14.02.2019 | 1. SFL
Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi

„Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.

Medsebojna tekma pa bo od 20.55 na sporedu v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si!

Derbi je tu.
„Treniramo dobro, igralci so motivirani, zato sem še toliko bolj vesel. Vidi se, da je angažma na treningu pravi.“

Ne boste pa v idealni postavi.
„Pa saj imamo težave s poškodbami že ves čas v tem drugem delu rednega dela 1. SFL. Precej je bilo poškodb. Že zdaj pa je jasno, da bo nam bo Kristijan Postružin manjkal dalj časa. Praviloma smo zadnje tekme odigrale brez dveh igralcev. A sem prepričan, da bo sedaj boljše in da bomo le rasli.“

Na kaj ste opozarjali svoje igralce na zadnjem treningu?
„Predvsem smo šli skozi situacije, ki nas čakajo. Opozoril sem tudi na momente, kjer smo delali napake na medsebojni tekmi v Mariboru. Veliko časa pa sem namenil psihološki pripravi na tekmo. Ne glede na vse pa trdim, da smo v Mariboru odigrali zelo dobro v napadu. Ostalo je bilo slabše. V Mariboru smo dobili lekcijo, ki verjamem, da je bila dobra šola. Zato smo to tudi dobro analizirali.“

Kakšna vodilna ekipa vas čaka jutri?
„Dejstvo je, da igramo proti prvemu v prvenstvu. Maribor ni slučajno na prvem mestu, to je treba spoštovati in hkrati narediti vse, da prideš do zmage! Kakšen je Maribor danes, je težko soditi. Lahko pa rečem, da je precej bolj uigran, pa tudi kot ekipa deluje boljše. Imajo pa kvalitetne in dobre posameznike.“

Ki so tudi hitri, to ste tudi sami izkusili.
„Predvsem je bilo preveč naših napak, ki so jih hitri Mariborčani s pridom izkoristili, saj imajo take igralce, ki to znajo. Prepričan sem, da bodo tudi v petek želeli do zmage na tak način. A se spet ponavljam: vesel sem, ker vidim, da so moji igralci motivirani in željni dokazovanja! Verjamem, da bo njihov trud poplačan s tremi točkami!“

Kaj torej bi lahko odločilo zmagovalca?
„Forma posameznikov zagotovo, saj so v obeh ekipah izvrstni igralci. Bližje uspehu pa bo tisti, ki bo naredil manj napak.“

Med poškodovanimi je bil tudi Klemen Duščak.
„Ki pa smo ga uspeli rešiti, njegova poškodba je preteklost. Je v trenažnem procesu in trenira. Smo pa potrebovali kar nekaj časa, da smo se po vseh poškodbah in težavah uspeli vsi skupaj vrniti v trening.“

Kristjan Čujec zabija kot po tekočem traku.
„Čujo je v formi že tri, štiri leta. Super igralec, ki igra izvrstno, za našo ekipo je zelo pomemben. Tudi ko ne zabije gola, nam je v veliko pomoč. Sodeluje v igri, pomaga pri kreaciji v napadu in ostalih taktičnih zamisli. Zelo dragocen igralec je! Ob tem pa ne smem pozabiti na Denisa Totoškovića, ki bi ga rad pohvalil. Vesel sem, ker zabija gole, povrh vsega pa je menjal svoje razmišljanje.“

Ko smo ravno pri golih – jih bo veliko v petek?
„Pa... Gledalci si zagotovo želijo, da bi veliko žog končalo v mreži, trenerji pa si tega ne želimo!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA