24.04.2019 | 1. SFL
Dobovec proti oslabljenim gostom po vodstvo 2:0

Danes se nadaljuje finale 1. SFL, v Rogaški Slatini je na sporedu 2. tekma, po prvi pa imajo domači kozli prednost pred Mariborčani. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Po današnji tekmi se serija seli v Maribor, kjer bo 3. tekma na sporedu v petek, 3. maja. Današnji obračun pa boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.futsal.si. 

1. SFL, finale, 1. tekma:
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor 4:2 
(3:2)
0:1 Fideršek (5.), 1:1 Čeh (16./10m), 1:2 Stojković (17.), 2:2 Čeh (18.), 3:2 Fetić (18.), 4:2 Postružin (21.)

2. tekma, 24.4.
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.15) (videoprenos na Sportklubu)

4. tekma, 10.5. *
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (videoprenos na Sportklubu)

5. tekma, 17.5. *
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (videoprenos na Sportklubu)

* - morebitna tekma

Trojec kaznovan

Dobovec Pivovarna Kozel je prvo tekmo dobil s 4:2, čeprav so bili gostje iz Maribora do 18. minute boljši tekmec, predvsem zavoljo izredno razigranega kapetana Mateja Fiderška, ki pa je v 18. minuti po izgubljeni žogi svojih soigralcev naredil prekršek za rumeni karton in moral z dvema rumenima in posledično rdečim pod tuš. Pri tem mu je pomagal trener Tomislav Horvat, ki je stopil na igrišče, zato je bil izključen tudi Horvat. Oba bosta današnjo tekmo spremljala s tribune, tam bo tudi kaznovani Klemen Duščak. Precej bolj hendikepirani pa bodo razumljivo gostje, ki so se posvetili pripravi na tekmo, besedo pa so prepustili ekipi Dobovca Pivovarna Kozel.

Pokazati več

„Pred nami je zahtevna tekma, na katero smo se pripravili, kot na vse dosedaj. Nič ne pomeni, da vodimo 1:0 v zmagah,“ pove Alen Fetić, eden izmed vidnejših igralcev v zasedbi Dobovca Pivovarne Kozel. „Jasno nam je, da v petek nismo igrali bajno, a smo zmagali. Opravili smo analizo. Zdelo se je, da smo pri vodstvu 4:2 kar nehali igrati. Pa ni povsem tako: to je finale, kjer ni umiranja v lepoti. Včasih v taki situaciji raje nabiješ kako žogo kar na tribuno, namesto da bi odigral lepo potezo,“ pojasni Fetić, ki je prepričan, da bo že danes boljše. Da se tokrat ne bodo ustavili in da bodo skušali zabiti toliko golov, kot jih lahko.

Mariborčani bodo oslabljeni, opozorimo Alena, ki pa se zato ne zmeni povsem. „Matej Fideršek je zagotovo prvo ime FutureNet Maribora, ki pa bo zagotovo odigral bolj ekipno, v taki situaciji pa bo od izraza prišel nekdo drug. Mi smo pripravljeni. Nikogar ne podcenjujemo. Zanima nas nova zmaga. V tej sezoni smo doživeli en poraz, želimo, da pri tem ostane do konca sezone!“ dodaja Fetić, ki mu je jasno, da je težko igrati prvega trenerja, kar danes čaka FutureNet Maribor.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.08.2019 | 1. SFL
  Prvi trening tudi za prvake
  "Verjamem, da je moja ekipa pripravljena in zmore prenesti breme visokih ciljev, kar je dokazala v preteklih dveh sezonah,“ pove Morina za klubsko Facebook stran, ob tem pa še izvemo, da so igralci tako ali tako dobili jasen plan priprav za izboljšanje fizične pripravljenosti.
 • 18.08.2019 | 1. SFL
  V dresu Ptujčanov tudi Gajser in Klinc
  „V ponedeljek, 19.8., bomo začeli s treningi,“ napove trener Dejan Kraut, ki želi, da ekipa opravi po vsaj tri enote treninga na teden. Ptujčane so okrepili Kevin Caf, Žan Krajnc, Vito Miloševič, Žiga Tkalčič, Tilen Gajser ter Jurček Klinc.
 • 14.08.2019 | 1. SFL
  Podpora klubom za delo z mladimi
  „Učinkovito in uspešno delo z mladimi na klubski ravni je naložba za prihodnost ter zagotovo ena od prioritet KMN NZS in temu je namenjena tudi skromna vzpodbuda s strani NZS, ki pa verjamem, da bo dobrodošla,“ je k temu dodala Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS.
 • 13.08.2019 | 1. SFL
  Vrhnika bo gostila Dan slovenskega futsala
  Dan slovenskega futsala se bo sklenil s tekmo superpokala med ekipama Dobovec Pivovarna Kozel in FK Siliko, prva in tretja ekipa 1. SFL v minuli sezoni. Vrhničani so dobili priložnost, ker so Mariborčani (v lanski sezoni so bili 2. v državnem prvenstvu) izstopili iz tekmovanja.
 • 13.08.2019 | 1. SFL
  V 1. SFL brez Mariborčanov
  V 1. SFL, to bo že 25. jubilejna sezona, bodo igrali FC Litija, KMN Oplast Kobarid, KMN Bronx Škofije, FK Dobovec, KMN Sevnica, FC Siliko, FSK Stripy, ŠD FC Ptuj in KMN Tomaž.
 • 12.08.2019 | 1. SFL
  Tomislav Horvat se vrača v Škofjo Loko
  „Veseli smo, ker so dosedanji člani upravnega odbora obljubili, da bodo po svojih močeh pomagali dalje,“ pa po spremembah pove Franci Ahčin, ki bo po novem v klubu zadolžen za stroko. Osrednja operativka postaja Lea Ahčin, podpredsednica kluba.
 • 08.08.2019 | 1. SFL
  Hrvatin odslej le na trenerski klopi
  V taboru KMN Bronx Škofije bodo prihodnji torek, 13. avgusta, začeli s pripravami na novo sezono. V minuli so redni del domače lige 1. SFL sklenili na 5. mestu, potem pa se poslovili od tekmovanja. Precej boljše jim je šlo v tekmovanju mladih.
 • 07.08.2019 | 1. SFL
  Trojec okrepil Oplast
  Oplast je minulo sezono rednega dela v 1. SFL sklenil na 7. mestu. „Zagotovo bomo letos imeli boljšo ekipo,“ pa ob pogledu v 25. sezono 1. SFL napove trener Oplasta Saša Leban, ki se je odločil, da nadaljuje z delom na klopi zasedbe iz Kobarida.
 • 29.07.2019 | 1. SFL
  Na Vrhniko prihaja Nikola Jandrič
  Jandić ima bogato zgodovino v 1. SFL, kjer je v sezoni 2010/2011 igral za KMN Velike Lašče in Izolo, potem je bil član Litije, Maribora in vnovič Litije. Dosedaj je zbral 168 nastopov.
 • 28.07.2019 | 1. SFL
  Hozjan ostaja na Apeninskem polotoku
  Nejc je novi član A2 ligaša Futsal Coba, ki je v minuli sezoni v ligi Serie A2 zasedel 6. mesto v skupini C. V zadnji sezoni je Hozjan, pred odhodom na tuje je igral v tolminskem Puntarju, navduševal v dresu ekipe Citta di Sestu (Serie A2).

DELI NA