16.01.2019 | 1. SFL
Leban vesel gledalcev, nov remi sosedov

S kamerami futsal.si smo bili to pot, igral se je 12. krog 1. SFL, v Ivančni Gorici, kjer je v derbiju spodnjega doma prvenstvene lestvice 1. SFL domačin opravil z Beneditkom avtodeli Džauš. V nadaljevanju pa tudi o ostalih štirih tekmah, dodane izjave in Futsal magazin.

„V prvem delu se je Benedikt dobro branil, imajo novega mladega vratarja (Klemen Anžel; op.a.), ki bo eden boljših v 1. SFL. Mi smo v nadaljevanju igrali boljše, bili smo tudi učinkovitejši. Naredili smo razliko in zmagali,“ je bil uspeha vesel trener igralec Jože Gačnik, ki je včeraj slavil 45. rojstni dan. Za darilo so mu že v petek poskrbeli kar soigralci. V taboru gostov so obžalovali zamujeno. „Začeli smo, kot smo se dogovorili. Tudi minus in zaostanek 1:0 nas ni ustavil, izenačili smo. Povsem pa nas je presekal drugi gol, padli smo. Ivančni Gorici čestitamo,“ je povedal Tomislav Novak, trener Benedikta.

1. SFL, 12. krog, 11.1.
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel 1:5
 (1:4)
0:1 Čujec (10.), 1:1 Nečemer (15.), 1:2 Mordej (16.), 1:3 Čujec (16.), 1:4 Mordej (35.), 1:5 Fetić (35.)

KMN Oplast Kobarid – FC Litija 4:2 (0:2)
0:1 Lah (14.), 0:2 Ramić (17./6m), 1:2 Logar (24.), 2:2 Laharnar (31.), 3:2 Laharnar (37.), Kovačič (40.)

FSK Stripy – Siliko Mkeršmanc 3:3 (3:2)
0:1 Končan B. (4.), 1:1 Bešter A. (6.), 2:1 Šturm (8.), 3:1 Česen G. (11.), 3:2 Kunc (16.), 3:3 Marinč (26.)

FC Ivančna Gorica – Benedikt avtodeli Džauš 5:1 (1:1)
1:0 Gale (19.), 1:1 Hrastnik (25.), 2:1 Knep (28.), 3:1 Ružič (30.), 4:1 Gale (31.), 5:1 Perić (33.)

KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor 3:6 (0:4)
0:1 Stojkovič (9.), 0:2 Stojkovič (10.), 0:3 Zajc (13./ag), 0:4 Fideršek (18.), 0:5 Stojkovič (21.), 1:5 Klinc (23.), 1:6 Bukovec (37.), 2:6 (Zajc (39.), 3:6 Bojkič (40.)

Futsal Magazin 14/2019:

Čestital vsem

Radostno je bilo v Posočju. „Po dolgem času se je v Kobaridu spet začutilo tisto pravo vzdušje, ki je bilo pred leti. Tudi na tribunah se je zbralo ogromno gledalcev. Tekma je bila živahna, igralo se je po celem terenu. Bili smo borbeni, naredili in izkoristili pa smo vse. Tudi Litija je imela svoje priložnosti, ni jih izkoristila. To ne zmanjšuje našega uspeha. Še enkrat čestitke vsem fantom, tistim, ki so in ki niso igrali,“ se je pomembne zmage razveselil Saša Leban, trener Oplasta, ki je po preobratu s 4:2 odpravil Litijo.

„Mi smo imeli dober prvi in slab drugi polčas. Čestitke Oplastu, delamo dalje. Poraz ni tragedija. Analizirali smo napake, ki jih bomo odpravili,“ je dodal Damir Pertič, ki vodi Litijane.

Za Slavena Radiškovića

Na Škofijah so bili Mariborčani suvereni, 6:3 je bilo. „Spremembe v našem klubu so pustile določene posledice, kar je povsem razumljivo. V tem trenutku je Maribor dva koraka pred nami, tu si nimamo kaj očitati. Očitamo pa si lahko prepoceni prejete zadetke in že v prvem polčasu podarjeno zmago. Je pa dejstvo, da smo na tej tekmi izgubili mnogo več kot le tri točke, in to ne le po naši krivdi,“ pa je poraz proti vijoličastim pospremil domači trener in igralec Marko Hrvatin.

„Čestitke mojim fantom za dobro in konkretno odigrano tekmo na Škofijah,“ je po tekmi pristavil trener FutureNeta Maribor Tomislav Horvat.

Na Škofijah so se na tekmi proti Mariborčanom spomnili tudi svojega zdaj že nekdanjega igralca Slavena Radiškoviča. V znak hvaležnosti za vse, kar je storil na FC Bronx Škofije, so mu poklonili umetniško delo, ki ga je narisal Zvone Mordej, pomočnik Kujtima Morine v Dobovcu Pivovarni Kozel.

Pravičen remi

FSK Stripy in Siliko Mkeršmanc nizata remije v članski konkurenci in mlajših kategorijah, to pot pri članih 4:4. „Prvi polčas je pripadel nam, drug polčas pa Vrhničanom. Mislim, da na koncu povsem pravičen remi,“ je ocenil domači kapetan Aleš Bešter.

„Mislim da smo oboji odigrali dobro tekmo, v kateri so lahko uživali gledalci. V prvem delu je bil boljši Stripy, v drugem pa mi. Mislim, da smo oboji lahko zadovoljni z remijem. Za nas je to v tem trenutku velika točka. Pohvalil bi fante za pristop. Nasprotniku pa čestitke za fer in pošteno igro. Pa da ne pozabim sodnika, ki sta odsodila vrhunsko, čeprav tekma ni bila enostavna,“ je po tekmi povedal Mile Simeunovič, trener Vrhničanov.

Brez igralcev in Mitje Jonteza

„Igrali smo oslabljeni,“ je po tekmi in porazu proti prvakom opozoril Tomaž Blatnik, ki je nadomestil Mitjo Jonteza. „Pokazali smo solidno igro, igralcem pa čestitke za resen in pravi pristop,“ pa je dodal Kujtim Morina, šef stroke v taboru kozlov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2019 | 1. SFL
  Ştatistika minule futsal sezone
  Prvaki tekmovanja mladih U15, zasedba ŠD Extrem, je imela na poti do naslova najboljši obisk na tekmah v ligi za prvaka. Z izjemno številko (110 na srečanje) gledalcev se lahko pohvalijo v ekipi KMN Bronx Škofije, govorimo pa o rangu tekmovanje mladih U17, liga za prvaka. V članski ligi so imeli škofjoti sedem gledalce več na srečanje kot v U17.
 • 24.05.2019 | 1. SFL
  Morina ostaja na klopi, večji poudarek na delu z mladimi
  „Sezone je konec, sklenili smo jo na najboljši možni način. Bilo je zelo naporno. Smo pa uresničili vse, kar smo hoteli in želeli. Letvica je bila postavljena zelo visoko,“ pove Kujtim Morina, ki je z ekipo Dobovca Pivovarne Kozel osvojil naslov prvaka superpokala, 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 15.05.2019 | 1. SFL
  Od sezone 2021/22 z vsaj tremi ekipami mlajših selekcij
  V sezoni 2019/2020 morajo vsi klubi/ekipe imeti ustrezno izobražene trenerje, v sezoni 2020/21 pa bodo klubi 1. SFL primorani, da bodo imeli trenerja s končanim dousposabljanjem in nazivom STROKOVNI DELAVEC 2 ŠPORTNO TRENIRANJE – FUTSAL.
 • 07.05.2019 | 1. SFL
  Ne pozabite na izobraževanje za Futsal C
  Opominjamo vas tudi zaradi tega, ker v pregledu prijav manjka kar nekaj oseb, ki so vodile ekipe v pretekli sezoni v vseh starostnih kategorijah, med njimi polovico prvoligaških ekip.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak
  Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Morina ponosen na fante, prvakom čestital tudi Horvat
  Po koncu finala 1. SFL so svoje misli strnili v obeh taborih finalistov, ki sta predvsem v tretji tekmi poskrbela pred kamerami Sportkluba za izjemno promocijo futsala. V taboru prvaka sta vsaj dva junaka – prvi je Niko Cesarec, ki je zabil za zmago 13:12, in Žiga Čeh, ki je pred tem obranil strel Jeremyja Bukovca.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Simeunovič pričakuje reakcijo Maribora na 3. tekmi
  „Jaz bi zagotovo nekaj spremenil v igri Maribora. Če bo Tomislav Horvat igral na isto karto, bo izgubil. A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!“ napoveduje Simeunovič, ki ob tem spomni, da ne šteje toliko to, kdo zabije prvi gol na tekmi, ampak kdo povede z dvema zadetkoma prednosti.
 • 01.05.2019 | 1. SFL
  V petek na Sportklubu, Morina hvali karakter igralcev
  "Borili smo se eden za drugega in izvlekli zmago, ki veliko prinaša. Ampak na koncu bo zmagala ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage. Serija se zdaj seli v Maribor in upam, da se ne vračamo več v Rogaško Slatino," je po drugi finalni zmagi doma dejal kapetan Rok Mordej.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec z 2. zmago korak do 3. naslova
  V Rogaški Slatini je domači Dobovec Pivovarna Kozel dobil še 2. finalno tekmo in ga le še ena zmaga loči do 3. naslova državnega prvaka. Tokrat so bili kozli s 4:2 boljši od Mariborčanov, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Mateja Fiderška in trenerja Tomislava Horvata. V domači vrsti ni bilo Klemna Duščaka.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec proti oslabljenim gostom po vodstvo 2:0
  Danes se nadaljuje finale 1. SFL, v Rogaški Slatini je na sporedu 2. tekma, po prvi pa imajo domači kozli prednost pred Mariborčani. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Po današnji tekmi se serija seli v Maribor, kjer bo 3. tekma na sporedu v petek, 3. maja. Današnji obračun pa boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.futsal.si. 

DELI NA