06.12.2018 | 1. SFL
Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom

Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc. Če so bili bronxi prijetno presenečenje lanske sezone, so jim letos ta laskavi primat in naziv prevzeli prav Vrhničani. Na Škofijah se nam obeta tekma 4. in 6. ekipe 1. SFL.

To bo ena od treh medsebojnih tekem, ki jih bosta moštvi odigrali v naslednjih 45 dneh. Sta tudi tekmeca v četrtfinalu pokala Terme Olimia.

1. SFL, 10. krog, 7.12.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FutureNet Maribor – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FC Ivančna Gorica – FC Litija (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc (20.30) (videoprenos na www.futsal.si)

Padajo

„Pogled na tabelo pove vse. Mi smo v krizi, padamo. Za razliko od Silika, ki je v vzponu in naletu. Pri nas ni rožnate situacije. Se pa zavedamo svojih ciljev. Vemo, zakaj in kako delamo,“ razmišlja Marko Hrvatin, trener igralec KMN Bronx Škofije.

„Dobro vemo, koga lahko premagamo in katerim tekmam ob koncu koledarskega leta dajemo še posebno pozornost. Tam bo šlo zares. Še včeraj bi rekel, da moramo petkovo tekmo dobiti. A tega ne morem več. Spremembe so tudi pri nas naredile svoje, svojo priložnost bomo lovili v četrtfinalu pokala. Lani smo na identičen način dobili za tekmeca Mariborčane, zdaj Vrhničane. Zato menim, da bomo na prvi od treh medsebojnih tekem oboji skrivali, zares pa bo šlo na 1. in 2. pokalni tekmi, ko bo vstopnica za polfinale pokala Terme Olimia vredna precej več kot tri točke v 1. SFL,“ Hrvatin o treh medsebojnih obračunih, ki sledijo z Vrhničani.

Če živiš za futsal

Od letošnje sezone je Marko z ekipo pričakoval več. „A moramo biti pošteni. Če ne živiš za futsal, potem ne gre. Začenjam pri sebi: letos iz objektivnih razlogov dajem manj. Večina mojih fantov ima poleg futsala še službe in družine, pri Vrhničanih pa se vidi, da jim je futsal na prvem mestu. To se nagrajuje,“ nadaljuje Hrvatin.

O tekmecih ima visoko mnenje. Pa ne le zato, ker je na krmilu ekipe trener Mile Simeunovič. „Vidi se, da je iz njih kot trener iztisnil maksimum. Igrajo dobro, borbeno in disciplinirano ter sistematično. Mi se lovimo. Prej sem že omenil objektivne razloge, zdaj še dva razloga – v primerjavi z lansko zasedbo ni več z nami dvojca Mataja&Kordiš,“ nadaljuje Hrvatin, ki ob tem izpostavi tudi to, da lani morda niso igrali tako dobro, kot je kazal izid. „A so nam šle razmere na roko. Letos, ko bi morali dobiti tri, štiri tekme, pa se je obrnilo proti nam. To je šport,“ v svojem slogu trener škofjotov, ki spomni, da jih Vrhničani v petih medsebojnih tekmah še niso ugnali.

Mladi, mladi

„Delamo na dolgi rok. Napredek pri mladih je viden in opazen. Vse selekcije, do U13 do U19, napredujejo, igrajo in se razvijajo. Mi pa dobivamo bazen, iz katerega bomo lahko črpali igralce za člansko vrsto. Zavedamo se tudi, da ima kar nekaj igralcev naše prve ekipe ponudbe za odhod drugam,“ sklene Hrvatin. Pogled na tabele futsal tekmovanj mladih je jasen: vrsti U19 in U15 sta na 2. mestu zahodnega dela DP, U17 je v vodstvu, U13 pa je s polovičnim izkupičkom po šestih krogih šesta.

Medsebojne tekme:
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 2:2
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 3:8
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:3
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 5:11
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 5:3

Najboljši strelci:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 17
Aljaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 7

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2019 | 1. SFL
  Ştatistika minule futsal sezone
  Prvaki tekmovanja mladih U15, zasedba ŠD Extrem, je imela na poti do naslova najboljši obisk na tekmah v ligi za prvaka. Z izjemno številko (110 na srečanje) gledalcev se lahko pohvalijo v ekipi KMN Bronx Škofije, govorimo pa o rangu tekmovanje mladih U17, liga za prvaka. V članski ligi so imeli škofjoti sedem gledalce več na srečanje kot v U17.
 • 24.05.2019 | 1. SFL
  Morina ostaja na klopi, večji poudarek na delu z mladimi
  „Sezone je konec, sklenili smo jo na najboljši možni način. Bilo je zelo naporno. Smo pa uresničili vse, kar smo hoteli in želeli. Letvica je bila postavljena zelo visoko,“ pove Kujtim Morina, ki je z ekipo Dobovca Pivovarne Kozel osvojil naslov prvaka superpokala, 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 15.05.2019 | 1. SFL
  Od sezone 2021/22 z vsaj tremi ekipami mlajših selekcij
  V sezoni 2019/2020 morajo vsi klubi/ekipe imeti ustrezno izobražene trenerje, v sezoni 2020/21 pa bodo klubi 1. SFL primorani, da bodo imeli trenerja s končanim dousposabljanjem in nazivom STROKOVNI DELAVEC 2 ŠPORTNO TRENIRANJE – FUTSAL.
 • 07.05.2019 | 1. SFL
  Ne pozabite na izobraževanje za Futsal C
  Opominjamo vas tudi zaradi tega, ker v pregledu prijav manjka kar nekaj oseb, ki so vodile ekipe v pretekli sezoni v vseh starostnih kategorijah, med njimi polovico prvoligaških ekip.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak
  Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Morina ponosen na fante, prvakom čestital tudi Horvat
  Po koncu finala 1. SFL so svoje misli strnili v obeh taborih finalistov, ki sta predvsem v tretji tekmi poskrbela pred kamerami Sportkluba za izjemno promocijo futsala. V taboru prvaka sta vsaj dva junaka – prvi je Niko Cesarec, ki je zabil za zmago 13:12, in Žiga Čeh, ki je pred tem obranil strel Jeremyja Bukovca.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Simeunovič pričakuje reakcijo Maribora na 3. tekmi
  „Jaz bi zagotovo nekaj spremenil v igri Maribora. Če bo Tomislav Horvat igral na isto karto, bo izgubil. A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!“ napoveduje Simeunovič, ki ob tem spomni, da ne šteje toliko to, kdo zabije prvi gol na tekmi, ampak kdo povede z dvema zadetkoma prednosti.
 • 01.05.2019 | 1. SFL
  V petek na Sportklubu, Morina hvali karakter igralcev
  "Borili smo se eden za drugega in izvlekli zmago, ki veliko prinaša. Ampak na koncu bo zmagala ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage. Serija se zdaj seli v Maribor in upam, da se ne vračamo več v Rogaško Slatino," je po drugi finalni zmagi doma dejal kapetan Rok Mordej.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec z 2. zmago korak do 3. naslova
  V Rogaški Slatini je domači Dobovec Pivovarna Kozel dobil še 2. finalno tekmo in ga le še ena zmaga loči do 3. naslova državnega prvaka. Tokrat so bili kozli s 4:2 boljši od Mariborčanov, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Mateja Fiderška in trenerja Tomislava Horvata. V domači vrsti ni bilo Klemna Duščaka.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec proti oslabljenim gostom po vodstvo 2:0
  Danes se nadaljuje finale 1. SFL, v Rogaški Slatini je na sporedu 2. tekma, po prvi pa imajo domači kozli prednost pred Mariborčani. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Po današnji tekmi se serija seli v Maribor, kjer bo 3. tekma na sporedu v petek, 3. maja. Današnji obračun pa boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.futsal.si. 

DELI NA