20.05.2020 | 1. SFL
Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan

Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji obrambni/organizator:
Igor Kragelj
Borut Kristan
Valdi Lakošeljac
Mile Simeunović
Igor Osredkar
Zoran Tesko

Devet naslovov

Borut Kristan (1978) je celo kariero igral v dresu Litije, s katero je bil v tem času tudi devetkrat državni prvak. „Sprva sem igral mali nogomet, bil sem tudi član ekip v ligah. Potem se je začelo ligaško državno prvenstvo Slovenije. Po prvi sezoni sem dobil vabilo, v Litijo sta me povabila Andrej in Tone Vrhovec,“ se Kristan rad spomni svojih začetkov. Prizna, bil je vesel, ker je bil član Litije. „V spominu so mi ostali predvsem igralci Andrej Vrhovec,  Igor Čarman in Uroš Tanko, ki so nam najbolj pomagali. Mlajši smo se do izkušenih obnašali zelo spoštljivo, poslušali smo nasvete in jim skušali sledi. Da bi se čim več naučili,“ nadaljuje Kristan, ki je kariero sklenil leta 2012.

„Vse skupaj je minilo prehitro. Je pa v teh letih futsal izredno napredoval, postal je hitra in atraktivna igra,“ dodaja Borut, ki je bil eden teh, ki je pozorno spremljal tudi razvoj Gašperja Vrhovca.

„Ko je prišel na trening, sem rekel, da pa tale ne bo nikoli igral. Malce sem bil strog, a mu je uspelo, da je naredil konkretno kariero,“ še doda Kristan, ki je redno prihaja na domače tekme Litije, s prijatelji pa dvakrat na teden tudi igra futsal. Del svojega časa nameni tudi badmintonu in teku.

V dresu Slovenije, člani in U21, je zbral po dva nastopa.

Videopredstavitev Boruta Kristnana:

V Izoli pa živi Valdi Lakoseljac (1978), ki skupaj z ženo vso pozornost posveča dvema otrokoma. Ko ni doma, je v službi, zaposlen je v podjetju Beton Lucija, ki je bil tudi sponzor kluba, kjer je Valdi svoj čas igral.

„Vse skupaj se je začelo, ko smo šli na Livade, kjer smo zrasli gor na okroglem igrišču, takrat je z nami igral tudi Tonči Žlogar,“ se spominja Valdi, ki se preizkusil v nogometnih sredinah v Kopru, Izoli, Piranu, Dekanih in Kortah. „Vrnil sem sem v futsal, kjer sem bil ves čas lahko v stiku z žogo,“ prizna in spomni na preizkušnjo, na katero je mlade fante povabil Dušan Tesić. Prvi je še Marko Janjič, za njim Dejan Štajner, za tem pa še Valdi. „Kako so nas našli? Odigral si dva, tri dobre turnirje,“ navrže Valdi, ki je začel v v ekipi Divert Beton, Litijo, GIP Beton MTO, KMN Bronx Škofije in Izolo, preizkusil se je tudi na Hrvaškem v 2. ligi.

Kariero je sklenil 2012., leta 2005 je bil tudi državni prvak, leta 2014 pa je imel sedem operacij na kolenu.

Videopredstavitev Valdija Lakoseljca:Še vedno rad hodi na rokometne tekme, kjer z Ribari navija za domači klub. Želi si, da bi ob svojem slovesu od futsala pripravil dostojno slovo, tekmo. Če že gre na kako tekmo, se odpravi na Škofije, kjer pozdravlja prizadevanja Željka Staniča in njegove ekipe, ki delajo z mladimi, s katerimi bi rad v bližnji prihodnosti delal tudi sam in jim predajal bogato futsal znanje.

Valdi je za Slovenijo zbral 33 nastopov, debitiral je 1.2. 2000, dosegel je 10 golov. Dva nastopa ima tudi za reprezentanco U21, prispeval je dva gola.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec suvereno, remi v Ljutomeru
  Siliko in Sevnica sta si na Vrhniki razdelila plen, 1:1 je bilo. Povedli so gostje, zadel je Sebastijan Drobne. V 18. minuti je na 1:1 izenačil Jure Suban, ki je tako postavil tudi končni rezultat. To je bila sicer 9. medsebojna tekma, štiri tekme je dobila Sevnica, dve Siliko, nocoj pa tretji remi.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  V pričakovanju 9. kroga 1. SFL
  Vodilni Dobovec želi dober uvod v sezono nadgraditi z uspehom proti FC Bronx. Za primat ob Savi bo derbi v Litiji, kamor prihaja 4. ekipa lige ŠD Mlinše. V Ljutomeru bo krasna tekma med domačinom in Ptujčani, ranjena leva se bosta pomerila na Vrhniki, Dobrepolje želi prvo zmago proti Oplastu.
 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.

DELI NA