13.02.2019 | 1. SFL
Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino

Že sam pogled na lestvico je dovolj, pred nami je veliki petek, obračun 1. in 2. ekipe 1. SFL. Tekma meseca, kamere pa bodo v Rogaški Slatini, kjer se v petek, 15.2., obračun začne ob 21. uri.

1. SFL, 16. krog, 15.2.
Dobovec Pivovarna Kozel - FutureNet Maribor (21.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Derbi za „enico“ pred končnico na prvem mestu čakajo igralci FutureNeta Maribor, ki ima 43 točk, eno manj aktualni državni in pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel. Mariborčani so dve točki oddali v Kobaridu, kozli pa na medsebojni tekmi v dvorani Tabor.

Kako se na trening pripravljajo v Mariboru, pa nam uvodoma pove trener Tomislav Horvat.
„Zagotovo je trening malce bolj poln, več je gledanja tekem, analiz... Več je priprav na samo srečanje. Tudi na treningu se čuti, da je tekma tu, komaj jo čakamo!“

Po vašem glasu sodeč ste vi pripravljeni, pa igralci?
„Zagotovo ali predvsem oni. To čutim. Vem, da je ekipa na red, da komaj čaka, da se tekma začne. To so tiste prave tekme!“

Forma je prava?
„Zelo sem zadovoljen s prikazanim.“

Kaj pomeni, da je trener tako zadovoljen s formo?
„Dvigujemo se, rastemo iz tekme v tekmo.“

Je to morda vaš vrhunec?
„Tudi če je, se tega ne bojim. Ekipa igra dobro. Želel bi, da ta nivo zadržimo!“

Kaj nas čaka v petek?
„Dobra in kvalitetna tekma, kjer pa ima vsaka od ekip svoje načrte, plane, ki pa se jih menja glede na dogajanje na terenu.“

In dodaja:
„Že sam način branjenja Dobovca menja vse, npr. če bodo igrali presing, kot so ga v Mariboru, pa verjetno ga bodo, imamo za to pripravljen odgovor. Če bomo pa mi imeli več žogo v naših nogah, pa tudi vemo in znamo, kaj nam je storiti. Kljub temu pričakujem, da se bo Dobovec postavil visoko in agresivno. Kakorkoli že, znamo igrati, tudi če imamo žogo v svojih nogah. Saj to počnemo praktično celo sezono na vseh tekmah.“

Je po vašem mnenju Dobovec danes v boljši formi, kot je bil na prvi medsebojni tekmi jeseni?
„Menim, da je bil jeseni na vrhuncu svojih moči, ko smo se prvič pomerili med sabo.“

Zagotovo pa je v izjemni formi Kristjan Čujec.
„Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“

Kako je bilo na prvi tekmi?

1. SFL, 7. krog, 9.11.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel 5:3 (3:1)
1:0 Fideršek (3.), 1:1 Mordej (5.), 2:1 Stojković (10.), 3:1 Fideršek (15./10m), 3:2 Totošković (26.), 4:2 Jelič (28.), 5:2 Fideršek (37.), 5:3 Mordej (40.)

Najboljši strelci:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 25
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 18
Denis Totošković (Dobovec Pivovarna Kozel) 14
Klemen Duščak (Dobovec Pivovarna Kozel) 14
Teo Turk (FutureNet Maribor) 11
Uroš Kroflič (FutureNet Maribor) 9

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2019 | 1. SFL
  Ştatistika minule futsal sezone
  Prvaki tekmovanja mladih U15, zasedba ŠD Extrem, je imela na poti do naslova najboljši obisk na tekmah v ligi za prvaka. Z izjemno številko (110 na srečanje) gledalcev se lahko pohvalijo v ekipi KMN Bronx Škofije, govorimo pa o rangu tekmovanje mladih U17, liga za prvaka. V članski ligi so imeli škofjoti sedem gledalce več na srečanje kot v U17.
 • 24.05.2019 | 1. SFL
  Morina ostaja na klopi, večji poudarek na delu z mladimi
  „Sezone je konec, sklenili smo jo na najboljši možni način. Bilo je zelo naporno. Smo pa uresničili vse, kar smo hoteli in želeli. Letvica je bila postavljena zelo visoko,“ pove Kujtim Morina, ki je z ekipo Dobovca Pivovarne Kozel osvojil naslov prvaka superpokala, 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 15.05.2019 | 1. SFL
  Od sezone 2021/22 z vsaj tremi ekipami mlajših selekcij
  V sezoni 2019/2020 morajo vsi klubi/ekipe imeti ustrezno izobražene trenerje, v sezoni 2020/21 pa bodo klubi 1. SFL primorani, da bodo imeli trenerja s končanim dousposabljanjem in nazivom STROKOVNI DELAVEC 2 ŠPORTNO TRENIRANJE – FUTSAL.
 • 07.05.2019 | 1. SFL
  Ne pozabite na izobraževanje za Futsal C
  Opominjamo vas tudi zaradi tega, ker v pregledu prijav manjka kar nekaj oseb, ki so vodile ekipe v pretekli sezoni v vseh starostnih kategorijah, med njimi polovico prvoligaških ekip.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak
  Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Morina ponosen na fante, prvakom čestital tudi Horvat
  Po koncu finala 1. SFL so svoje misli strnili v obeh taborih finalistov, ki sta predvsem v tretji tekmi poskrbela pred kamerami Sportkluba za izjemno promocijo futsala. V taboru prvaka sta vsaj dva junaka – prvi je Niko Cesarec, ki je zabil za zmago 13:12, in Žiga Čeh, ki je pred tem obranil strel Jeremyja Bukovca.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Simeunovič pričakuje reakcijo Maribora na 3. tekmi
  „Jaz bi zagotovo nekaj spremenil v igri Maribora. Če bo Tomislav Horvat igral na isto karto, bo izgubil. A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!“ napoveduje Simeunovič, ki ob tem spomni, da ne šteje toliko to, kdo zabije prvi gol na tekmi, ampak kdo povede z dvema zadetkoma prednosti.
 • 01.05.2019 | 1. SFL
  V petek na Sportklubu, Morina hvali karakter igralcev
  "Borili smo se eden za drugega in izvlekli zmago, ki veliko prinaša. Ampak na koncu bo zmagala ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage. Serija se zdaj seli v Maribor in upam, da se ne vračamo več v Rogaško Slatino," je po drugi finalni zmagi doma dejal kapetan Rok Mordej.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec z 2. zmago korak do 3. naslova
  V Rogaški Slatini je domači Dobovec Pivovarna Kozel dobil še 2. finalno tekmo in ga le še ena zmaga loči do 3. naslova državnega prvaka. Tokrat so bili kozli s 4:2 boljši od Mariborčanov, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Mateja Fiderška in trenerja Tomislava Horvata. V domači vrsti ni bilo Klemna Duščaka.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec proti oslabljenim gostom po vodstvo 2:0
  Danes se nadaljuje finale 1. SFL, v Rogaški Slatini je na sporedu 2. tekma, po prvi pa imajo domači kozli prednost pred Mariborčani. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Po današnji tekmi se serija seli v Maribor, kjer bo 3. tekma na sporedu v petek, 3. maja. Današnji obračun pa boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.futsal.si. 

DELI NA