18.05.2023 | 1. SFL
Dobovcu loterija in vodstvo 2:0

Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.

1. SFL, finale, 1. tekma, 12.5.
Dobovec – Siliko Vrhnika 6:2 (5:1)
1:0 Pasariček (6.), 1:1 Jandrić (11.), 2:1 Pasariček (11.), 3:1 Čujec (12.), 4:1 Duščak (19.)5:1 Echavarria (20.), 6:1 Pasariček (26.), 6:2 Mohorič (36.)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 5:6 (0:0, 1:1) (0:2 v zmagah)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Priložnost na obeh straneh

Tekma dveh najboljših ekip rednega dela je postregla z dobrim futsalom, številni gledalci, ki so napolnili dvorano na Vrhniki pa so lahko uživali.

Prvi polčas je bil dinamičen, priložnosti pa na obeh straneh. V 7. minuti je Felipe Echavarria Echeverry na drugi vratnici iskal Antonia Lucasa Santosa Souzo, a je bil drugi člen južnoameriške naveze Dobovca rahlo prekratek. Echavarria je meril spet v 7. minuti, za tem je na drugi strani z dvema streloma vrnil Nikola Jandrić. Za tem se mu je pridružil Max Vesel, na drugi strani pa so z enako mero vrnili Klemen Duščak (Nejc Berzelak je njegov strel v 11. minuti odbil v kot), Patrik Pasariček in Vedran Matošević. Berzelak je v 11. minuti obranil poizkus Kristjana Čujca, v 15. minuti še poizkus Matoševića. V 16. minuti je Jure Suban stresel vratnico vrat, ki jih je čuval Marko Peček, do konca polčasa pa je dvakrat od daleč udaril še Žan Janež.

Tudi v 2. polčasu nevarnosti za oba golmana. Berzelak je bil v 24. minuti uspešnejši od Čujca, v 26. minuti je dobro ustrelil Janež, v 27. minuti pa je obetavno akcijo Žige Franka in Toda Ciuhe presekal pozorni Marko Peček.

Dobovec povedel, Siliko izenačil

V 29. minuti pa so gostje povedli. Pasarička sta v kotu zgoraj pokrila dva, sidraš Dobovca je žogo uspel spraviti do Matoševića, ki je naredil korak ali dva in dobro pomeril v daljši kot gola Dobovca za vodstvo 0:1. Gostitelji so vztrajali do konca – nagrajeni so bili v 36. minuti – po podaji Jandrića je na 1:1 izenačil Max Vesel. Dobrih 10 sekund pred koncem rednega dela je Uroš Đurić po prodoru z leve zadel vratnico.


O zmagi so odločale 6-metrovke. Peček je v prvi seriji obranil strel Đuriću, za zmago pa je zabil Niko Cesarec.
 

„Ko takole izgubiš, ni lahko. Igrali smo dobro, trudili smo se, dali smo vse od sebe. A na koncu nisi nagrajen. Dobovec je bil boljši po 6-metrovkah, odločile so izkušnje. Tako kot v polfinalu pokala v Podčetrtku. Fantom nimam pa kaj očitati, odigrali so dobro. Če Dobovec omejiš na en gol v rednem delu, potem pomeni, da si igral dobro. Po porazu je težko biti zadovoljen. Bil je pravi futsal praznik, veliko ljudi se je zbralo. Verjamem, da gredo domov zadovoljni. Kljub temu da smo izgubili. Vedno pravim: lahko izgubimo, a srce smo pustili na terenu. To smo danes naredili. Če se vrnemo v tej seriji na Vrhniko, bo gledalcev še več,“ je po tekmi povedal domači trener Mile Simeunovič.

„Vzdušje je bilo fantastično. Tudi mi smo pokazali precej več kot na prvi tekmi. A je Dobovec potrdil, da je kvalitetna ekipa in na koncu so nas na 6-metrovke dobili. Serije še ni konec, Oplast je pred leti obrnil serijo po zaostanku 2:0,“ se ne predaja Nejc Berzelak.

„Na Vrhniko smo prišli po zmago. To šteje. Moji igralci so spet potrdili svoje kvalitete in svoj karakter, ko je bilo to najbolj treba. Cel teden smo imeli težave, igralci vedo, o čem govorim. Kakšna bo ta 2. tekma finala, je bilo jasno že v petek zvečer. Celo tekmo, njen scenarij, sem imel narisan. Zmaga je pomembna, naj fantje uživajo, ker so naredili veliko stvar: vodimo 2:0. A bom opozoril: nič še nismo naredili!“ je bil uspeha vesel gostujoči trener Kujtim Morina.

„Vedeli smo, da tu ni enostavno zmagati. Siliko že dolgo ni izgubil tu. To se je zgodilo tudi danes, saj je bilo po rednem delu izenačeno. Vedeli smo, da moramo ostati zbrani, ko so prišli na vrsto kazenski streli. Dosegli smo teniško povedano „break“, zato je to velika zmaga. Med tednom smo imeli precej težav. Bali smo se, da ne bomo v optimalni podobi. Pričakujem pa, da bo Dobovec že na tretji tekmi boljše izgledal,“ pa je dodal Žiga Čeh.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA