17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Dobrepolje in Dobovec v finale

V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije 4:2 (1:1)
1:0 Pustotnik (15.), 1:1 Zajc (19./6m), 2:1 Liđan (24.), 3:1 Kmetič (29.), 4:1 Babnik (40.), 4:2 Mandir (40.)

Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec 10:11 (2:2, 7:7)
1:0 Jandrić (11./6m), 1:1 Matošević (15.), 1:2 Čeh (16.), 2:2 Vesel (20.), 3:2 Suban (24.), 3:3 Duščak (24.), 4:3 Čeh (28.), 5:3 Cesarec (29./10m), 5:4 Janež (29.), 5:5 Vesel (30.), 6:5 Cesarec (32.), 7:5  Echeverry (33.), 7:6 Berzelak (34.), 7:7  Echeverry (40./ag).

6M:
8:7 Suban, 8:8 Duščak, 9:8 Đurić, 9:9 Cesarec, 9:10 Matošević, 10:10 Vesel, 10:11 Pasariček

Najprej škofjoti, potem pobuda Dobrepolja

Dobrepolje je tekmo začel v postavi Matej Babnik, Alen Blatnik, Gal Škulj, Sifet Lidan. Na drugi strani je trener Damir Pertič na parket poslal peterico Alen Mordej, Jernej Peroša, Benjamin Tušar, Žiga Kneževič Mrak, Nik Zajc. Prav kapetan Primorcev je imel uvodoma dve priložnosti, potem pa so pobudo prevzeli Dobrepolje. Novinci na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia so dokaj lahko prihajali v pozicijo za strel, gol Alena Mordeja so ogrožali Alen Blatnik, Anej Kmetič in Gal Škulj. Po desetih minutah terenske moči so Bronxi vzpostavili ravnotežje. V glavni vlogi vnovič Zajc, ki je bil pri strelu dvakrat v 11. minuti, v 12. minuti je poizkusil Jernej Peroša, v 14. Žiga Kneževič Mrak, potem še Marin Mandir.

Dva gola ob koncu polčasa

Dobrepolje je povedlo v 15. minuti. Alen Blatnik je prodrl po levi strani, pred golom pa je za 1:0 zadel Tomaž Pustotnik. V nervozni končnici 1. polčasa so Primorci poravnali. S 6-metrovke, ki jo je priboril prav Zajc, je kapetan škofjotov zabil za 1:1.

Dinamičen 2. del

Bronxi so 2. polčas začeli z dobrim strelom kapetana Zajca, golman Matej Babnik pa je bil vnovič na pravem mestu. V 23. minuti nevaren protinapad Bronxov, a je Gal Škulj blokiral strel Tilna Cupina. V 24. minuti pa nova sprememba rezultata. Naprej sta Tušar in Mordej skupaj uspela ustaviti Aneja Kmetiča, v drugem napadu Dobrepolja pa se je Kmetič otresel dveh, podal do Škulja, ki je spremljal akcijo. Škulj pa je na drugi vratnici našel Sifeta Liđana, na katerega so Primorci pozabili. V 29. minuti je Kmetič zadel za 3:1, v skoku je bil spretnejši do Alena Mordeja.

Posnetek tekme:



Zanesljivi Babnik

V zadnjih 11 minutah sta si obe ekipi ustvarili precej priložnosti. Matej Babnik je bil zbran in je po vrsti ustavljal strele škofjotov, ki jim ni pomagala niti podpora zvestih navijačev na tribuni v Podčetrtku. Primorci so poizkusili tudi z igralcem golmanom, a se razmerje na terenu ni menjalo. Dobrepolje se je tako v svojem krstnem nastopu v polfinalu pokala prebilo v finale.

Izjave po tekmi:

Damir Pertič, trener KMN Bronx Škofije:
„Odločila je dnevna forma. Podlegli smo pod pritiskom rezultata, da moramo nekaj doseči. Ta strah sem opazil že na ogrevanju. Odločale so malenkosti. Predvsem pa tisto, na kar sem opozarjal cel teden: Dobrepolje dobro preti iz tranzicije, mi pa nismo zadeli, ko bi morali. Tudi zaradi strahu. Odgovornost in krivdo za poraz prevzemam nase. Morda bi moral malce drugače postaviti tekmo. Po bitki smo lahko vsi generali. Čestitke Dobrepolju za zasluženo uvrstitev v finale, mi pa v ponedeljek na trening, da začnemo priprave na končnico.“

Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje:
„Ta zmaga je velika kot Triglav. Tekma je bila izenačena, odločale so malenkosti. Dosegali smo gole, v vratih pa smo imeli izvrstnega Babnika. Fantje so celo tekmo odgarali točno tako, kot smo se dogovorili. Zato vse čestitke njim, jaz pa sem ostal brez glasu, a je vredno vsega tega. Veselim se finala, kjer bi radi uživali.“

Matej Babnik, kapetan Dobrepolja:
„Že sama uvrstitev na finalni turnir pokala Terme Olimia je bil za naš klub zgodovinski uspeh, zdaj pa še preboj v finale. Na polfinalu smo od prvega do zadnjega pokazali, kako se „trga“ na igrišču. Ponosen sem na celo ekipo. To ni bila zmaga posameznika, ampak ekipe. Vesel sem zmage in ker smo pokazali dobro igro. Ključno pa je bilo, da smo po izenačenju Bronxa na 2:2 ohranili trezno glavo. V drugi polčas smo si odločeni, da stisnemo v obrambi, goli pa bodo tudi prišli.“

