03.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Nenad Kurtić in Slaven Radiškovič

Danes končujemo s predstavijo igralcev v četrtem od petih krogov za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Slavena Radiškoviča in Nenada Kurtića.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji desni bok:
Slaven Radišković
Dejan Simić
Alen Fetić
Primož Zorč
Nenad Kurtić
Gašper Vrhovec

Ob Komočarju in Stojanoviču

Futsal sceno je zagotovo zaznamoval tudi Nenad Kurtić (1978), ki pa je športno pot začel v nogometu. Sprva je igral za Slovan, po združitvi pa za Set Vevče v prvi ligi, nastopal je za člane in mladince. „V prvi ligi smo imeli ekipo, v njej pa Stanislav Komočar, Slaviša Stojanovič in drugi. Bil sem najmlajši, zlata rezerva,“ se Kurtić ozre na začetke. Temu je sledilo služenje vojaškega roka, igranje v 2. SNL, potem pa poškodba ter operacija rame.

Videopredstavitev Nenada Kurtića:Prva zmaga, prvi klub

Za tem je začel hoditi po malonogometnih turnirjih, prvega so z ekipo zmagali v Dobovcu, kjer so se po tej turniski zmagi hitro domenili za sodelovanje, Dobovec pa je postal njegov prvi klub. Potem je igral še za Litijo, GIP Beton MTO, Gorico, Casino Safir, Vuko Ljubljana in KMN Sevnico, kjer je v sezoni 2015/2016 tudi sklenil svojo športno pot.

Ostal je v športu, danes še vedno igra rekreativne lige, na Forci v Ljubljani pa eno od lig tudi vodi, je pa tudi sodnik. „Mislim, da je ta naša generacija naredila dober temelj, odskočno desko za futsal, ki raste in se razvija. Ponosen pa sem tudi, da smo Slovenci z uspehi, zmagami na turnirjih po celi nekdanji Jugoslaviji dokazali svoje kvalitete,“ pravi Kurtić, ki je v dresu Slovenije zbral 22 nastopov, dosegel je 10 zadetkov. V svoji karieri je osvojil tri naslove državnega prvaka.

Iz nogometa v futsal

Tudi Slaven Radišković (1980) se je sprva zapisal nogometu, igral je za FC Koper. Svoj čas je treniral tudi karate. Igranje nogometa mu je zaznamovala poškodba. V futsal ga je povabil Matjaž Bordon, Slaven pa je začel igrati za Beton Lucijo, potem pa je nosil dres Litije, Gorice, Izole, Casina Safir Sežana, KMN Bronx Škofije, Re/MAx Maribora, v zadnjih letih uspešno igra v Italiji, pomaga pa na Škofijah pri kaljenju mladih igralcev.

Z naslovom državnega prvaka se je okitil dvakrat (2005 in 2008), leta 2007 je bil tudi prvi strelec lige.

Videopredstavitev Slavena Radiškovića:Simeunovič in Lakoseljac

Nase je opozoril z naslovom državnega prvaka v Gorici, ki je po njegovem mnenju še danes ostala najboljša ekipa, ki je kadarkoli igrala v Sloveniji. Radiškovićev idol je bil Mile Simeunovič, ob igralcih, s katerim je delil garderobo, pa je pred časom v pogovoru za klubsko spletno stran FC Bronx izpostavil Valdija Lakoseljca.

Radišković je bil tudi slovenski reprezentant, med letoma 2006 in 2008 je zbral 12 nastopov. Debitiral je proti Češki, zaključil pa proti Grčiji.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.

DELI NA