29.04.2022 | 1. SFL
Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL

FK Dobovec in FC Litija sta finalista 27. sezone 1. SFL. Ekipi iz Rogaške Slatine in Litije sta si napredovanje zagotovili na 4. tekmi polfinala. Dobovec je z 2:0 še tretjič premagal FC Hišo daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Silika. Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.

Sedem sekund do konca

Dobovec je po slabšem začetku na Ptuju (do 10. minute je trikrat izvrstno posredoval golman Dobovca Damir Puškar) v izdihljajih 1. polčasa povedel 0:1. Ob dokaj nenevarni akciji s kota je do žoge prišel Kristjan Čujec in sedem sekund pred koncem polčasa zabil za vodstvo. V nadaljevanju smo še naprej spremljali dobro tekmo, v 23. minuti pa je Žiga Čeh, verjetno kar prvo ime te zadnje polfinalne tekme,  izkoristil globinsko podajo, ki je preleta ptujsko obrambo, z nekaj sreče pa je matiral še golmana Kevina Cafa. Vse skupaj dovolj za zmago, ki pa ima nekaj grenkega priokusa – ob koncu tekme se je poškodoval Kristjan Čujec (gleženj).

»Zelo smo slabo začeli tekmo, zato sem v 7. minuti vzel minuto odmora. Jezen sem bil na igralce, ker so tako igrali. Ni bilo prave energije, Ptuju smo dovolili, da je prihajal do strelov, iz katerih bi lahko povedel. Po tem smo reagirali boljše, vzpostavili smo ravnotežje, postajali smo vse boljši in boljši. Vesel sem, ker smo v pravem trenutku dosegli vodilni gol,« je trener Dobovca Kujtim Morina spomnil na dejstvo, da je njegova ekipa povedla v samem zaključku 1. polčasa.  »Forma raste. Ko smo serijo izgubljali 0:1, smo ohranili zbranost, nismo paničarili. Vesel sem, ker smo odigrali še eno tekmo, ne da bi prejeli gol. Smo v finalu. Teden dni imamo časa, da se pripravimo. Sedaj bomo igrali za naslov prvaka, to pa vedno radi počnemo,« je še dodal Morina.

1.SFL, polfinale, 4. tekma, 29.4.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec 0:2 (0:1) 1-3 v zmagah
0:1 Čujec (20.), 0:2 Čeh (23.)

FK Siliko – FC Litija 0:4 (0:3) 1-3 v zmagah
1:0 Jeferson (1.), 0:2 Vrhovec (8.), 0:3 Martič (20.), 0:4 Martič (36.)


1.SFL, finale:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00)

- morebitna 4. in 5. tekma finala

»Svojim fantom nimam kaj zameriti, odigrali so še eno izvrstno tekmo. Žal pa nismo dosegli gola, ko bi ga morali. Se je pa tudi v tej seriji videlo, da smo celo sezono delali dobro,« je po tekmi povedal Robert Grdović, trener Ptujčanov.

V finalu je tudi Litija, ki je tekmo začela tako kot tretjo v Litiji. S hitrim vodstvom. Je in Gašper Vrhovec sta poskrbela, da so varovanci trenerja Andreja Dobovičnika v 8. minuti povedli 0:2. V nadaljevanju se je z dvema goloma izkazal še Uroš Martič, ki je tako dokončno zapečatil usodo Silika.

»Litija je zmaga, morda je končni rezultat previsok. To je bil polfinale, kjer sta se merila mladost in kvaliteta, ki je na koncu prevladala. Čestitam Litiji, trikrat nas je premagala. Litija je spet pokazala svojo kvaliteto v zaključku akcij. Svojim fantom nimam kaj zameriti, po 1. in 2. tekmi sem bil jezen, danes ni razloga za to. Z dvignjenimi glavami gremo v boj za 3. mesto,« je povedal trener Silika Mile Simeunovič.

»Igralci so mi polepšali vikend. Glede na redni del smo bili favoriti. Te mlade igralce v Siliku spoštujem, vedel sem, da ne bo lahko. Zato čestitam svojim fantov za preboj v finale. Svoje smo naredili. Kot trener, ki je že dolgo časa na sceni, pa se zavedam pomanjkljivosti svoje ekipe. V tem tednu dni bomo skušali še kaj dodelati in tudi kaj skriti, da se dobro pripravimo na finale proti Dobovcu,« je dodal trener Litije Andrej Dobovičnik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA