07.11.2018 | 1. SFL
Derbi iz Maribora pred TV kamerami

V petek se v Mariboru obeta pravi futsal praznik. V 7. krogu 1. SFL se bosta ob 20. uri pomerila domači FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, vodilni ekipi lige in zasedbi, ki sta si v zadnjih štirih sezonah podelili naslova državnega prvaka, po dvakrat sta se veselila oba kluba.

Na tokratno tekmo prihajata kot vodilni moštvi 1. SFL; Dobovec Pivovarna Kozel ima po šestih krogih prav toliko zmag (posledično 18 točk), Mariborčani so petim zmagam dodali remi.

Obračun si zasluži še dodatno medijsko pozornost, saj sodi v sklop tekme meseca, ki jo bomo na spletni strani www.futsal.si prenašali tudi v neposrednem prenosu!

1. SFL, 7. krog, 9.11.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na www.futsal.si)

Kvalitetna ekipa

„Za pripravo na Dobovec imamo na voljo dva treninga, prvi je za nami, s pripravo pa smo nekje na polovici,“ uvodoma pove trener Mariborčanov Tomislav Horvat, ki se zaveda, da so na zadnji tekmi v Kobaridu doživeli rezultatski neuspeh (remi z Oplastom 3:3, domačini so poravnali v zadnji minuti tekme), pogled pa usmerja v tabor kozlov, po mnenju mnogih najboljši ekipi 1. SFL.

„Resnično so kvalitetna ekipa. Dvakrat sem jih gledal v živo, nekaj tudi na videoposnetku. Zelo so konstantni v vseh segmentih igre. Nisem pa si ogledal tekme proti Siliku, kjer menim, da Dobovec ni imel pravega motiva, v petek ga bo zagotovo dovolj!“ poudari Horvat, ki je med pregledovanjem opazil tudi nekaj malih pomanjkljivosti, o katerih pa ni želel na glas. „Upam, da jih bomo izkoristili,“ dodaja trener vijoličastih, ki so na ponedeljkovem treningu preučili igro konkurence v obrambi in napadu, precej časa so posvetili tudi igri z golmanom in prekinitvam.

„Dobovec igra precej odprto, značilen je njihov visok presing. V svoji posesti imajo radi žogo, ki jo zadržujejo, to delajo zelo dobro. Tekma bo gledljiva, ne moremo pa v tem hipu gojiti take igre kot oni, saj nimamo te globine,“ pove Horvat, ki ni bil pripravljen razkrivati podrobnosti igre svoje zasedbe.

Okrepitev nujna

„Igra še ni taka, kot bi želel. A nam je jasno, da je vse skupaj proces, ki terja svoj čas. Ekipo smo sestavili praktično na novo. Pa tudi naš osrednji pivot Uroš Kroflič še ni povsem pripravljen po težki poškodbi. Zagotovo bomo čez določen čas pokazali pravi obraz. Se pa bomo morali okrepiti, če bomo hoteli ogroziti Dobovec ali pa koga drugega v boju za naslov državnega prvaka!“ dodaja Horvat, ki pričakuje tudi precej gledalcev, ki bodo želeli videti futsal spektakel.

„Pričakujemo tudi gostujoče navijače. Upam, da bo tekma gledljiva, da bodo vsi akterji tekme na visokem nivoju, da bo to prava vrhunska tekma. Da bo Slovenija videla vrhunski futsal, ne pa neko nepotrebno agresijo in pretep,“ se nadeja Horvat, ki stavi tudi na pristop svoje zasedbe.

