09.10.2019 | 1. SFL
Izvrsten evropski štart na krilih Čujca

Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je z zmago začel turnir futsal lige prvakov. V domači evropski dvorani v Podčetrtku je s 4:0 porazil srbski Ekonomac in naredil pomemben korak k preboju med 16 najboljših v Evropi.

Jutri, v četrtek, se bo slovenski prvak ob 20. uri takisto v Podčetrtku pomeril z Mostarjem, ki je na prvi tekmi turnirja v Obsotelju s 5:0 izgubil proti Sportingu, aktualnemu evropskemu prvaku.

Liga prvakov, glavni del, Podčetrtek:

9.10.

Sporting CP – Mostar SG 5:0


Ekonomac Kragujevac – Dobovec Pivovarna Kozel 0:4 (0:0)
0:1 Čujec (26.), 0:2 Čujec (30.), 0:3 Čeh (31.), 0:4 Čujec (35.)

Videoposnetek tekme:



10.10.
Ekonomac Kragujevac – Sporting CP (17.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Mostar SG (20.00) (prenos na www.futsal.si)

12.10.
Mostar SG – Ekonomac Kragujevac (17.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Sporting CP (20.00)

Tudi Puškar

Dobovec je že pred uvodnim srečanjem dobil prvo tekmo – zdravniška in fizioterapevtska služba sta uspešno sanirali poškodbo prvega vratarja ekipe Damirja Puškarja, kar je soigralcem vlilo še dodatne samozavesti na uvodni evropski preizkušnji kozlov.

Varovanci trenerja Kujtima Morine so nocoj brez konkurence pokazali najboljšo igro v tej sezoni. Predvsem pa bi morali že na odmor po polčasu z vodstvom, a jim je veselje preprečil vratar Milanović, ki je bil junak gostujoče vrste.

V 15. minuti je Žiga Čeh vse opravil za „pet“, a je veselje preprečila vratnica. V 17. minuti je po desni prodrl Čujec, ki je podal pred gol, Milanović je odbil na kratko, s kakih petih metrov pa je Alen Fetić slabo meril in poslal žogo visoko prek vrat. Vse skupaj je bilo dovolj za 0:0 po prvih 20 minutah.

Šov Čujca

V nadaljevanju pa je bila na terenu le ena ekipa. V 22. minuti je strel Denisa Totoškovića Milanović še odbil, v 26. minuti pa je bil po akciji s kota brez moči. Fetić je z natančno podajo našel Čujca, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in zabil za 1:0.

Kristjan Čujec je dobro formo in izkušnje vnovčil v 30. minuti, ko je najprej dobro odigral v obrambi. Ukradel je žogo, naredil nekaj korakov in zabil za 2:0.

Agresivni Dobovec je prav zavoljo dobrega pokrivanja prišel do žoge v 31. minuti, ukradel jo je Žiga Čeh, ki je z dvojno podajo iz igre vrgel obrambo gostov in povišal na 3:0.

Za končnih 0:4 je zadel Čujec, tekla je 35. minuta. Za dobro igro in učinkovito predstavo so bili prvaki nagrajeni. Vse skupaj pa je dodaten razlog za četrtkov in sobotni ogled tekem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA