22.05.2018 | 1. SFL
Horvat: Damir Puškar odločil finale

Finale 1. SFL je končan, naslov je šel ekipi Dobovca Pivovarne Kozel, Litija pa je bila dostojen nasprotnik.

„Generalno gledano smo videli dober futsal. Se je pa videlo na zadnjih dveh tekmah, da sta ekipi „padli“ po zelo naporni sezoni. Dobovec je bil povsem izmučen, Litija je bila v nekoliko boljšem stanju, zato je lahko tudi zadnji dve tekmi tako pritiskala. Na koncu je boljši vratar Damir Puškar obranil in odločil prvenstvo,“ pa uvodoma pove Tomislav Horvat, ki dodaja: „Dobovec je dominiral celo sezono, tudi proti Litiji na nekaj medsebojnih tekmah. V finalu pa so tudi Dobovcu pošle moči. Sezona je bila dolga in naporna. Vse skupaj jih je spraznilo, ni bilo več naboja, telo pa brez moči.“
„Kljub temu da je Litija igrala dobro, je bil Dobovec še vedno tisti, ki je z določeno kvaliteto držal ritem. Imel pa je fenomenalnega vratarja, zato so na koncu pripeljali prvenstvo v svojo korist,“ nadaljuje Horvat, ki ga ni presenetilo, kaj zmore in zna Aleš Marot, ki je bil edini strelec na zadnji finalni tekmi.

Vrhovčeva obramba

„Marota vsi poznamo. Vemo tudi, da zna igrati futsal, izkušenj mu ne manjka. Ne trenira toliko, da bi lahko na takem nivoju odigral celo sezono, ima pa dovolj izkušenj za take tekme,“ Horvat komentira zadnjo tekmo, kjer je tudi Gašper Vrhovec izgubil enega redkih duelov v tem finalu. Marot je to izkoristil.

„To je bil resnično eden redkih obračunov, ki jih je Gape izgubil. Sicer pa je naredil velik posel z obrambo na Čujcu, ki se ga v celi seriji ni videlo preveč, ker je bil Vrhovec fantastičen v obrambi. Garantiram pa, da če Čujca ne bi pokrival Vrhovec, bi se Kristjan proslavil kot osrednji igralec finalne serije,“ meni Horvat, ki je več v tej finalni seriji pričakoval od Alena Fetića, vzroke za litijsko neučinkovitost pa išče v fenomenalnem Damirju Puškarju. „On je bil ključ, da je Dobovec državni prvak!“

Izjemni Rok Mordej

Potem se Horvat ozre v tabor Dobovca Pivovarne Kozel.
„Rok Mordej je izreden igralec, ki je zadolžen, da ne naredi napake. To je ključno. Veliko delo opravlja v obrambi, kjer po pravilu pokriva najboljše nasprotnikove pivote. Na Roka se lahko zaneseš, ne bo popustil, razliko in višek pa dela tudi v napadu,“ še doda Horvat, ki bi si želel, da bi sodniki v prihodnje bolj zaščiti pivote. „Gašper Vrhovec in Rok Mordej sta jih držala na meji prekrška ali pa sta šla prek te meje. Če bo kriterij višji, prekršek piskan prej, bo futsal še bolj gledljiv, tudi golov bo več,“ nadaljuje Horvat, ki opozori, da se veliko prekrškov (ponavadi nedosojenih) zgodi že v prvem kontaktu.

Pertič in Morina

„Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA