25.06.2011 | Futsal U21
Futsal U21: Boljši še Hrvati

Na prav poseben dan za obe državi, Slovenijo in Hrvaško, ki slavita 20. rojstni dan, sta se v istrskem mestu  Kastav pomerili selekciji U21, zmaga je ostala doma, varovanci selektorja Mladena Perice so slavili s 3:0.

Prijateljska tekma, Kastav, 25.6.

Hrvaška – Slovenija 3:0 (2:0)
1:0 Pintar (17.), 2:0 Šestić (20.), 3:0 Petrović (30)

Italijani v najboljšem položaju

Obe ekipi sta sodelovali na turnirju, ki ga je gostila Hrvaška, ki je pred tem remizirala z Italijo (1:1), medtem ko so Slovenci priznali premoč zahodnim sosedom (2:4). Zadnja tekma je odločala o zmagovalcu celega turnirja, veselil se je domačin.

Rosič pomagal Kavčiču

V Kastavu se je zbralo 300 ljudi, domačini so začeli v postavi Ernest Malarić, Željko Petrović, Dario Šestić, Ante Mijat in Damir Znaor. Matej Kavčič, asistirala sta mu Simon Rosič in Vojko Majcen, pa je pričel s peterico Alen Mordej, Alen Fetič, Dražen Žarič, Gregor Janeš, Aljaž Hrovatič.

Domača pobuda

Uvodni dve minuti je imela Hrvaška nekaj več pobude, a prvi strel je proti vratom sprožil naš reprezentant Žarič. Temu je sledila priložnost za Hrvate, saj so Hrovatiču brez prekrška vzeli žogo, najhuje je s pametnim prekrškom preprečil Fetič. V 3. minuti je Kavčič pa na parket poslal četverico Tilen Štendler, Džimi Ninkovič, Dani Vulikič, Jure Kordiš. Vmes se je izkazal še vratar Mordej.

Slovenska ofenziva

V 4. minuti je dobro meril Ninkovič, potem še Vulikič, sodniki pa niso opazili igranja z roko enega od domačih igralcev. V 6. minuti je Kordiš stresel vratnico, Slovenija pa je imela v 8. minuti že štiri akumulirane prekrške. Po poizkusih Janeša in Fetiča je domača klop zahtevala minuto odmora.

Pet prekrškov v trinajstih minutah

V 10. minuti je slovenski vrsti ušel Mijat, na drugi strani je lepo zaposlil Znaorja, ki pa je poslal žogo mimo vrat. V 13. minuti je Slovenija vknjižila 5. akumulirani prekršek, Mijat pa je streljal mimo vrat.

V 15. minuti je Slovenija po prekinitvi povsem z uigrano akcijo povsem izigrala hrvaško vrsto, a je strel Kordiša domači vratar obranil.

Zaključek po domačih notah

Zadnje minute so pripadle domačinom, ki so povedli v 17. minuti (zadel je Pintar). Za domače veselje je še v drugo v 1. polčasu poskrbel kapetan Šestić, ki je z leve z lobom matiral Mordeja, to je bil tudi končni rezultat 1. polčasa.

Vidič v okvir, žoga noče v mrežo

V drugem polčasu je priložnost dobil tudi Dejan Gavrić, ki je 22. minuti pred vrati preusmeril strel enega od soigralcev, žoga pa je šla nekaj preko domačih vrat. Poleg Gavrića je igro poživil tudi Aljaž Kusterle, ki ga je Kavčič poslal v igro. V 28. minuti je bil Gavrić korak do zadetka, a so s požrtvovalnostjo gostitelji preprečili slovensko veselje. V 31. in 32. minuti je Fetič naprej zaposlil Janeša, potem še Žiga Vidiča. Slednji je zelo poživil slovensko igro, stresel pa je tudi okvir vrat.

V drugem polčasu je branil Erik Kocjan, ki je v vratih zamenjal Mordeja.

Končni rezultat 3:0 je v 30. minuti postavil Petrović.

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 25.01.2024 | Futsal U21
    V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
    „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
    Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Tesen poraz proti Portugalski
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
  • 22.01.2024 | Futsal U21
    Pripravljeni na Portugalsko
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
  • 21.01.2024 | Futsal U21
    Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
  • 17.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi na Portugalsko
    V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
  • 17.12.2023 | Futsal U21
    Zmanjkalo časa za preobrat
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
  • 16.12.2023 | Futsal U21
    V nedeljo še enkrat z Madžari
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
  • 15.12.2023 | Futsal U21
    Veselijo se tekem na Madžarskem
    Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
  • 12.12.2023 | Futsal U21
    Dvakrat z Madžarsko
    V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA