15.02.2019 | 1. SFL
Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini

Derbi derbijev. To prinaša 16. krog 1. SFL, ki jo že trije krogi ločijo do konca rednega dela. Za „enico“ po rednem delu se bosta udarila Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor, tekmo meseca (Nogometna zveza Slovenije ji nameni še dodatno medijsko pozornost) pa bomo prenašali na spletni strani www.futsal.si.

Ob tem ne pozabimo na še štiri ostale obračune, ki so na sporedu v Sevnici, Litiji, Kobaridu in Škofji Loki.

1. SFL, ¸16. krog, 15.2.
KMN Sevnica – Siliko Mkeršmanc (20.00)
FC Litija – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
FSK Stripy – FC Ivančna Gorica (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (21.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Lestvica strelcev po 15. krogu:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 32
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 25
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 18

Prepoved nastopa v 16. krogu:
Kristian Škerget (Benedikt Avtodeli Džauš)
Borut Ručna (FC Litija)
Nejc Berzelak (Siliko Mkeršmanc)

Super gneča na lestvici

Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega: četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip. Med seboj se pomerijo prvo uvrščena ekipa proti osmo uvrščeni ekipi, drugo uvrščena ekipa proti sedmo uvrščeni ekipi, tretje uvrščena ekipa proti šesto uvrščeni ekipi, ter četrto uvrščena ekipa proti peto uvrščeni ekipi po rednem delu.

Ponoviti dolenjski scenarij

Škofjeločani se nadejajo jesenskemu scenariju, z 2:4 so slavili v Ivančni Gorici, zdaj pa jim Dolenjci prihajajo v goste. Če izgubijo in Sevnica dobi vsaj točko, potem gre Ivančna Gorica v play out z 2. v 2. SFL. Stripy cilja višje! „To je tekma, kjer nas zanimajo le tri točke!“ nam javijo iz Stripyja.

Za primorski primat in izhodišče v četrtfinalu

Tudi zato bo izjemna pomembna tekma v Kobaridu, kamor k Oplast prihaja KMN Bronx. Trener domačinov Saša Leban je že pred dnevi napovedal, da prave in odločilne tekme za ekipo iz Kobaridsa prihajajo. Današnja zagotovo sodi v to rubriko! „To je zelo pomembna tekma za obe ekipi. Upam, da bomo individualno na takem nivoju in z manj napakami, kot je to bilo v Mariboru,“ se nadeja trener Leban.

Svoje apetite imajo tudi na Škofijah. „Računica je jasna, spored do konca rednega dela pa nič kaj simpatičen. Dejstvo je, da odhajamo na neugodno gostovanje, kjer le redki od tam odnašajo točke. A če želimo med štiri in se ob tem ogniti najboljšemu po rednem delu, potem moramo zmagati. Čas je, da se ekipa dvigne, saj se ne moremo zanašati le na posameznike in določene situacije na tekmi. Zato bo treba držati nivo discipline na celi tekmi, to pa je odlika naših tekmecev,“ k napovedi tekme svoj lonček pristavi iskrivi trener igralec Bronxov Marko Hrvatin.

Šteje resen pristop

Trener Damir Pertič z Litijo doma gosti Benedikt, ki je obsojen na selitev v 2. SFL. Pertič pa si na tem mestu želi, da njegova ekipa dobro izkoristi srečanje, predvsem pa pokaže resen pristop. „Tri točke so obvezne. Brez podcenjevanja moramo opraviti svoj posel in oddelati tekmo,“ meni Pertič, ki v ekipi ne bo imel poškodovanega pivota Staša Kaziča, ki jo je skupil na ponedeljkovem treningu, ki ga je zapustil z zvitim gležnjem. Manjka tudi kaznovani Borut Ručna.

„Odhajamo k tretji ekipi prvenstva, ki je v vseh pogledih favorit srečanja. Nastopili bomo z mlado ekipo, s katero se bomo borili po najboljših močeh. Na tekmi ne bo kapetana Kristian Škerget, ki počiva zaradi rumenih kartonov,“ javlja Tomislav Novak, trener Benedikta.

Pokazati, kako so dobri

Ali so iz pravega testa, pa bodo skušali potrditi ali vsaj pokazati Sevničani, ki so na zadnjih treh tekmah dobili šest točk, s čimer so se vključili v boj za mesta v sredini lestvice. „Pričakujem zelo težko tekmo. Mi svojo rešitev iščemo v boju za čim boljše mesto v končnici. Danes nas zanima zmaga,“ pravi trener Sevničanov Mitja Jontez, ki je ob tem pohvalil delo Silika, predvsem pa klubsko pot in delo z mladimi.

Mile Simeunović je s klubskim vodstvom in igralci ter podporniki futsala lahko ponosen na storjeno v rojstnem mestu Ivana Cankarja. A Mile in ekipa se s tem ne mislijo zadovoljiti. Je pa tudi res, da doma kažejo en obraz (12 točk), v gosteh drugega (7 točk). „Čaka nas izjemno težka tekma proti neugodnemu tekmecu, ki raste iz tekme v tekmo. Ta teden nismo dobro trenirali,“ priznava Simeunović, ki pa veliko stavi na angažiranost igralcev in stroke. „Upam, da bomo iz Sevnice prinesli vsaj točke!“ odločno sklene Simeunović, ki v ekipi nima kaznovanega vratarja Nejca Berzelaka.

V Rogaški Slatini ob 21.00

Ob 21. juri bodo na teren stopili igralci Dobovca in FutureNet Maribora. Ekipi sta praktično poravnani – Maribor ima 43 točk, Dobovec 42, medsebojna jesenska preizkušnja je pripadla Mariboru (5:3). Na delu bomo videli skoraj celotno slovensko reprezentanco. V dresu kozlov bodo igrali Alen Fetić, Damir Puškar, Kristjan Čujec, Rok Mordej, Denis Totošković, Kristjan Čujec, Žiga Čeh in Klemen Duščak, v dresu gostov imajo reprezentančni status Matej Fideršek, Teo Turk, Vid Sever in Nik Jelić, zadnja dva bosta danes manjkala, saj sta poškodovana.

Ekipa Dobovca je pred domačim občinstvom prvenstveno tekmo rednega dela nazadnje izgubila 4. novembra 2016, ko je v slatinski športni dvorani igrala proti ekipi Silika. Po tem porazu je sledil zmagovalni niz 27 tekem v dvoranah Rogatec (3 tekme) in Rogaški Slatini, dve sta se končali z neodločenim rezultatom, in sicer februarja 2017 s FC Bronx in maja lani s Futsal Club Litija.

Domačini si verjetno ne bodo dovolili, da izgubijo toliko žog in duelov, kot so jih na prvi tekmi z Mariborom. Trenerja Kujtima Morino veseli dejstvo, da so igralci zagnani in visoko motivirani, na domačo žalost bo manjkal poškodovani Kristijan Postružin.

V taboru gostov pretiranih skrbi nimajo, trener Tomislav Horvat pa je prepričan, da je njegova ekipa v dobri formi. Pričakovati je, da bodo vijolice pozorno čakale napako domačih, iz katerih bi z bliskovitimi akcijami lahko ogrožali vrata Damirja Puškarja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA