06.12.2018 | 1. SFL
Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom

Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc. Če so bili bronxi prijetno presenečenje lanske sezone, so jim letos ta laskavi primat in naziv prevzeli prav Vrhničani. Na Škofijah se nam obeta tekma 4. in 6. ekipe 1. SFL.

To bo ena od treh medsebojnih tekem, ki jih bosta moštvi odigrali v naslednjih 45 dneh. Sta tudi tekmeca v četrtfinalu pokala Terme Olimia.

1. SFL, 10. krog, 7.12.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FutureNet Maribor – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FC Ivančna Gorica – FC Litija (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc (20.30) (videoprenos na www.futsal.si)

Padajo

„Pogled na tabelo pove vse. Mi smo v krizi, padamo. Za razliko od Silika, ki je v vzponu in naletu. Pri nas ni rožnate situacije. Se pa zavedamo svojih ciljev. Vemo, zakaj in kako delamo,“ razmišlja Marko Hrvatin, trener igralec KMN Bronx Škofije.

„Dobro vemo, koga lahko premagamo in katerim tekmam ob koncu koledarskega leta dajemo še posebno pozornost. Tam bo šlo zares. Še včeraj bi rekel, da moramo petkovo tekmo dobiti. A tega ne morem več. Spremembe so tudi pri nas naredile svoje, svojo priložnost bomo lovili v četrtfinalu pokala. Lani smo na identičen način dobili za tekmeca Mariborčane, zdaj Vrhničane. Zato menim, da bomo na prvi od treh medsebojnih tekem oboji skrivali, zares pa bo šlo na 1. in 2. pokalni tekmi, ko bo vstopnica za polfinale pokala Terme Olimia vredna precej več kot tri točke v 1. SFL,“ Hrvatin o treh medsebojnih obračunih, ki sledijo z Vrhničani.

Če živiš za futsal

Od letošnje sezone je Marko z ekipo pričakoval več. „A moramo biti pošteni. Če ne živiš za futsal, potem ne gre. Začenjam pri sebi: letos iz objektivnih razlogov dajem manj. Večina mojih fantov ima poleg futsala še službe in družine, pri Vrhničanih pa se vidi, da jim je futsal na prvem mestu. To se nagrajuje,“ nadaljuje Hrvatin.

O tekmecih ima visoko mnenje. Pa ne le zato, ker je na krmilu ekipe trener Mile Simeunovič. „Vidi se, da je iz njih kot trener iztisnil maksimum. Igrajo dobro, borbeno in disciplinirano ter sistematično. Mi se lovimo. Prej sem že omenil objektivne razloge, zdaj še dva razloga – v primerjavi z lansko zasedbo ni več z nami dvojca Mataja&Kordiš,“ nadaljuje Hrvatin, ki ob tem izpostavi tudi to, da lani morda niso igrali tako dobro, kot je kazal izid. „A so nam šle razmere na roko. Letos, ko bi morali dobiti tri, štiri tekme, pa se je obrnilo proti nam. To je šport,“ v svojem slogu trener škofjotov, ki spomni, da jih Vrhničani v petih medsebojnih tekmah še niso ugnali.

Mladi, mladi

„Delamo na dolgi rok. Napredek pri mladih je viden in opazen. Vse selekcije, do U13 do U19, napredujejo, igrajo in se razvijajo. Mi pa dobivamo bazen, iz katerega bomo lahko črpali igralce za člansko vrsto. Zavedamo se tudi, da ima kar nekaj igralcev naše prve ekipe ponudbe za odhod drugam,“ sklene Hrvatin. Pogled na tabele futsal tekmovanj mladih je jasen: vrsti U19 in U15 sta na 2. mestu zahodnega dela DP, U17 je v vodstvu, U13 pa je s polovičnim izkupičkom po šestih krogih šesta.

Medsebojne tekme:
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 2:2
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 3:8
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:3
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 5:11
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 5:3

Najboljši strelci:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 17
Aljaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 7

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA