20.05.2020 | 1. SFL
Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan

Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji obrambni/organizator:
Igor Kragelj
Borut Kristan
Valdi Lakošeljac
Mile Simeunović
Igor Osredkar
Zoran Tesko

Devet naslovov

Borut Kristan (1978) je celo kariero igral v dresu Litije, s katero je bil v tem času tudi devetkrat državni prvak. „Sprva sem igral mali nogomet, bil sem tudi član ekip v ligah. Potem se je začelo ligaško državno prvenstvo Slovenije. Po prvi sezoni sem dobil vabilo, v Litijo sta me povabila Andrej in Tone Vrhovec,“ se Kristan rad spomni svojih začetkov. Prizna, bil je vesel, ker je bil član Litije. „V spominu so mi ostali predvsem igralci Andrej Vrhovec,  Igor Čarman in Uroš Tanko, ki so nam najbolj pomagali. Mlajši smo se do izkušenih obnašali zelo spoštljivo, poslušali smo nasvete in jim skušali sledi. Da bi se čim več naučili,“ nadaljuje Kristan, ki je kariero sklenil leta 2012.

„Vse skupaj je minilo prehitro. Je pa v teh letih futsal izredno napredoval, postal je hitra in atraktivna igra,“ dodaja Borut, ki je bil eden teh, ki je pozorno spremljal tudi razvoj Gašperja Vrhovca.

„Ko je prišel na trening, sem rekel, da pa tale ne bo nikoli igral. Malce sem bil strog, a mu je uspelo, da je naredil konkretno kariero,“ še doda Kristan, ki je redno prihaja na domače tekme Litije, s prijatelji pa dvakrat na teden tudi igra futsal. Del svojega časa nameni tudi badmintonu in teku.

V dresu Slovenije, člani in U21, je zbral po dva nastopa.

Videopredstavitev Boruta Kristnana:

V Izoli pa živi Valdi Lakoseljac (1978), ki skupaj z ženo vso pozornost posveča dvema otrokoma. Ko ni doma, je v službi, zaposlen je v podjetju Beton Lucija, ki je bil tudi sponzor kluba, kjer je Valdi svoj čas igral.

„Vse skupaj se je začelo, ko smo šli na Livade, kjer smo zrasli gor na okroglem igrišču, takrat je z nami igral tudi Tonči Žlogar,“ se spominja Valdi, ki se preizkusil v nogometnih sredinah v Kopru, Izoli, Piranu, Dekanih in Kortah. „Vrnil sem sem v futsal, kjer sem bil ves čas lahko v stiku z žogo,“ prizna in spomni na preizkušnjo, na katero je mlade fante povabil Dušan Tesić. Prvi je še Marko Janjič, za njim Dejan Štajner, za tem pa še Valdi. „Kako so nas našli? Odigral si dva, tri dobre turnirje,“ navrže Valdi, ki je začel v v ekipi Divert Beton, Litijo, GIP Beton MTO, KMN Bronx Škofije in Izolo, preizkusil se je tudi na Hrvaškem v 2. ligi.

Kariero je sklenil 2012., leta 2005 je bil tudi državni prvak, leta 2014 pa je imel sedem operacij na kolenu.

Videopredstavitev Valdija Lakoseljca:



Še vedno rad hodi na rokometne tekme, kjer z Ribari navija za domači klub. Želi si, da bi ob svojem slovesu od futsala pripravil dostojno slovo, tekmo. Če že gre na kako tekmo, se odpravi na Škofije, kjer pozdravlja prizadevanja Željka Staniča in njegove ekipe, ki delajo z mladimi, s katerimi bi rad v bližnji prihodnosti delal tudi sam in jim predajal bogato futsal znanje.

Valdi je za Slovenijo zbral 33 nastopov, debitiral je 1.2. 2000, dosegel je 10 golov. Dva nastopa ima tudi za reprezentanco U21, prispeval je dva gola.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA