23.10.2009 | 1. SFL
Foto: Ratitovec z izjemnim Mikanovičem do zmage

Četrti krog 2. SFL Zahod je postregel z lokalnim derbijem, saj sta se v Železnikih merila domači KMN Ratitovec ter Weber, ki sta skupaj družno igrala v 1. SFL v krstni sezoni 1995/96, sedaj pa nastopata v drugoligaški druščini. Zmaga ostala doma (4:0), KMN Ratitovec je v zadnjih petih minutah ob igri gostov z igralcem vratarjem v polju dosegel tri zadetke za visoko zmago.

2. SFL Zahod, 4. krog, petek, 23.10.

KMN Ratitovec : Weber 4:0 (1:0)

1:0 Kurnik (10.), 2:0 Česen (35.), 3:0 Česen (39.), 4:0 Šekli (40.)

Spremenjeni ekipi

Obe zasedbi sta napram lanskim sezonam doživeli precej sprememb, novinca sta tudi trenerja, domačine je vodil Željko Pijetlovič, goste pa Branko Božič, v postavah pa je bilo kar precej igralcev iz Ljubljane ali okolice, svoj čas je večina igrala na prvoligaški ravni, Matej Kurnik pa je bil celo članski reprezentant.

Domačini, uvodoma so zabeležili dva poraza, so tekmo pričeli v postavi Mikanovič, Radanovič, Šekli, Česen, Kurnik, gostje iz Škofje Loke pa z Marnom, Sironičem, Žalcem, Lazicanijem ter Bratičem.

Kurnik za 1:0

Ratitovec je v drugi minuti iztržil dva kota, gostje so že v naslednji minuti preko Mateja Sironiča in Michela Žalca skorajda prišli do zadetka, v šesti minuti je dvakrat dobro posredoval vratar Webra Igor Bratič, v naslednji (7.) in 10. minuti je domača vrata reševal Goran Mikanovič, v 11. pa se je prvič (izkazalo se je, da zadnjič v prvem delu) zatresla mrežo. Zoran Šekli je sprejel žogo na sidrašu, potem pa jo poslal na desno stran, kjer jo je pričakal Matej Kurnik, ki je ustrelil »iz prve«, žoga je zadela enega od gostujočih igralcev in prevarala Bratiča. V 14. minuti je gostujoči trener Branko Božič segel po prvi minuti odmora, po kateri je domači vratar Goran Mikanovič obranil strel Milana Kojadinoviča.

To so bile minute, ko so domači dominirali, a so bili premalo zbrani v zaključku akcij, navsezadnje so zapravili tudi protinapad »dva na ena«, preveč dela pa so imeli tudi ob izhodu iz svoje obrambne polovice, medtem ko so bili gostje nezbrani pri zaključnih strelih, na trenutke pa ni bilo igralca, ki bi »stopil na žogo« in umiril igro.

Zadnjih pet minut je minilo v prevladi gostov, ki so kar tekmovali, kdo bo zastreljal lepšo priložnost, enkrat je bil na mestu Mikanovič (Marn), drugič pa je žoga šla preko vrat (Žalac). Razburljive so bile tudi zadnje sekunde, naprej je kapetan Ratitovca Anže Česen stresel okvir vrat, po hitrem protinapadu pa je na drugi strel Milana Kojadinoviča končal mimo vrat.

Webru žoga noče v mrežo

V drugem delu so bili podjetnejši gostje, ki pa so imeli nemalo težav z realizacijo, v 21. minuti so zapravili protinapad »dva na ena«, v 25. pa še številčno prednost »tri na ena«. Blaž Marn je v 22. minuti z enim strelom stresel dvakrat okvir domačih vrat, domačo zasedbo je reševal razpoloženi vratar Mikanovič, preko hitronogih Kurnika ter Zorana Šeklija pa so prežali na hitre napade, prav Kurnik, Dalibor Radanovič ter Miha Čampa so zastreljali domače priložnosti.

Pri 1:0 z igralcem vratarjem v polju

V 35. minuti ob zaostanku 1:0 so Škofjeločani v igro poslali igralca vratarja Kojadinoviča, domači so ukradli žogo, zadel pa je kapetan Česen, gostje so nadaljevali z ofenzivo, a so domači presekali še eno od akcij in zadeli za 3:0, spet je bil spreten Česen, končni rezultat 4:0 pa je postavil Šekli v 40. minuti.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA