02.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Alen Fetić in Primož Zorč

Nadaljujemo s četrtim od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Primoža Zorča in Alena Fetića.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji desni bok:
Slaven Radišković
Dejan Simić
Alen Fetić
Primož Zorč
Nenad Kurtić
Gašper Vrhovec

V Posočju si je dom ustvaril Primož Zorč (1977), ki si v teh dneh predvsem želi, da se v ta prijeten konec Slovenije vrnejo turisti. Prav tu, v Posočju, pa je Zorč tudi začel svojo športno pot. Sprva je igral nogomet za NK Tolmin, šel je po očetovi poti. Vmes je leto in pol povsem posvetil smučanju in deskanju na snegu, da bi se vrnil in leto in pol odigral za ljubljanski Faktor z Ježice. Sledila je vrnitev v Tolmin ter prvi pogovori s Puntarjem. „Potem je klic iz Litije, s pomočjo Dragana Perendije,“ pojasni Zorč, kako je pristal v Litiji in v sezoni 2001/02 osvojil prvi državni naslov.

Bogato kariero je sklenil aprila 2015. Igral je v Rusiji (Norilsk) in Italiji (Benevento), v Sloveniji še za GIP Beton MTO in KMN Oplast, ki mu je pomagal tudi iz 2. SFL v 1. SFL.

Videopredstavitev Primoža Zorča:

Delo z mladimi

Danes deluje kot smučarski učitelj. Ker premore mednarodno licenco, poučuje tudi v tujini, tesno pa je vpet v delo v KMN Oplast, kjer v minuli sezoni pomagal kot trener, sicer pa opravlja delo športnega direktorja. „To so športne zgodbe, ki temeljijo na volonterstvu, zato ponavadi po nekem času zmanjka energije, če je prisotno manjše število ljudi. To se je dogajalo tudi v Oplastu, par nas je to začutilo in smo pristopili k stvari,“ opiše, kako je Oplast okrepil svoje vrste, zdaj pa načrtuje kakovostno delo z mladimi, ki bodo aktivni ne v času tekmovanj pod okriljem NZS, ampak tudi prej in potem.

V dresu Slovenije je zbral 44 nastopov, dosegel je 12 zadetkov.

Navdušen nad Simeunovičem

V novo sezono pa že pogleduje Alen Fetić (1991), ki je tudi v času koronavirusa skrbel za dobro pripravljenost. Fetić je član Dobovca Pivovarne Kozel, kariero pa je začel v nogometnih logih – sprva pri Olimpiji in Svobodi. „Z očetom sem hodil na malonogometne turnirje in spremljal Mileta Simeunoviča, ki je takrat igral v Rusiji. Spoznal sem, da je futsal neverjeten in privlačen šport,“ pojasni Alen, ki je s treningi začel pri ekipi Ig Mokerc, ki jo je vodil Sead Nadarevič, ki je potem Fetića povabil v ljubljanski klub KMN Viktorbit. Od tu pa v Litijo, Maribor in v Rogatec. Šest naslovov državnega prvaka premore, dvakrat je bil najboljši strelec.

Preizkusil se je tudi v tujini – v Srbiji (Ekonomac) in na Hrvaškem (Makarska).

Videopredstavitev Alena Fetića:

Družina, služba, futsal. „Nič hudega, motiva mi ne manjka. Želim osvajati lovorike in biti pomemben člen ekipe! Dovolj je še motiva. Da bo le zdravje,“ še doda Fetić.

Za Slovenijo U21 je zabeležil 11 nastopov in dva gola, v članski vrsti pa ima 103 nastope in 40 zadetkov. Za obe reprezentanci je debitiral 2010.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA