10.12.2020 | 1. SFL
Dobovec v Litiji, 10. medsebojna škofjotov in Silika

V 11. krogu 1. SFL vodilni Dobovec gostuje v Litiji, Ptujčani gostijo Sevnico, še lani drugoligaša se bosta pomerila v Velikih Laščah, v Kobarid odhaja KMN Tomaž Šic Bar, Bronxi pa gostijo Siliko.

1.SFL, 11. krog, 11.12.
FK Dobrepolje – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)
FC Litija – FK Dobovec (20.00)

Prepoved nastopa:
Urban Pirnat (FK Dobrepolje)
Alen Mordej (KMN Bronx Škofije)

10. jubilejna

Zanimiv obračun se obeta na Škofijah, kjer četrtouvrščeni KMN Bronx gosti petouvrščeni Siliko. To bo že 10. jubilejna medsebojna tekma v 1. SFL, Bronxi (v petek so brez Alena Mordeja) imajo pet zmag, Siliko dve, dvakrat pa smo videli remi.

„V petek me zanima le zmaga! Igramo doma, treniramo dobro in to moremo nadgradit na tej tekmi. Delo trenerja Silika Mileta Simeunoviča izredno spoštujemo z vpeljevanjem mladih igralcev, a vendarle tokrat pričakujem drugačen Siliko, kjer bo Mile stavil na izkušnje. Letošnja sezona je posebna, saj mislim, da imata obe ekipi največ težav ravno tam, kjer so bili v preteklosti najmočnejši. Naše prekinitve so katastrofalne in to me najbolj moti, medtem ko tudi gosti imajo kar nekaj težav pri njihovi prepoznavni igri z vratarjem. Sicer pa večjih skrivnosti ni. Vemo, kje je ključ do zmage, in upam, da se bomo tega držali skozi celotno srečanje,“ tekmo na Škofijah napove Marko Hrvatin, ki uspešno vodi škofjote, v veliko pomoč pa mu je tudi Slaven Radiškovič.

Tesko stavi na pristop

Še en sosedski dvoboj, ko imamo v mislih lokacijo na lestvici 1. SFL, bomo videli v petek. Sedma ekipa 1. SFL KMN Tomaž Šic bar odhaja v Posočje k Oplastu. Domači trener Zoran Tesko je vesel, ker je okreval Gregor Kos, še vedno pa ne more računati na Dražena Žariča in Jureta Uršiča. „Gostimo ekipo, ki ima izvrstne posameznike. Igrajo na trenutke grobo. Sami pa odkrito ciljamo na tri točke. Če ponovimo pristop in odnos, kot smo ga imeli proti Dobovcu in Oplastu, se nimamo kaj bati, da ne bi prišli do treh točk,“ napoveduje Tesko. Oplast je prav v Ljutomeru prišel do prve letošnje zmage, 6:2 je bilo za Primorce v Ljutomeru. KMN Tomaž je bil v izvrstnem ritmu, saj je nanizal štiri tekme, v njih pa po dva remija in zmagi. V zadnjem krogu pa je v zadnji minuti doma klonil proti Bronxom, 2:3 je bilo.

Lani 2. SFL, letos 1. SFL

V Velikih Laščah se bosta pomerila FK Dobrepolje in ŠD Mlinše, ki sta v lanski sezoni skupaj igrali v 2. SFL, letos sta prvoligaša. Mlinše so 6. z 12 točkami, Dobrepolje pa 10., na prve točke še čaka. „Na Mlinše smo se pripravili kot na vse ekipe v 1. SFL. Poznamo njihove slabosti in prednosti. Analizirali smo jih, pripravljeni smo, odlično smo trenirali zadnje dni. Na glavo gremo po tri točke, zmagala pa bo ekipa, ki bo imela boljši dan,“ odločno napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„To bo za nas najtežja tekma,“ pa priznava Gregor Ceglar, trener ekipe ŠD Mlinše. „To bo edina tekma v 1. SFL, kjer smo favoriti in nujno potrebujemo tri točke, pa tudi če to ne bo, ne bo nič narobe,“ poudari Ceglar, ki potrdi, da je z igralci detajlno preučil Dobrepolje.

„Domačin nima slabe ekipe, niti ne igra slabo, kot bi morda pomislil kdo ob pogledu na lestvico. Dobrepolje igra dobro, analiziral sem njihovi zadnji dve tekmi, povsem enakovredni so bili. Enkrat bodo presenetili, upam, da ne ravno proti nam,“ poudari Ceglar, ki bo imel okrnjeno ekipo, spet pa bo manjkal Tim Lipovšek. „V vsakem primeru se tekme veselim, za nami je izvrsten, odličen teden s super treningi,“ sklene Ceglar, ki je z Mlinšami prava futsal osvežitev 1. SFL.

Ptujčani bi tri, Sevnica pa eno

V dobro formo so prišli tudi Sevničani. „Rezultati so boljši, kompaktni smo. Strnili smo vrste, v Zagorju smo bili blizu zmagi,“ hvali svojo ekipi Jože Gačnik, ki v petek s Sevnico odhaja na Ptuj.

„Ko smo v 2. krogu 1. SFL igrali, je bila tekma precej napeta. Vemo, da so Ptujčani močni, a imamo tudi mi svoje adute. Po dveh katastrofalnih porazih smo se povezali, naredili smo korak naprej v obrambi in napadu. Brez pritiskov odhajamo na Ptuj, a bi radi točko, moramo jih zbirati,“ dodaja Gačnik.

Ptujčani so imeli v teh dneh dva igralca v reprezentanci, Tilna Gajserja in Jeremyja Bukovca, ki tvorita udarni dvojec Ptuja. Ekipa FC Hiša Daril Ptuj v petek gosti Sevničane. „Zbrali smo se, trenirali smo, čakamo Sevnico, ki je postala precej bolj kompaktna, v napadu stavijo na sidraša in protinapade,“ Grdović opiše glavne nevarnosti, ki jih Sevnica pripravlja za Ptujčane, ki pa želijo nove tri točke.

Tudi v Litiji se pripravljajo na tekmo proti Dobovcu. Domačini se bodo v tretji medsebojni tekmi pomerili še s tretjim trenerjem na klopi. Začel je Tomislav Horvat, nadaljeval igralec trener Gašper Vrhovec, zdaj pa ekipo vodi Senudin Džafić.

„Zame to še ni derbi. Morda le zato, ker se merita ekipi, ki sta na 1. in 3. mestu, sicer pa to ne more biti derbi. Mi napredujemo, treniramo,“ meni Džafić, ki je ostal brez dveh igralcev – Luke Jamnika in Denisa Totoškoviča, poškodovan je Matej Fideršek. „Ne vemo, ali bo Matej pripravljen za petek. Vem, da nas čaka zahtevna tekma,“ nadaljuje Džafić.

„Dobovec je zelo dobra ekipa, ki ima fantastičnega trenerja profesionalca in 10 igralcev, med katerimi pa lahko vsak ustrezno nadomesti vsakega! Niso zastonj prvi in tudi prvaki v zadnjih sezonah,“ sklene Džafić, ki pa opozori, da se tekma začne z 0:0, vsaka od ekip pa mora pokazati, kaj zna in zmore. V letošnji sezoni sta se Dobovec in Litija pomerila dvakrat – superpokal je pripadel Litiji, prvenstvena tekma pa Dobovcu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA