05.07.2018 | 1. SFL
Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare

V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.

Kdo so gostitelji

Tekmovanje v futsal ligi prvakov se začne že avgusta. Turnirje predkroga (devet skupin) bodo gostili Iformatica Timişoara, Mostar, Veles, Hohenstein-Ernstthal, Record Bielsko-Biała, Uddevalla, Dinamo Chişinău, Vytis in Allstars Wiener Neustadt.

Turnirje glavnega dela pa je Uefa poleg Dobovca zaupala še KMF Ekonomac Kragujevac, FP Halle-Gooik, Fc Feniks Drenas, Futbola klubs „Nikars”, Novo Vrijeme Apfel (v dresu hrvaškega prvaka igra tudi Igor Osredkar, kapetan slovenske futsal reprezentance), APOEL FC
in MIMEL Lučenec.

Dva bloka po 16

V glavnem delu lige prvakov bo igralo 32 ekip, ki bodo deljeni v dva bloka po 16 ekip. V bloku A so ekipe, ki so rangirane od 1. do 11. mesta in od 16. do 19. Žreb je teh 16 zasedb (v skupini od 1 do 4) razdelil v štiri skupine, v elitni del bodo napredovali po trije iz vsake skupine.

V bloku B bo takisto 16 ekip (12. - 15., 20., 21. in 22. ekipa na Uefini lestvici ter še devet ekip iz predkvalifikacij). Žreb je moštva podelil v štiri skupine (5-8), prvaki grup gredo v elitni del, ki bo tako štel 16 ekip.

Nastop na finalnem turnirju si bo zagotovil kvartet (prvaki štirih skupin, moštva bodo deljena po štiri v vsaki skupini).

Predkrog futsal lige prvakov, 28.8. - 2.9.

skupina A:
Mostar SG, Futsal Gentofte, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv, Wattcell

skupina B:
Sandefjord, Kampuksen Dynamo, Allstars Wiener Neustadt, Encamp

skupina C:
Leo Futsal Club, Uddevalla, Čelik NK, Vængir Júpiters

skupina D:
Hohenstein-Ernstthal, Doukas SAC, KF Tirana, Belfast United

skupina E:
Veles, Valletta, Futsamba Naas, Cosmos Tallinn

skupina F:
Hovocubo, Reading Futsal Club, Vytis, Murata

skupina G:
Record Bielsko-Biała, Varna City, Cardiff University, Racing Futsal Luxembourg

skupina H:
Informatica Timişoara, Lynx FC, turški državni prvak (ni še znano ime).

skupina I:
TMC Tbilisi, Dinamo Chişinău, RCD Futsal La Chaux-de-Fonds

Glavni del lige prvakov, 2. - 7.10.

skupina 1:
Barça Benfica, Halle-Gooik, Kremlin-Bicêtre United

skupina 2:
Inter FS, Ekonomac Kragujevac, EP Chrudim, MFC Kherson

skupina 3:
TTG-Ugra Yugorsk, Győr, Sibiryak, Dobovec Pivovarna Kozel

skupina 4:
Sporting CP, Kairat Almaty, LSM Lida, Feniks

skupina 5:
A&S Futsal Pescara, APOEL, zmagovalec skupine A predkroga, zmagovalec skupine C predkroga

skupina 6:
Aktobe, Novo Vrijeme Makarska (tu igra kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar), zmagovalec skupine B, zmagovalec skupine I predkroga

skupina 7:
Nikars Riga, zmagovalec skupine D predkroga, zmagovalec skupine G predkroga in zmagovalec skupine predkroga H

skupina 8:
Araz Naxçivan, Lučenec, zmagovalec skupine E predkroga, zmagovalec skupine F predkroga.

Izjave po žrebu:

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Vedeli smo, ni lahkih nasprotnikov. Dobili smo močno skupino, kjer je tudi udeleženec zadnjega finalnega turnirja lige prvakov. Potrebno se bo dobro pripraviti, z delom bomo začeli 20. avgusta. Poudarek bo na fizični pripravi, potem pa igri z žogo. Predvsem pa želim, da vsak od igralcev verjame, da lahko napredujemo med elito. Morda odloča le ena sama tekma. Se razume: vse tri tekmece bomo podrobno analizirali.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca Pivovarna Kozel:
„Dobili smo težko skupino, ki pa ni ravno atraktivna. Upali smo na Barcelono in Inter FS. Nič za to. Z vsemi tremi tekmeci lahko igramo, proti vsem bomo iskali točke in priložnost za napredovanje v elitni del lige prvakov! Imamo dobro ekipo.“

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
„Dobovec Pivovarna Kozel je dobil zahtevno, a ne atraktivno skupino. Dejstvo, da pa gredo trije iz skupine v elitni del, in ob vsem finančnem in igralskem vložku, pa pričakujem, da se Dobovec uvrsti najmanj med 16 najboljših v Evropi!“

Ključni datumi v futsal ligi prvakov v sezoni 2018/2019:
5.7. žreb predkroga in glavnega dela lige prvakov
28.8. - 2.9. predkrog lige prvakov
2.10. - 7.10. glavni del lige prvakov
14.10. žreb elitnega dela lige prvakov
13.11. - 18.11. elitni del lige prvakov
25.4. - 28.4. finalni turnir lige prvakov

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA