07.10.2009 | 1. SFL
Foto: Select postal uradna žoga

Pred dvema tekmovalnima sezonama so se slovenska futsal tekmovanja prvič v zgodovini odigrala z eno uradno žogo, tako bo tudi v sezoni 2009/10. Klubi bodo uporabljali žogo znamke Select, uraden podpis pogodbe opravljen včeraj na sedežu Nogometne zveze Slovenije, kjer so si v roke segli predsednik KMN pri NZS Rade Mijatovič, Nikola Sumina, uradni zastopnik za Select na področju nekdanje skupne države, ter Iztok Kogoj, ki zastopa Select v Sloveniji.

Predsednik zadovoljen po podpisu

»Menim, da smo naredili dobro potezo, ki je ugodna za oba partnerja: tako za KMN pri NZS oz. klube, ki bodo te žoge uporabljali, kot za Select, ki prihaja na majhno, a novo tržišče. Nesporno dejstvo pa je, da je futsal na našem prostoru v izjemnem vzponu in razmahu,« je ob podpisu pogodbe povedal Rade Mijatovič, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in predsednik KMN pri NZS. Slednji se je zavzel tudi za to, da se vzpodbudi MNZ-je, da začnejo, v kolikor še niso, z igranjem futsala v ligaški obliki.

Regionalni in slovenski zastopnik prepričana o kvaliteti

»Prepričan sem, da bodo klubi zadovoljni z žogo Select. Na tem mestu pa bi se vam rad tudi zahvalil za sprejem ob podpisu in zaželel vse dobro v novi sezoni,« pa je ob podpisu dejal Nikola Sumina, ki je za vse zbrane tudi predstavil nastanek in razvoj tako kvalitetne žoge, kot je Select.

»Vesel sem, ker smo uspeli najti skupen jezik. Izpostavil in pohvalil bi idejo predsednika Radeta Mijatoviča o igranju futsala na ravni MNZ-jev. Prepričan sem, da bomo dobro sodelovali. Kot je bilo temu tako v preteklosti. Povsem zaupam in verjamem v žogo Select, ki je že nekajkrat potrdila svoje kvalitete,« je bil jasen Kogoj.

Prvi pogovori že julija letos

Z željo, da se v slovenska tekmovanja vpelje novejšo, kvalitetnejšo žogo, so bili opravljeni prvi pogovori že junija letos, dokončen dogovor pa je bil sklenjen v torek.

Slovenski igralci s kvalitetno žogo

Na tem mestu lahko obelodanimo, da se bodo državna tekmovanja, pokal in tekmovanja mladih igrala z žogo Select, ki ustreza strogim kriterijem FIFE (Fifa Approved) in velja za eno najboljših žog na svetu.  Vsak klub 1. SFL in 2. SFL bo prejel  5 žog brezplačno (pred jesenskim delom 3, pred drugim delom še 2 žogi), obe 3. SFL bosta prejeli po tri žoge.  

Po žogi Select bo nosilo ime tudi pokalno tekmovanje v okviru NZS-ja.

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA