13.02.2019 | 1. SFL
Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino

Že sam pogled na lestvico je dovolj, pred nami je veliki petek, obračun 1. in 2. ekipe 1. SFL. Tekma meseca, kamere pa bodo v Rogaški Slatini, kjer se v petek, 15.2., obračun začne ob 21. uri.

1. SFL, 16. krog, 15.2.
Dobovec Pivovarna Kozel - FutureNet Maribor (21.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Derbi za „enico“ pred končnico na prvem mestu čakajo igralci FutureNeta Maribor, ki ima 43 točk, eno manj aktualni državni in pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel. Mariborčani so dve točki oddali v Kobaridu, kozli pa na medsebojni tekmi v dvorani Tabor.

Kako se na trening pripravljajo v Mariboru, pa nam uvodoma pove trener Tomislav Horvat.
„Zagotovo je trening malce bolj poln, več je gledanja tekem, analiz... Več je priprav na samo srečanje. Tudi na treningu se čuti, da je tekma tu, komaj jo čakamo!“

Po vašem glasu sodeč ste vi pripravljeni, pa igralci?
„Zagotovo ali predvsem oni. To čutim. Vem, da je ekipa na red, da komaj čaka, da se tekma začne. To so tiste prave tekme!“

Forma je prava?
„Zelo sem zadovoljen s prikazanim.“

Kaj pomeni, da je trener tako zadovoljen s formo?
„Dvigujemo se, rastemo iz tekme v tekmo.“

Je to morda vaš vrhunec?
„Tudi če je, se tega ne bojim. Ekipa igra dobro. Želel bi, da ta nivo zadržimo!“

Kaj nas čaka v petek?
„Dobra in kvalitetna tekma, kjer pa ima vsaka od ekip svoje načrte, plane, ki pa se jih menja glede na dogajanje na terenu.“

In dodaja:
„Že sam način branjenja Dobovca menja vse, npr. če bodo igrali presing, kot so ga v Mariboru, pa verjetno ga bodo, imamo za to pripravljen odgovor. Če bomo pa mi imeli več žogo v naših nogah, pa tudi vemo in znamo, kaj nam je storiti. Kljub temu pričakujem, da se bo Dobovec postavil visoko in agresivno. Kakorkoli že, znamo igrati, tudi če imamo žogo v svojih nogah. Saj to počnemo praktično celo sezono na vseh tekmah.“

Je po vašem mnenju Dobovec danes v boljši formi, kot je bil na prvi medsebojni tekmi jeseni?
„Menim, da je bil jeseni na vrhuncu svojih moči, ko smo se prvič pomerili med sabo.“

Zagotovo pa je v izjemni formi Kristjan Čujec.
„Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“

Kako je bilo na prvi tekmi?

1. SFL, 7. krog, 9.11.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel 5:3 (3:1)
1:0 Fideršek (3.), 1:1 Mordej (5.), 2:1 Stojković (10.), 3:1 Fideršek (15./10m), 3:2 Totošković (26.), 4:2 Jelič (28.), 5:2 Fideršek (37.), 5:3 Mordej (40.)

Najboljši strelci:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 25
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 18
Denis Totošković (Dobovec Pivovarna Kozel) 14
Klemen Duščak (Dobovec Pivovarna Kozel) 14
Teo Turk (FutureNet Maribor) 11
Uroš Kroflič (FutureNet Maribor) 9

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2019 | 1. SFL
  Znani trije polfinalisti, Ptujčani s +1 na povratno tekmo
  Dobovec Pivovarna Kozel, FutureNet Maribor in FC Litija so si nocoj zagotovili preboj v polfinale 1. SFL. O četrtem potniku odloča 3. tekma, ki bo med Silikom Mkeršmanc in FSK Stripyjem. Že zdaj je znan prvi polfinalni par FutureNet Maribor – FC Litija.
 • 22.03.2019 | 1. SFL
  Četverica s prvo zaključno žogo
  Petek prinaša drugi kvartet tekem četrtfinala 1. SFL. Po prvih srečanjih so si konkretno prednost ene zmage priigrali Litija, Dobovec, Maribor in FSK Stripy. Vsi razen slednjega danes igrajo v gosteh, Škofjeločani pa zgodovinski preboj v polfinale lovijo na domačem parketu. V polfinale se uvrstijo ekipe, ki prej zberejo po dve zmagi.
 • 21.03.2019 | 1. SFL
  Ivančna Gorica in Ptuj v kvalifikacije za 1. SFL
  V kvalifikacijah, prva tekma bo v Ivančni Gorici, druga na Ptuju, se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu; na prvi tekmi velja vsak doseženi rezultat po rednem igralnem času kot končni rezultat; v primeru identičnega rezultata in števila doseženih zadetkov v gosteh na obeh tekmah, se zmagovalca določi z izvajanjem kazenskih udarcev; prvotno jih izvajajo po trije igralci.
 • 19.03.2019 | 1. SFL
  Litija v zadnjih minutah do zmage
  Z zmagami Dobovca Pivovarne Kozel, FutureNeta Maribor in FSK Stripyja se je začel četrtfinale 1. SFL. Nocoj se je trojcu pridružila še Litija, ki je v zadnjih šestih minutah strla odpor Bronxa, 5:2 je bilo.
 • 18.03.2019 | 1. SFL
  Vrhničani so se spotaknili ob Škofjeločane
  „Najbolj boli to, da smo spet izgubili odločilno tekmo proti Stripjyu. To je katastrofalen poraz. Spet pa smo popustili, ko je bil pripravljen prenos za gledalce. Očitno pademo pred kamerami. A to ne bi smel biti izgovor. Predvsem pa smo si pred to krasno publiko dovolili tak poraz, kar razpadli smo. Garantiram, da se to ne bo več zgodilo!“ pove Simeunović, ki ga čaka v teh dneh precej dela.
 • 15.03.2019 | 1. SFL
  Škofjeločani dočakali pravo tekmo
  „Seveda smo veseli! Cilj je bil, da ostanemo v 1. Sfl, danes pa igramo četrtfinale,“ se klubskega uspeha veseli kapetan Aleš Bešter. „Celo sezono smo bili pravi, dobro smo igrali, kvalitetno smo se pripravljali in trenirali. Zdaj pa so tu prave tekme,“ nadaljuje naš sogovornik.
 • 15.03.2019 | 1. SFL
  Prenos z Vrhnike, prvak čaka Sevničane
  Danes se s tremi tekmami začenja četrtfinale 1. SFL, četrta tekma pa bo na sporedu v torek. Uvodna srečanja se igrajo v Mariboru, Rogaški Slatini in na Vrhniki, odkoder Nogometna zveza Slovenije pripravlja prenos tekme meseca.
 • 14.03.2019 | 1. SFL
  Simeunovićevi po sploh 1. prvoligaško zmago proti Stripyju
  "Predvsem jih krasi tista pozitivna divjost! Tega nima nihče v 1. SFL. Tečejo v vse smeri, zelo so agresivni in borbeni. Prava divja ekipa, a vse skupaj v pozitivnem tonu mislim. Poleg tega imajo na golu Igorja Bratića, ki ima desetletje izkušenj v 1. SFL, v igri pa moram omeniti še Tineta Šturma in Luko Jamnika (na zadnjih treh tekmah je dosegel osem golov; op.a.), ki je res vrhunski igralec," z izbranimi besedami Simeunović govori o gostih.
 • 13.03.2019 | 1. SFL
  Četrtfinale je tu, prenos tekme z Vrhnike
  Nogometna zveza Slovenije tudi v nadaljevanju sezone namenja dodatno medijsko pozornost futsal tekmovanju, v petek je na sporedu tekma meseca. Drugače povedano: tekmo z Vrhnike med domačim Silikom Mkeršmanc in FSK Stripyjem bomo prenašali v neposrednem prenosu! Obračun se začne v petek, 15.3., ob 20.30, prenos pa par minut prej.
 • 08.03.2019 | 1. SFL
  Kdo s kom v četrtfinalu, ki se začne 15. marca
  Bronx je s 7. mesta napredoval na 6. (KMN Bronx ima identično število točk kot FSK Stripy, a so Škofjeločani 5., ker so boljši v medsebojnih dveh tekmah s škofjoti), Oplast je izgubil eno mesto, Siliko Mkeršmanc pa je doma porazil Mariborčane. Najvišja zmaga kroga je pripadla Dobovcu Pivovarni Kozel.

DELI NA