07.10.2018 | 1. SFL
FSK Stripy in FC Ivančna Gorica korak do presenečenja

Drugi krog 1. SFL je prinesel tri zmage gostom, eno domače slavje, na eno tekmo, tisto med Oplastom in Dobovcem, pa bomo počakali do 16. oktobra.

1.SFL, 2. krog, 5.10.
FC Ivančna Gorica – Siliko Mkeršmanc 2:4 (1:3)
1:0 Čož (7.), 1:1 Kunc (15.), 1:2 Končan B. (18.), 1:3 Končan B. (18.), 2:3 Ružič (29.), 2:4 Končan B. (38.)

KMN Sevnica – FutureNet Maribor 1:3 (0:1)
0:1 Kordiš (10.), 0:2 Jelič (28.), 0:3 Fideršek (35.), 1:3 Turk (36./ag)

KMN Bronx Škofije – Benedikt Avtodeli Džauš 6:1 (3:1)
1:0 Radiškovič (5.), 1:1 Damiš (9.). 2:1 Kolar (10.), 3:1 Zajc (12.), 4:1 Zajc (34.), 5:1 Zajc (35.), 6:1 Klinc (39.)

FSK Stripy – FC Litija 1:2 (1:0)
1:0 Kanc (17.), 1:1 Kazić (26.), 1:2 Ručna (32.)

16.10.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)


Dva debitanta

Največ golov je bilo na Škofijah, kjer so domači bronxi porazili Benedikt. „To je pomembna zmaga naše pomlajene ekipe. Vesel sem, ker sta prve minute v članski ekipi dobila in jih tudi upravičila Davor Stanišič in Jan Rakar. Gremo naprej, pred nami je še veliko dela,“ pa dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Zmage je bil vesel tudi trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki pa je z ekipo prišel precej težje do točk, kot je bilo pričakovati. „Tekma je bila točno taka, kot sem napovedal. To je težko prigarana zmaga, trpeli smo do zadnjih sekund. Nasprotnik je odigral zelo dobro, želim pa jim vse najboljše v 1. SFL,“ je povedal Simeunovič.

„Ponosen sem na fante, ki so odigrali zrelo in preudarno, kot da imajo že precej tekem v 1. SFL v nogah. Pa ni tako. A so se izkazali. Futsal imamo radi, veliko vlagamo vanj, za vsak evro se krvavo borimo. Nič nam ni podarjenega, vse prigarano. Zato bi si želel le to, da so vsi akterji futsal tekem na nivoju,“ je pristavil Jože Gačnik, ki sedi na klopi Ivančne Gorice, za katero Gačnik meni, da ob takem nadaljevanju ne bi smela imeti težav pri obstanku v 1. SFL.

Litija izkoristila nezbranost

Tesno je bilo tudi v Škofi Loki, kjer je domačin povedel proti desetkratnemu državnemu prvaku FC Litija. „Nekako smo pričakovali tako tekmo, kot je bila. Dobro smo se pripravili, vendar so Litijani izkoristili naše trenutke nezbranosti in v drugem polčasu spreobrnili rezultat. Gostom čestitamo za zmago, mi smo pa z glavo že na naslednji tekmi,“ je po obračunu razmišljal Aleš Bešter, kapetan FSK Stripya.

„Napovedal sem, da nas čaka zahtevno delo. Škofjeločane poznamo, so kvalitetni in vztrajni. Zgodilo se je, na kar sem opozarjal. Zaostajali smo, lovili smo Škofjeločane, a ob tem razbranili še Igorja Bratiča. Vztrajali smo, na koncu smo bili nagrajeni,“ je bil treh točk vesel trener Litije Damir Pertič.

En gol je premalo

„Če dosežeš en gol, zelo težko zmagaš. Nam se ni izšlo. Dobro smo parirali, bo pa treba popraviti realizacijo,“ pretiranega nezadovoljstva pri Mitji Jontezu, trener KNM Sevnica, po porazu proti Mariborčanom ni bilo.

„Čestitam fantom za zmago in tri točke, zadovoljen sem z igro in zmago, sezona se je šele dobro začela,“ pa je drugi trojček točk v 1. SFL pozdravil trener vijoličastih Tomislav Horvat, ki to pot v ekipi ni imel Miloša Stojkovića, ki ima težave s hrbtom.

Tekst: D.P.
Foto: Futsal Maribor

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA