09.10.2009 | 1. SFL
Foto + video: Izoli primorski derbi

Izola je gostila primorski derbi, saj je v goste prišel Oplast iz Kobarida, zmaga in tri točke po preobratu v drugem polčasu ostale v Izoli.

5. krog 1. SFL, 9.10.
Izola : KMN Oplast Kobarid 4:2 (1:1)
1:0 Lakošeljac (3.), 1:1 Ručna J. (20.), 1:2 Ručna J. (21.), 2:2 Janjič (28.), 3:2 Mirkovič (31.), 4:2 Hrvatin (38.)

Oslabljeni ekipi

Domačini so nastopili brez Draženka Vujiča, gostje so pripotovali na Obalo brez Bojana Kovača, ki je večer pred tekmo dobil vročino, zato ni bila nared za tekmo, ki pa jo je začel v prvi četverici Jan Kurinčič, čigar nastop je bil pod velikim vprašajem.

Valdi za 1:0

Že v  drugi minuti je Urban Bajc obranil nevaren strel Jana Novaka, brez moči pa je bil Bajc v 3. minuti ko so Izolani prestregli, bolje rečeno, Oplast je izgubil žogo, Valdi Lakošeljac pa je neusmiljeno zabil žogo v mrežo za veselje Ribarov, ki so tudi to pot celo tekmo bodrili svoje junake na parketu.

Po vodstvu so Izolani prežali na hitre protinapade, pobudo pa prepustili gostom, za katere je prvo prvenstveno tekmo zabeležil Primož Zorč, ki se je vrnil na parket po poškodbi.

V osmi minuti je dobro streljal Jani Ručna, domači vratar Tomaž Rupnik dobro posredoval tri minute za tem, po prvem odmoru, pa je Saša Leban stresel okvir vrat, po hitri »kontri« pa je bil Bajc spet zmagovalec v dvoboju z Novakom.

Dobri dve minuti za tem je Jure Lenarčič lepo zaposlil Boruta Ručno na drugi vratnici, a je bil Ručna za kak desetinko sekunde prepozen, da bi pospravil žogo v izolsko mrežo.

Po štirinajstih minutah prvega polčasa sta imeli obe ekipi po štiri akumulirane prekrške, v petnajsti minuti sta Uršič in kapetan Ručna dodobra namučila vratarja Rupnika, ki je na koncu žogo odbil v kot.

Oplast izenačil, Izola brez Novaka

V zadnji minuti so Izolani najprej vknjižili šesti akumuliran prekršek, Jani Ručna je bil zanesljiv izvajalec desetmetrovke za izenačenje na 1:1, tri sekunde pred koncem prvega polčasa pa se je poškodoval še Jan Novak, ki je odšepal s parketa.

Oplast je odločno začel drugi polčas in takoj povedel 1:2, iztekala se je 21. minuta. Domačini so prevzeli pobudo, hoteli so tri točke, ki so jih napovedali. Igra se je preselila pred vrata Bajca, ki je sprva s pomočjo svojih soigralcev zaustavljal poizkuse Lakošeljca in soigralcev, ki so prišli na svoj račun v 28. minuti, ko je kapetan Marko Janjič po podaji z leve strani porinil na drugi vratnici žogo v mrežo Oplasta za 2:2, Dragan Mirkovič je zadel za 3:2 (31.).

Hrvatin potrdil zmago

Tri minute in 18 sekund pred koncem je gostujoči trener  Zoran Tesko segel po minuti odmora. Ki pa ni obrodila sadov. Lakošeljac je naprej mojstrsko spravil žogo s svoje polovice v obrambno polovico, kjer je Marko Hrvatin dokončal domiselno akcijo z zadetkom za 4:2 in veliko slavje publike in domače zasedbe.

 

Video: Futsal.si/DP
Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA