25.05.2021 | 1. SFL
Na nov naslov čakajo od leta 2013

Na finale 1. SFL, ki se začenja nocoj ob 20. uri v Rogaški Slatini, so pripravljeni tudi v Litiji, kjer pa so na poti do tja odigrali kar pet tekem, vrhniški Siliko pa je bil čvrst in žilav tekmec.

1. SFL, finale, termini tekem (igra se na tri zmage):

finale, 1. tekma. 25.5.
Dobovec – Litija (20.00)

finale, 2. tekma, 28.5.
Litija – Dobovec (20.00)

finale, 3. tekma, 1.6.
Dobovec – Litija (20.00)

finale, morebitna 4. tekma, 4.6.
Litija – Dobovec

finale, morebitna, 5. tekma, 8.6.
Dobovec – Litija

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 3
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

„Čestitam Siliku za izvrstno borbo, ki so jo nudili. Napredujejo iz leta v leto. Če bo tako še naprej, bodo kmalu na prvem mestu. Menim pa, da smo zadnjo tekmo zasluženo zmagali. Imeli smo več priložnosti, na koncu je bilo 1:0, kar je dovolj za tako želen finale,“ se trener Litije Senudin Džafić pomudi pri petkovemu obračunu, potem pa vse misli usmeri na današnji začetek finala. „Bistveno je, da si dobro odpočijemo. Za nami je serija petih napornih tekem v zelo kratkem času. Včerajšnji trening smo namenili taktiki,“ nadaljuje naš sogovornik.

Borili za finale

V tej sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat; superpokal je vzela Litija, dve ligaški tekmi Dobovec, ki je slavil tudi v finalu pokala Terme Olimia. „Finale pokala je vodilo, kako igrati. Čeprav nam je jasno, da ima Dobovec kvalitetno ekipo z desetimi igralci, ki jih lahko vrtijo in menjajo. Oni so počivali, mi smo iztrošeni. A nič za to, finale iz igralca in ekipe vedno iztisne nekaj več! Pa saj smo se celo sezono borili, da bi to igrali. Prepričan sem, da imamo še nekaj rezerv. Predvsem pa si želim, kako bi Dobovec reagiral, če bi izgubil eno tekmo. Ta psihološka reakcija me zanima. So favoriti finala, tu ni dileme. A smo tudi mi športniki, ki prihajamo v finale, da zmagamo. Predvsem moramo paziti, da ne pademo v njihov sistem, ki ga gojijo že ves čas. Bistvena je tudi miselnost. Številni pridejo v Dobovec že z mislijo, da ne morejo zmagati. Tudi sam sem bil igralec, vsaka tekma pa se začne z rezultatom 0:0. nihče ni boljši od mene, dokler to ne pokaže na terenu. Če sem izgubil, je bil kriv slabši dan,“ se Džafić še enkrat dotakne tekmecev in psihološke plati finala, kjer vlogo favorita prepušča Dobovcu, nekaj misli pa nameni svojim adutom.

Širši nabor

„Vesel sem, ker smo v slabem mesecu dni razširili kader. Razigrala sta se Gašper Vrhovec in Josip Jurić, to je velik plus, ki se nam je zgodil po pokalnem finalu. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami,“ še doda Džafić, ki bo stavil na čvrsto obrambo, v napadu pa se širi nabor, da ne bo vse na plečih naveze naveze Matej Fideršek-Jonhn Lennon.

Litijani so pri desetih naslovih državnega prvaka, zadnji pa datira v sezono 2012/2013. Osvojili so ga ravno proti Dobovcu.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA