06.12.2018 | 1. SFL
Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom

Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc. Če so bili bronxi prijetno presenečenje lanske sezone, so jim letos ta laskavi primat in naziv prevzeli prav Vrhničani. Na Škofijah se nam obeta tekma 4. in 6. ekipe 1. SFL.

To bo ena od treh medsebojnih tekem, ki jih bosta moštvi odigrali v naslednjih 45 dneh. Sta tudi tekmeca v četrtfinalu pokala Terme Olimia.

1. SFL, 10. krog, 7.12.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FutureNet Maribor – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FC Ivančna Gorica – FC Litija (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc (20.30) (videoprenos na www.futsal.si)

Padajo

„Pogled na tabelo pove vse. Mi smo v krizi, padamo. Za razliko od Silika, ki je v vzponu in naletu. Pri nas ni rožnate situacije. Se pa zavedamo svojih ciljev. Vemo, zakaj in kako delamo,“ razmišlja Marko Hrvatin, trener igralec KMN Bronx Škofije.

„Dobro vemo, koga lahko premagamo in katerim tekmam ob koncu koledarskega leta dajemo še posebno pozornost. Tam bo šlo zares. Še včeraj bi rekel, da moramo petkovo tekmo dobiti. A tega ne morem več. Spremembe so tudi pri nas naredile svoje, svojo priložnost bomo lovili v četrtfinalu pokala. Lani smo na identičen način dobili za tekmeca Mariborčane, zdaj Vrhničane. Zato menim, da bomo na prvi od treh medsebojnih tekem oboji skrivali, zares pa bo šlo na 1. in 2. pokalni tekmi, ko bo vstopnica za polfinale pokala Terme Olimia vredna precej več kot tri točke v 1. SFL,“ Hrvatin o treh medsebojnih obračunih, ki sledijo z Vrhničani.

Če živiš za futsal

Od letošnje sezone je Marko z ekipo pričakoval več. „A moramo biti pošteni. Če ne živiš za futsal, potem ne gre. Začenjam pri sebi: letos iz objektivnih razlogov dajem manj. Večina mojih fantov ima poleg futsala še službe in družine, pri Vrhničanih pa se vidi, da jim je futsal na prvem mestu. To se nagrajuje,“ nadaljuje Hrvatin.

O tekmecih ima visoko mnenje. Pa ne le zato, ker je na krmilu ekipe trener Mile Simeunovič. „Vidi se, da je iz njih kot trener iztisnil maksimum. Igrajo dobro, borbeno in disciplinirano ter sistematično. Mi se lovimo. Prej sem že omenil objektivne razloge, zdaj še dva razloga – v primerjavi z lansko zasedbo ni več z nami dvojca Mataja&Kordiš,“ nadaljuje Hrvatin, ki ob tem izpostavi tudi to, da lani morda niso igrali tako dobro, kot je kazal izid. „A so nam šle razmere na roko. Letos, ko bi morali dobiti tri, štiri tekme, pa se je obrnilo proti nam. To je šport,“ v svojem slogu trener škofjotov, ki spomni, da jih Vrhničani v petih medsebojnih tekmah še niso ugnali.

Mladi, mladi

„Delamo na dolgi rok. Napredek pri mladih je viden in opazen. Vse selekcije, do U13 do U19, napredujejo, igrajo in se razvijajo. Mi pa dobivamo bazen, iz katerega bomo lahko črpali igralce za člansko vrsto. Zavedamo se tudi, da ima kar nekaj igralcev naše prve ekipe ponudbe za odhod drugam,“ sklene Hrvatin. Pogled na tabele futsal tekmovanj mladih je jasen: vrsti U19 in U15 sta na 2. mestu zahodnega dela DP, U17 je v vodstvu, U13 pa je s polovičnim izkupičkom po šestih krogih šesta.

Medsebojne tekme:
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 2:2
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 3:8
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:3
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 5:11
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 5:3

Najboljši strelci:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 17
Aljaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 7

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA