26.02.2021 | 1. SFL
Končuje se redni del 1. SFL, končnica štarta 12. marca

Danes se končuje redni del 1. SFL, na sporedu je še pet tekem, nekaj neznank pa je pred petimi obračuni 18. kroga še ostalo. Končnica se s prvimi četrtfinalnimi tekmami začenja 12. marca.

1.SFL, 18. krog, 26.2.
ŠD Mlinše – FC Litija (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.00)
KMN Sevnica – Siliko Vrhnika (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Tomaž ŠIC Bar (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobrepolje (20.00)

Prepoved igranja:
Jeremy Bukovec (FC Hiša daril Ptuj)
Luka Perić (FK Dobovec)
Žan Marolt (FK Dobrepolje)
Marko Mohorič (KMN Oplast Kobarid)
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Bojan Klemenčič (KMN Tomaž Šic bar)
Aleš Marot (KMN Tomaž Šic bar)
Urban Senekovič (KMN Tomaž Šic bar)
Daniel Džombič (ŠD Mlinše)

Ptuj bi rad ostal na 2. mestu

Derbi bo na Ptuju, kjer domači FC FC Hiša Ptuj gosti KMN Tomaž Šic Bar. Ptujčanom je že točka dovolj, da so drugi po rednem delu 1. SFL, kar bi bila lepa nagrada za ekipo trenerja Roberta Grdovića. „Mislim, da si to 2. mesto zaslužimo. Manjkal nam bo prvi strelec ekipi Jeremy Bukovec. Vem, da tudi gostje ne bodo popolni,“ navrže trener Robert Grdović, ki se veseli tekme proti ekipi iz Ljutomera.

Gostje prihajajo na obračun brez trojca Bojan Klemenčič, Aleš Marot, Urban Senekovič. „Lokalni derbi za nas prihaja ob nepravem času. Ob številnih kaznih imamo še težave s poškodbami in koronavirusom, tako da nam manjka praktično pol ekipe. Domačin je favorit, mi pa bomo v dani situaciji odigrali po najboljših močeh,“ pa pove trener gostov Matej Gajser. Njegova zasedba bo redni del končala na 4. oz. 5. mestu, za 4. bi morali se morata izpolniti dva pogoja: KMN Tomaž mora dobiti derbi, ob tem pa KMN Bronx Škofije ne sme premagati Dobovca.

Ne želijo oddati niti točke

Vodilni Dobovec ima jasen cilj tako v prvenstvu kot nocoj na Škofijah! „Ne vem, če je že kdo v rednem delu zmagal na vseh tekmah. Želim si, d anam to danes uspe,“ jasno in brez ovinkarjenja napove trener Kujtim Morina, ki je pred tednom dni popeljal ekipo na finalni turnir lige prvakov. „Vesel sem tega, a naša realnost je 1. SFL, uspeh v Evropi nas ne sme zavesti. Zdaj prihajajo ključne tekme v Sloveniji. Moji igralci točno vedo, kaj želim in kaj pričakujem od njih. Nas pa čaka težka tekma proti mladi in agresivni ekipi Bronxa,“ poudari Morina, ki bo moral danes brez Luke Perića, ki počiva zaradi kartonov, in poškodovanega Tihomirja Novaka.

„Težka tekma, še težja napoved. Vsi se zavedamo kvalitete ekipe, ki ima 17 zaporednih zmag v prvenstvu, poleg tega pa so še udeleženci, zaključnega turnirja lige Prvakov, za kar jim tudi osebno še enkrat čestitam. Če sem iskren, če bi imel možnost ali bi raje premagal Dobovec ali se uvrstil z ekipo v polfinale, bi izbral petkovo zmago, čeprav je to skregano z mojo logiko. A ker žal te možnosti nimam, bomo sezono korektno oddelali do konca,“ tekmo proti evropskemu Dobovcu napove trener Marko Hrvatin, ki bo moral tudi brez Đoše Lazarevića (končal sezono), kapetana Boruta Kolarja in dvojca Nik Klinc& Žiga Kneževič Mrak.

Dobili smo derbi

Pa smo dobili spet zasavski derbi. „Ponosni smo, da smo mi, mali ŠD Mlinše, prišli v položaj, da lahko proti veliki Litij igramo derbi,“ pravi trener Mlinšanov Gregor Ceglar, ki je ponosen na svoje fante, ki so na zadnji tekmi doma ugnali Siliko, si zagotovili mesto v končnici. Če se jim vse izide v tem krogu, so lahko še celo šesti. „Ne ubadamo se s kalkulacijami,“ pravi Ceglar, ki obžaluje le to, da ni gledalcev, saj bi dvorana v Zagorju pokala po šivih. Domačini so oslabljeni, trener Ceglar pove, da zagotovo manjka kaznovani Daniel Džombič. Litija bi se z zmago in ob porazu Ptuja zavihtela na 2,. mesto. „S tem se ne obremenjujemo,“ pravi trener Senudin Džafić, ki ga zaradi kazni ne bo na klopi. „Verjamem, da bo Andrej Vrhovec dobro opravil delo, z njim bo na klopi Željko Pijetlovič,“ pravi Džafić, ki verjame, da bo ekipa dobro reagirala. „Čaka nas zahtevno delo proti Mlinšam, ki igrajo trdo, moško,“ še opozori Džafić.

Po prvo domačo zmago

„Vse razen naše zmage bo neuspeh,“ pa napove trener Oplasta Zoran Tesko. Njegova ekipa je 6., tam pa z zmago tudi zagotovo ostane. „Smo oslabljeni, Rok Bešter in Gregor Kos sta poškodovana. Žal pa smo do konca sezone ostali brez Dražena Žariča, ki ga je ustavila strgana ahilova tetiva. To je velika škoda, saj je bil velika okrepitev za nas,“ obžaluje situacijo trener Tesko, ki bo moral tudi brez Marka Mohoriča. Ima pa Oplast jasen cilj – v 18. krogu 1. SFL lovi sploh prvo domačo zmago v tej sezoni! Vseh pet je dosegel v gosteh. Dobrepolje je na 10. mestu, ima točko, upajo na kaj več. Priložnost bo v Kobaridu, kamor pa četa trenerja Danija Kaljeviča potuje oslabljena. „Želel bi si, da bi izkoristili več priložnosti, kot smo jih proti Bronxu,“ pravi trener Kaljevič, ki danes ne bo mogel računati na vratarja Luko Đorđevića, ki je dobil poziv v člansko vrsto Srbije. „Ponosni smo na našega reprezentanta,“ poudari Kaljevič.

Tudi točka uspeh

Še skok v Sevnico, kjer gostuje Siliko. Domačini, vodi jih trener Jože Gačnik, višje ali nižje od 9. mesta ne morejo. Siliko pa lahko redni del sklene na 8., 7. ali pa 6. mestu. Petek prinaša odgovor tudi za ekipo trenerja Mileta Simeunoviča. „Kaj zmoremo v tem hipu, bo jasno na tekmi,“ pravi trener Silika Mile Simeunovič. Njegova ekipa je v letu 2021 odigrala šest tekem, zmagala le enkrat in doživela pet porazov. „Dejansko smo sami sebi največji nasprotnik. Danes si želimo prekiniti negativni niz, tudi točka bi bila uspeh. Smo v krizi, iz katere se bomo skopali,“ poudari Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA