24.04.2019 | 1. SFL
Dobovec proti oslabljenim gostom po vodstvo 2:0

Danes se nadaljuje finale 1. SFL, v Rogaški Slatini je na sporedu 2. tekma, po prvi pa imajo domači kozli prednost pred Mariborčani. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Po današnji tekmi se serija seli v Maribor, kjer bo 3. tekma na sporedu v petek, 3. maja. Današnji obračun pa boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.futsal.si. 

1. SFL, finale, 1. tekma:
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor 4:2 
(3:2)
0:1 Fideršek (5.), 1:1 Čeh (16./10m), 1:2 Stojković (17.), 2:2 Čeh (18.), 3:2 Fetić (18.), 4:2 Postružin (21.)

2. tekma, 24.4.
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.15) (videoprenos na Sportklubu)

4. tekma, 10.5. *
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (videoprenos na Sportklubu)

5. tekma, 17.5. *
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (videoprenos na Sportklubu)

* - morebitna tekma

Trojec kaznovan

Dobovec Pivovarna Kozel je prvo tekmo dobil s 4:2, čeprav so bili gostje iz Maribora do 18. minute boljši tekmec, predvsem zavoljo izredno razigranega kapetana Mateja Fiderška, ki pa je v 18. minuti po izgubljeni žogi svojih soigralcev naredil prekršek za rumeni karton in moral z dvema rumenima in posledično rdečim pod tuš. Pri tem mu je pomagal trener Tomislav Horvat, ki je stopil na igrišče, zato je bil izključen tudi Horvat. Oba bosta današnjo tekmo spremljala s tribune, tam bo tudi kaznovani Klemen Duščak. Precej bolj hendikepirani pa bodo razumljivo gostje, ki so se posvetili pripravi na tekmo, besedo pa so prepustili ekipi Dobovca Pivovarna Kozel.

Pokazati več

„Pred nami je zahtevna tekma, na katero smo se pripravili, kot na vse dosedaj. Nič ne pomeni, da vodimo 1:0 v zmagah,“ pove Alen Fetić, eden izmed vidnejših igralcev v zasedbi Dobovca Pivovarne Kozel. „Jasno nam je, da v petek nismo igrali bajno, a smo zmagali. Opravili smo analizo. Zdelo se je, da smo pri vodstvu 4:2 kar nehali igrati. Pa ni povsem tako: to je finale, kjer ni umiranja v lepoti. Včasih v taki situaciji raje nabiješ kako žogo kar na tribuno, namesto da bi odigral lepo potezo,“ pojasni Fetić, ki je prepričan, da bo že danes boljše. Da se tokrat ne bodo ustavili in da bodo skušali zabiti toliko golov, kot jih lahko.

Mariborčani bodo oslabljeni, opozorimo Alena, ki pa se zato ne zmeni povsem. „Matej Fideršek je zagotovo prvo ime FutureNet Maribora, ki pa bo zagotovo odigral bolj ekipno, v taki situaciji pa bo od izraza prišel nekdo drug. Mi smo pripravljeni. Nikogar ne podcenjujemo. Zanima nas nova zmaga. V tej sezoni smo doživeli en poraz, želimo, da pri tem ostane do konca sezone!“ dodaja Fetić, ki mu je jasno, da je težko igrati prvega trenerja, kar danes čaka FutureNet Maribor.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2019 | 1. SFL
  Ştatistika minule futsal sezone
  Prvaki tekmovanja mladih U15, zasedba ŠD Extrem, je imela na poti do naslova najboljši obisk na tekmah v ligi za prvaka. Z izjemno številko (110 na srečanje) gledalcev se lahko pohvalijo v ekipi KMN Bronx Škofije, govorimo pa o rangu tekmovanje mladih U17, liga za prvaka. V članski ligi so imeli škofjoti sedem gledalce več na srečanje kot v U17.
 • 24.05.2019 | 1. SFL
  Morina ostaja na klopi, večji poudarek na delu z mladimi
  „Sezone je konec, sklenili smo jo na najboljši možni način. Bilo je zelo naporno. Smo pa uresničili vse, kar smo hoteli in želeli. Letvica je bila postavljena zelo visoko,“ pove Kujtim Morina, ki je z ekipo Dobovca Pivovarne Kozel osvojil naslov prvaka superpokala, 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 15.05.2019 | 1. SFL
  Od sezone 2021/22 z vsaj tremi ekipami mlajših selekcij
  V sezoni 2019/2020 morajo vsi klubi/ekipe imeti ustrezno izobražene trenerje, v sezoni 2020/21 pa bodo klubi 1. SFL primorani, da bodo imeli trenerja s končanim dousposabljanjem in nazivom STROKOVNI DELAVEC 2 ŠPORTNO TRENIRANJE – FUTSAL.
 • 07.05.2019 | 1. SFL
  Ne pozabite na izobraževanje za Futsal C
  Opominjamo vas tudi zaradi tega, ker v pregledu prijav manjka kar nekaj oseb, ki so vodile ekipe v pretekli sezoni v vseh starostnih kategorijah, med njimi polovico prvoligaških ekip.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak
  Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Morina ponosen na fante, prvakom čestital tudi Horvat
  Po koncu finala 1. SFL so svoje misli strnili v obeh taborih finalistov, ki sta predvsem v tretji tekmi poskrbela pred kamerami Sportkluba za izjemno promocijo futsala. V taboru prvaka sta vsaj dva junaka – prvi je Niko Cesarec, ki je zabil za zmago 13:12, in Žiga Čeh, ki je pred tem obranil strel Jeremyja Bukovca.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Simeunovič pričakuje reakcijo Maribora na 3. tekmi
  „Jaz bi zagotovo nekaj spremenil v igri Maribora. Če bo Tomislav Horvat igral na isto karto, bo izgubil. A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!“ napoveduje Simeunovič, ki ob tem spomni, da ne šteje toliko to, kdo zabije prvi gol na tekmi, ampak kdo povede z dvema zadetkoma prednosti.
 • 01.05.2019 | 1. SFL
  V petek na Sportklubu, Morina hvali karakter igralcev
  "Borili smo se eden za drugega in izvlekli zmago, ki veliko prinaša. Ampak na koncu bo zmagala ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage. Serija se zdaj seli v Maribor in upam, da se ne vračamo več v Rogaško Slatino," je po drugi finalni zmagi doma dejal kapetan Rok Mordej.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec z 2. zmago korak do 3. naslova
  V Rogaški Slatini je domači Dobovec Pivovarna Kozel dobil še 2. finalno tekmo in ga le še ena zmaga loči do 3. naslova državnega prvaka. Tokrat so bili kozli s 4:2 boljši od Mariborčanov, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Mateja Fiderška in trenerja Tomislava Horvata. V domači vrsti ni bilo Klemna Duščaka.

DELI NA