Siliko povedel

Drugi polfinale je ponudil trd in čvrst futsal. Trener Silika Mile Simeunovič je tekmo začel s postavo Nejc Berzelak, Nikola Jandrić, Marko Mohorič, Uroš Đurić, Nik Klinc; Dobovec pa s postavo Marko Peček, Rok Mordej, Kristjan Čujec, Antonio Santos Souza, Echavarria Echeverry. Že takoj na uvodu v tekmo je Kristjan Čujec prejel rumen karton, zatem pa že prve priložnosti za obe ekipi. V 4. minuti je meril Žiga Čeh, pred tem dvakrat Žan Janež na drugi strani. V 7. minuti se ni tresla mreža, ampak okvir vrat. Dobovec je izvedel hiter protinapad, Žiga Čeh pa je s strelom z desne strani stresel gol Silika. Na drugi strani je imel Dobovec precej dela s hitrim Juretom Subanom, Nejc Berzelak pa je obranil strel Echavarrije. V 10. minuti je bil rezultat še vedno 0:0, je pa Dobovec do tega trenutka storil štiri akumulirane prekrške, Siliko dva.

Priložnosti na obeh straneh pa so se vrstile tudi v nadaljevanju. Nik Klinc bi lahko v 11. minuti zabil za 1:0, a žoge ni najboljše zadel. V 14. minuti sta bili ekipi poravnani – pa ne le rezultatsko, 0:0, ampak tudi po številu akumuliranih prekrškov (5:5).

V 11. minuti pa prvi gol. Eden od igralcev Dobovca je pred svojim golmanom igral z roko, 6-metrovko pa je izkoristil kapetan Vrhničanov Nikola Jandrić. V 15. minuti je Dobovec izenačil. Vedran Matošević je v dvoboju z Urošem Đurićem izkoristil izkušnje in spretnost in zabil po tleh. V 16. minuti je Dobovec povedel. Žan Janež je nepravilno oviral Echavarrio, po 6. akumuliranem prekršku pa je bil natančen Žiga Čeh za 2:1. Kljub temu pa sta ekipi na odmor odšli poravnani. Po prodoru je dobro meril Max Vesel, ki je bil uspešen v 20. minuti.

Siliko je odločno začel 2. polčas – v 21. minuti je Janež s prostega strela stresel vratnico, v 22. minuti je Marko Peček obranil strel Marka Mohoriča.

Dobovec dvakrat ušel na +2

V 24. minuti je Siliko ponovno vodil. V glavni vlogi pa razigrani Jure Suban – najprej je poizkusil s prostega strela, po odbiti žogi pa je izkoristil napako igralcev Dobovca, prestregel žogo pred golom Dobovca in zabil za 3:2. Odgovor Dobovca je bil nagel, na 3:3 je izenačil Klemen Duščak.

Po minuti odmora, tekla je 27., je v naslednji minuti Dobovec spet povedel. Po akciji s kota je s prve udaril Žiga Čeh in matiral Berzelaka. V taisti minuti je Čeh prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno pod tuš. Vrhničani so imeli tri izvrstne prilike, a zaigrali z roko, kar je z 10-metrovko v 29. minuti kaznoval Cesarec za 5:3.

Posnetek tekme:

Po 40. minutah 7:7

Siliko se ni predal, v isti minuti je Janež znižal na 4:5. Še več, v 30. minuti je Max Vesel zadel za 5:5. Dobovec je spet ušel za dva gola (na 7:5), Vrhničani pa so pokazali karakter in v zadnji minuti vnovič ujeli Dobovec.

O napredovanju v finale so odločale 6-metrovke, kjer pa so bili zbranejši igralci Dobovca, ki bodo v soboto ob 20.30 pred kamerami Šport TV-ja lovili 6. zaporedno pokalno lovoriko.

Izjave po tekmi:

Mile Simeunovič, trener Silika:
„Očitno je Dobovec še vedno bolj izkušen v teh stvareh in je dobil tekmo. Mi smo zgrešili dve 6-metrovki, to je preveč za tako tekmo. Vračali smo se v igro. Ne morem reči, da nisem verjel, da se lahko vrnemo. Jaz v te fante verjamem. Iz dneva v dan so boljši. A redko komu uspe, da se proti Dobovcu vrne tako, kot smo se mi. Po porazu ne morem biti jezen na fante. Delali smo napake, a potem naredili v napadu toliko dobrih stvari, da smo popravili napake v obrambi in napake danes našega slabega golmana. Nimamo si kaj očitati, nenazadnje smo Dobovcu zabili sedem golov. Ta tekma je bila največja možna reklama za futsal.“

Kujtim Morina, trener Dobovca:
„Vsi, ki so prišli, so lahko uživali v tej tekmi. Trenerji nismo uživali, saj smo prejeli sedem golov. Če jih dobiš sedem, potem to ni lepa stvar. A ne bom iskal napak. Pred 20 dnevi smo bili odpisani od vseh. Da bo Dobovec padel, so rekli. A Dobovec ni padel, na pokal smo prišli z jasnim ciljem, da ga osvojimo. Dobovec je zmagal vedno, ko je bilo to treba. Tekmo bi lahko sebi v prid prelomili že prej.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca:
„Za nami je vrhunska tekma, igral se je atomski futsal. Čeprav sem tudi sam pristaš tega, da prejmeš toliko golov. Če jih toliko dobiš na eni tekmi, ponavadi izgubiš. Če potegnem črto, lahko rečem, da smo zmagali zasluženo.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA