20.05.2020 | 1. SFL
Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan

Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji obrambni/organizator:
Igor Kragelj
Borut Kristan
Valdi Lakošeljac
Mile Simeunović
Igor Osredkar
Zoran Tesko

Devet naslovov

Borut Kristan (1978) je celo kariero igral v dresu Litije, s katero je bil v tem času tudi devetkrat državni prvak. „Sprva sem igral mali nogomet, bil sem tudi član ekip v ligah. Potem se je začelo ligaško državno prvenstvo Slovenije. Po prvi sezoni sem dobil vabilo, v Litijo sta me povabila Andrej in Tone Vrhovec,“ se Kristan rad spomni svojih začetkov. Prizna, bil je vesel, ker je bil član Litije. „V spominu so mi ostali predvsem igralci Andrej Vrhovec,  Igor Čarman in Uroš Tanko, ki so nam najbolj pomagali. Mlajši smo se do izkušenih obnašali zelo spoštljivo, poslušali smo nasvete in jim skušali sledi. Da bi se čim več naučili,“ nadaljuje Kristan, ki je kariero sklenil leta 2012.

„Vse skupaj je minilo prehitro. Je pa v teh letih futsal izredno napredoval, postal je hitra in atraktivna igra,“ dodaja Borut, ki je bil eden teh, ki je pozorno spremljal tudi razvoj Gašperja Vrhovca.

„Ko je prišel na trening, sem rekel, da pa tale ne bo nikoli igral. Malce sem bil strog, a mu je uspelo, da je naredil konkretno kariero,“ še doda Kristan, ki je redno prihaja na domače tekme Litije, s prijatelji pa dvakrat na teden tudi igra futsal. Del svojega časa nameni tudi badmintonu in teku.

V dresu Slovenije, člani in U21, je zbral po dva nastopa.

Videopredstavitev Boruta Kristnana:

V Izoli pa živi Valdi Lakoseljac (1978), ki skupaj z ženo vso pozornost posveča dvema otrokoma. Ko ni doma, je v službi, zaposlen je v podjetju Beton Lucija, ki je bil tudi sponzor kluba, kjer je Valdi svoj čas igral.

„Vse skupaj se je začelo, ko smo šli na Livade, kjer smo zrasli gor na okroglem igrišču, takrat je z nami igral tudi Tonči Žlogar,“ se spominja Valdi, ki se preizkusil v nogometnih sredinah v Kopru, Izoli, Piranu, Dekanih in Kortah. „Vrnil sem sem v futsal, kjer sem bil ves čas lahko v stiku z žogo,“ prizna in spomni na preizkušnjo, na katero je mlade fante povabil Dušan Tesić. Prvi je še Marko Janjič, za njim Dejan Štajner, za tem pa še Valdi. „Kako so nas našli? Odigral si dva, tri dobre turnirje,“ navrže Valdi, ki je začel v v ekipi Divert Beton, Litijo, GIP Beton MTO, KMN Bronx Škofije in Izolo, preizkusil se je tudi na Hrvaškem v 2. ligi.

Kariero je sklenil 2012., leta 2005 je bil tudi državni prvak, leta 2014 pa je imel sedem operacij na kolenu.

Videopredstavitev Valdija Lakoseljca:Še vedno rad hodi na rokometne tekme, kjer z Ribari navija za domači klub. Želi si, da bi ob svojem slovesu od futsala pripravil dostojno slovo, tekmo. Če že gre na kako tekmo, se odpravi na Škofije, kjer pozdravlja prizadevanja Željka Staniča in njegove ekipe, ki delajo z mladimi, s katerimi bi rad v bližnji prihodnosti delal tudi sam in jim predajal bogato futsal znanje.

Valdi je za Slovenijo zbral 33 nastopov, debitiral je 1.2. 2000, dosegel je 10 golov. Dva nastopa ima tudi za reprezentanco U21, prispeval je dva gola.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2020 | 1. SFL
  Futsal sezona 2019/2020 tudi uradno zaključena
  Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Izvršni odbor NZS na 48. seji dne 29.05.2020 sprejel tri sklepe.
 • 27.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.
 • 26.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Slaviša Goranovič in Damir Pertič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. V tem tednu smo na levem boku, danes pa pod drobnogledom Slaviša Goranovič in Damir Pertič.
 • 25.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej
  Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.
 • 19.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Mile Simeunovič in Igor Osredkar
  Nadaljujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta na vrsti Mile Simeunović in Igor Osredkar, ki sta se izkazala tudi z igranjem v tujini.
 • 18.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Kragelj in Zoran Tesko
  Danes se začenja 2. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Darko Tokić izbran za najboljšega vratarja, od danes do srede smo na poziciji obrambni/organizator.
 • 13.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Milko Verboten in Aljoša Mohorič
  Še dva vratarja predstavljamo danes: to sta Milko Verboten in Aljoša Mohorič. Bila sta izbrana med tistih najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. V četrtek in petek sledi glasovanje na Facebooku.
 • 12.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Bratić in Darko Tokić
  Igor Bratić ima 32 nastopov za reprezentanco do 21 let, zbral je 30 nastopov za člansko vrsto. Kar 45 nastopov pa je za Slovenijo zabeležil Darko Tokić.
 • 11.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Vojko Majcen in Damir Puškar
  Danes začenjamo s predstavijo uvodnih dveh igralcev, ki sta bila izbrana med najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. Začenjamo pred golovo črto.

DELI NA