Derbi v Celju, zaključek jutri v Pivki

Danes je na sporedu tudi 6. krog Ženske futsal lige. Tako kot smo včeraj spremljali derbi vodilnih, bo tako tudi danes. Ob tem pa bo danes še tekma v Novi vasi, kjer bo ŠD Extrem gostil ŽNK Vrhniko. V nedeljo še tekmi v Novem mestu in Pivki.

Ženska futsal liga, 6. krog, 5.11.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice (18.00)
ŠD Extrem – ŽNK Vrhnika (18.30)

6.11.
FK Novo mesto – FK Lukovica (12.00)
ŠD Košana – ŽNK Cerklje Šenčur (15.00)

Oslabljeni na derbi

V Celju se bosta pomerili ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice, ekipi sta v tej sezoni še edini neporaženi ekipi. Po štiri tekme sta odigrali, po 12 točk sta zbrali zasedbi trenerjev Draga Adamiča in Dejana Krambergerja.

„Situacija ni ravno bajna, imamo težave s poškodbami in boleznimi. Tudi optimalne forme ni, reprezentantke po kvalifikacijah za EP še niso preklopile na ŽFL. A ne iščemo izgovorov. To je del prvenstva, ko se ne odloča prvenstvo. Si pa vsi te tekme zelo želimo,“ pravi trener Adamič, ki pravi, da skrivnosti med ekipama ni.

„Pomembna bo tudi dnevna forma,“ še poudari celjski strateg.

Podobne skrbi ima tudi trener Slovenskih Goric Dejan Kramberger, ki upa, da bi morda pomagala Ines Krajnc, zagotovo bo manjkala Živa Hanžič.
„Na to tekmo smo se pripravili kot na vsako dosedaj. Se pa veselimo tekme tudi zato, ker bo zaradi spremembe sistema tekmovanja teh medsebojnih derbijev letos manj,“ pove trener Kramberger, ki meni, da so letos pridobili na širini ekipe, zato z optimizmom pričakuje tekmo 1. in 2. ekipe lige, aktualnih državnih in pokalnih prvakinj.

Na Blokah

Pri šesti ekipi lige ŠD Extremu danes gostuje peta ekipa ŽFL-ja ŽNK Vrhnika.
„Danes igramo tekmo v naši drugi dvorani - v Športni dvorani Bloški smučar v Novi vasi na Blokah. Želimo si, da točke ostanejo pri nas doma. Pričakujemo kar nekaj navijačev, ki bodo zagotovo priča napeti in izenačeni tekmi. Naša ekipa je po odlični igri na zadnji tekmi proti KMN Slovenske Gorice bolj optimistična ter samozavestnejša. Vendar se zavedamo, da je ŽNK Vrhnika neugoden nasprotnik, zato naj zmaga najboljši,“ derbi z Vrhniko napove gostujoča kapetanka Barbara Lah. To bo četrta medsebojna tekma – dve je dobila Vrhnika, enkrat pa se je končalo z remijem.

Novinca v Novem mestu

V nedeljo se bosta ob 12. uri v Novem mestu pomerila novinca – FK Novo mesto gosti FK Lukovico.

„V Novo mesto odhajamo z željo po novih treh točkah. Popraviti moramo vtis z zadnje tekme, na kateri smo po slabem prvem polčasu uspele dvigniti tempo igre in na koncu tudi zasluženo zmagale. Naše tokratne nasprotnice so pretekli vikend kar trikrat zatresle mrežo aktualnih državnih prvakinj, kar ni zanemarljiv podatek. V nedeljo bomo morale biti zbrane, potrpežljive in predvsem odločne od prve do zadnje minute,“ pove Marika Prošek, ki vodi Lukovico.

„Nasprotnice so letos že pokazale svojo kvaliteto, zato bo za ugoden rezultat potrebna popolna koncentracija. Želimo si treh točk, a zagotovo ne bodo prišle z lahkoto,“ pa o ambicijah Novomeščank spregovori Eva Primc. V dolenjski ekipi bo novinka Špelca Zorjan, ki je bila pred dnevi registrirana za novinke v ligi.

Pogrešajo Anjo Žvokelj

V nedeljo se bo krog sklenil s tekmo v Pivki, kjer pri ŠD Košana gostuje ŽNK Cerklje Šenčur.
„Tudi mi imamo težave z boleznimi in poškodbami. V teh dneh bo jasno, kako resna je poškodba Anje Žvokelj. Se pa nam pozna, da je nimamo, saj je bila tista, ki je praviloma zaključevala akcije in dosegala gole,“ priznava trener Miha Osojnik, ki se nadeja, da se doma pokažejo v dobri luči proti novinkam v ligi. Gorenjke bodo lahko računale tudi na Saro Radikovič, ki je med tednom postala nova članica ekipe.

Tekst: D.P.
Foto: FK Novo mesto

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Državne futsal lige
    Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
    S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.

DELI NA