26.08.2018 | Futsal AA
Na generalki remi s Srbijo

Slovenska ženska futsal reprezentanca je v Laškem remizirala s Srbijo (2:2). To je bila četrta mednarodna tekma Slovenk, hkrati pa tudi zadnja tekma pred septembrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2019. Z dvema goloma se je danes izkazala kapetanka Tanja Vrabel.

Kvalifikacije za Euro 2019 bo Slovenija med 11. in 16. septembrom odigrala v Karlovcu, kjer bodo naše tekmice Rusija, Hrvaške in Švedska.

Pripravljalna tekma, 26.8.
Slovenija – Srbija 2:2
(1:0)
1:0 Vrabel (2.), 2:0 Vrabel (26.), 2:1 Stojanović (28.), 2:2 Milijar (31.)

Poškodba kapetanke

Tudi na drugi tekmi (včeraj je bilo 2:1 za Slovenijo) se je začelo po željah Slovenije. Hitra akcija, ki jo je s strelom z desne strani zaključila kapetanka Tanja Vrabel. Žoga je končala v mreži, Slovenija pa je v 2. minuti povedla 1:0. Za kapetanko se ni končalo najboljše, ker je ob tem strelu in padcu, bila je tudi ovirana, dobila močan udarec v medenico. Po posredovanju in ukrepanju zdravniške službe naše reprezentance se je Vrablova v nadaljevanju vrnila na teren. To je bila tudi najizrazitejša priložnost Slovenije. Pri Srbiji se je z akcijo in strelom izkazala Marija Krunić, a je njen strel v 11. minuti šel prek slovenskega gola.

V 14. minuti je Vanja Tanšek po polprotinapadu na levi strani zaposlila Asjo Bedenčič Al Nawas, ki pa je slabo merila in žogo poslala mimo desne vratnice. V 15. minuti je na levi prodrla kapetanka Vrablova, žoga pa je končala v gol avtu.

Podjetnost v uvodnih petih minutah nadaljevanja je bila nagrajena v 26. minuti. Nekaj trenutkov prej žoga ni našla poti v srbski gol, merila je prav Vrablova, ki pa je bila v nadaljevanju zbranejša, ko je povišala na 2:0.

Vrnitev Srbije

Po vodstvu Slovenije se gostje niso predale. V 28. minuti je bil dosojen akumuliran prekršek v srbsko korist, Jovana Stojanović je izkoristila prekinitev in zadela za 1:2, žoga je šla pod slovenskim živim zidom. Napadi Srbije so se vrstili, gostje so prevzele pobudo, v naši vrsti pa ni bilo igralke, ki bi v dani situaciji stopila na žogo. V 31. minuti je Srbija prek Ivane Milijar poravnala na 2:2.

Po minuti odmora je naša izbrana vrsta odigrala zbranejše. V 33. minuti je od daleč dobro merila Sergeja Kos, v 37. minuti je bila dvakrat v priložnosti Anja Ložar, ki je maja letos dosegla sploh prvi gol v zgodovini naše ženske futsal reprezentance.

Na drugi strani se je izkazala vratarka Valentina Tuš (dobro je posredovala tudi v 6. in 7. minuti prvega polčasa, ko je ukrotila poizkuse Adrijane Trišić in Jovane Stojanović), Mateja Vojsk pa je uspela v 38. minuti prekiniti nevaren protinapad Srbije.

Izjavi po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Za nam je še ena napeta tekma. Po vodstvu 2:0 nisem zadovoljen, ker smo remizirali. Če pogledam realno na oba polčasa, potem je delitev točk realna. Danes se nam je zelo poznala utrujenost. Po 10. minuti smo padli, gostje so si ustvarile številne priložnosti, imele so pobudo. Premalo smo se držali navodil, kako odigrati. Prejeli smo tudi dva poceni zadetka.“

Tanja Vrabel, kapetanka Slovenije:
„Moram reči, da smo v prvem polčasu kontrolirale igro. V nadaljevanju so nas stisnile, bile so precej bolj agresivne. Na koncu remi, a menim, da smo bile boljše.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
    V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA