ekipo FK Dobrepolje, ki ravno ob 10-letnici delovanja vstopa v 1. SFL.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Litija prvo lovoriko v tej sezoni že premore, pred dnevi je na Vrhniki po streljanju 6-metrovk porazila Dobovec. „Vsake lovorike smo veseli,“ pove kapetan in gonilna sila Gašper Vrhovec, ki nadaljuje: „Še bolj pa smo veseli, da smo sestavili kvalitetno ekipo, da med igralci vlada delovna vnema, da se dobro razumejo, to šteje. Kot ekipa bomo le še rasli!“

Resnost na prvem mestu

Vrhovec, ki okreva po poškodbi kolena, na parket se vrača decembra, se še enkrat ozre na sobotni superpokal. „Prikazali smo dobro igro, ki smo jo uspeli sestaviti v zelo kratkem času. Brazilca sta opravila dva treninga, Španec je prišel teden dni pred tekmo. Bili smo neuigrani, to se je videlo, a so želja, pristop in kvaliteta, pomagali do rezultata,“ poudari Vrhovec, ki bo kot kapetan vodil spremenjeno postavo. Poslovili so se Borut Ručna, Anže Širok, Josip Jurić, David Lah ter Vid Sever, ki je zaradi službenih obveznosti prekinil kariero. Novinci so Matej Fideršek, Denis Totoškovič, Luka Jamnik in Španec Pele ter Brazilec Arnon, vrnil se je tudi brazilski igralec Jonhn Lennon. „Komaj čakamo, da se prvenstvo začne,“ poudari Vrhovec, ki pogleduje v prvi krog: „Dobrepolja ne poznamo, ne vemo veliko o njih. Dali pa bomo spet vse od sebe, resnost je na prve mestu!“

1. SFL in še nova dvorana

Pred desetimi leti so z delom začeli futsal entuzijasti iz Dobrepolja. V teh dneh so nagrajeni, ekipa bo začela igrati v 1. SFL, za nameček pa jih v nadaljevanju državnega prvenstva čaka tudi tekma v domači dvorani – t.j. v novem športnem objektu, ki je letos zrasel v domačem kraju. „Pri nas imamo futsal radi, veliko mladih je tu, ki želijo spremljati in igrati futsal. Naša želja pa je, da postanemo stabilen prvoligaš,“ razkrije trener članov Dani Kaljevič, ki vstopa v sezono z rahlo spremenjeno zasedbo. Moštvo so okrepili Žan Tekavčič, Luka Đorđević, Lazar Đorđević in Žiga Kotar.

Poslovili so se Andrej Kavka, Peter Andolšek in Žiga Mohar. Prvi se seli v Siliko Vrhnika, nekdanji kapetan Peter in vratar Žiga pa sta sklenila svojo kariero. Vsaj so konca oktobra pa bodo v Dobrepolju čakali na rekovalescenta Kevina Strnada in Matevža Klinca.

Dobrepolje je začelo s treningi 10.8., vmes so odigrali tri tekme s prvoligaši (Siliko, Oplast, Bronx). „Razlika je med futsalom v 1. in 2. SFL, v 1. SFL se igra bolj čvrsto,“ meni Kaljevič, v katerega ekipi prednjačijo mladi igralci, precej jih je iz ekipe U19.

Po dober vtis

„Naši prednosti bosta borbenost in disciplina. Predvsem pa bomo skušali, da čim dlje pariramo ekipam 1. SFL ali pa presenetiti. Zavedamo se, da lahko ravno z borbenostjo precej nadoknadimo,“ še doda Kaljevič, ki si bo še naprej prizadeval, da bi klub ostal stabilen prvoligaš, obstanek v 1. SFL pa jasen in odločen cilj.

„O Litiji ni kaj izgubljati besed. Imajo najboljšo ekipo in najboljšega trenerja. Naš cilj je, da pustimo dober vtis,“ pa Kaljevič za konec pove še nekaj o petkovi tekmi in svojih pričakovanjih.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA