02.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Alen Fetić in Primož Zorč

Nadaljujemo s četrtim od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Primoža Zorča in Alena Fetića.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji desni bok:
Slaven Radišković
Dejan Simić
Alen Fetić
Primož Zorč
Nenad Kurtić
Gašper Vrhovec

V Posočju si je dom ustvaril Primož Zorč (1977), ki si v teh dneh predvsem želi, da se v ta prijeten konec Slovenije vrnejo turisti. Prav tu, v Posočju, pa je Zorč tudi začel svojo športno pot. Sprva je igral nogomet za NK Tolmin, šel je po očetovi poti. Vmes je leto in pol povsem posvetil smučanju in deskanju na snegu, da bi se vrnil in leto in pol odigral za ljubljanski Faktor z Ježice. Sledila je vrnitev v Tolmin ter prvi pogovori s Puntarjem. „Potem je klic iz Litije, s pomočjo Dragana Perendije,“ pojasni Zorč, kako je pristal v Litiji in v sezoni 2001/02 osvojil prvi državni naslov.

Bogato kariero je sklenil aprila 2015. Igral je v Rusiji (Norilsk) in Italiji (Benevento), v Sloveniji še za GIP Beton MTO in KMN Oplast, ki mu je pomagal tudi iz 2. SFL v 1. SFL.

Videopredstavitev Primoža Zorča:

Delo z mladimi

Danes deluje kot smučarski učitelj. Ker premore mednarodno licenco, poučuje tudi v tujini, tesno pa je vpet v delo v KMN Oplast, kjer v minuli sezoni pomagal kot trener, sicer pa opravlja delo športnega direktorja. „To so športne zgodbe, ki temeljijo na volonterstvu, zato ponavadi po nekem času zmanjka energije, če je prisotno manjše število ljudi. To se je dogajalo tudi v Oplastu, par nas je to začutilo in smo pristopili k stvari,“ opiše, kako je Oplast okrepil svoje vrste, zdaj pa načrtuje kakovostno delo z mladimi, ki bodo aktivni ne v času tekmovanj pod okriljem NZS, ampak tudi prej in potem.

V dresu Slovenije je zbral 44 nastopov, dosegel je 12 zadetkov.

Navdušen nad Simeunovičem

V novo sezono pa že pogleduje Alen Fetić (1991), ki je tudi v času koronavirusa skrbel za dobro pripravljenost. Fetić je član Dobovca Pivovarne Kozel, kariero pa je začel v nogometnih logih – sprva pri Olimpiji in Svobodi. „Z očetom sem hodil na malonogometne turnirje in spremljal Mileta Simeunoviča, ki je takrat igral v Rusiji. Spoznal sem, da je futsal neverjeten in privlačen šport,“ pojasni Alen, ki je s treningi začel pri ekipi Ig Mokerc, ki jo je vodil Sead Nadarevič, ki je potem Fetića povabil v ljubljanski klub KMN Viktorbit. Od tu pa v Litijo, Maribor in v Rogatec. Šest naslovov državnega prvaka premore, dvakrat je bil najboljši strelec.

Preizkusil se je tudi v tujini – v Srbiji (Ekonomac) in na Hrvaškem (Makarska).

Videopredstavitev Alena Fetića:

Družina, služba, futsal. „Nič hudega, motiva mi ne manjka. Želim osvajati lovorike in biti pomemben člen ekipe! Dovolj je še motiva. Da bo le zdravje,“ še doda Fetić.

Za Slovenijo U21 je zabeležil 11 nastopov in dva gola, v članski vrsti pa ima 103 nastope in 40 zadetkov. Za obe reprezentanci je debitiral 2010.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.

DELI NA