Tekst: D.P.
Foto: FutureNet Maribor

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2019 | 1. SFL
  Mitja Jontez dobro okreva
  „Sem že doma, le nobenih stresnih situacij ne smem še imeti ta teden. Če mi bodo zdravniki dali zeleno luč, bom prihodnji teden opravil prvi trening z ekipo,“ je povedal Jontez, ki mu na tem mestu želimo hitro okrevanje.
 • 16.01.2019 | 1. SFL
  Leban vesel gledalcev, nov remi sosedov
  Na Škofijah so se na tekmi proti Mariborčanom spomnili tudi svojega zdaj že nekdanjega igralca Slavena Radiškoviča. V znak hvaležnosti za vse, kar je storil na FC Bronx Škofije, so mu poklonili umetniško delo, ki ga je narisal Zvone Mordej, pomočnik Kujtima Morine v Dobovcu Pivovarni Kozel.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Oplast šokiral Litijo, Ivančni Gorici derbi pred kamerami
  Za nami je 12. krog 1. SFL, kjer so se zmag veselili FutureNet Maribor, Dobovec Pivovarna Kozel, FC Ivančna Gorica in KMN Oplast Kobarid. Tekma v Škofji Loki se je končala brez zmagovalca. 1. SFL se nadaljuje 25. januarja, prihodnji petek, 18.1., je rezerviran za povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Prvi v letu 2019 za 1. SFL
  Po treh tednih je čas za tekme 1. SFL, danes je na sporedu 12. krog. Ki prinaša tudi prvi videoprenos v letu 2019, iz Ivančne Gorice bodo kamere NZS-ja prenašale tekmo med domačim klubom in Benediktom, prenos pa bo viden na spletni strani www.futsal.si. Vodilni Maribor gostuje na Škofijah, Sevnica gosti Dobovec, Škofjeločani Siliko, Oplast pa Litijo.
 • 10.01.2019 | 1. SFL
  Zdesetkani na de(r)bi pred kamerami
  „Po tekmi s Silikom imamo precej težav z zdravjem. Vsaj dva meseca ne bo z nami našega prvega strelca Kristjana Čoža, ki ima zlomljeno kost. Poškodovan je tudi David Vidmar, nad poškodbo se pritožuje tudi Robi Glavan,“ trener igralec Jože Gačnik uvodoma o tem, da ima pravo bolnišnico v ekipi pred morda eno ključnih tekem v sezoni!
 • 09.01.2019 | 1. SFL
  Kamere 1. SFL tokrat v Ivančni Gorici
  S petkovimi tekmami se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu bo 12. krog. Največ pozornosti tokrat namenjamo obračunu v Ivančni Gorici. To bo tekma 9. in 10. ekipe 1. SFL, razlika med njima pa šest točk. Tekmo med FC Ivančno Gorico in Benediktom avtodeli Džauš bomo prenašali v neposrednem prenosu.
 • 08.01.2019 | 1. SFL
  S treningi začel tudi prvak, Vidiček na Hrvaško
  „Pred nami je novo dokazovanje, naše misli pa pri 1. SFL in pokalu Terme Olimia. Prve zahtevne in pomembne tekme so tu. Najprej si moramo proti Oplastu sploh zagotoviti nastop na finalnem turnirju pokala, čaka nas zahtevna povratna tekma proti Oplastu,“ nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jim v nadaljevanju sezone ne bo lahko.
 • 07.01.2019 | 1. SFL
  Kot nekoč rivalstvo med Oplastom in Puntarjem
  Mariborčani so minuli petek predstavili uvodni okrepitvi za drugi del 1. SFL - Jako Sovdata in Tjaža Lovrenčiča, ki bosta v nadaljevanju sezone nosila dres ekipe FutureNet Maribor. Sovdat je po 11 letih zapustil Oplast in se preselil na Štajersko.
 • 06.01.2019 | 1. SFL
  Domen Črnigoj boter mladinskega pogona FC Bronx Škofije
  „Navdušen je nad organizacijo kluba in delom v mlajših selekcijah, ki so vse po vrsti v samem vrhu slovenskega futsala, zato se je odločil, da tudi sam pomaga k nadaljnjemu razvoju tega športa v domačem kraju. Velikodušno je klubu ponudil svojo pomoč,“ so zapisali v taboru Bronxov, ki so idejo in pomoč z navdušenjem sprejeli.
 • 05.01.2019 | 1. SFL
  Sovdat in Lovrenčič okrepila Mariborčane
  „Želimo jima vse dobro, dobrodošla med nami. Odločili smo se za Jako, ki ima za sabo že nekaj final in izkušenj v reprezentanci. V izbrani vrsti je tudi vratar Tjaž, ki bo odlična menjava za Florjana Frasa, ki je zapustil klub,“ je uvodni kadrovski potezi komentiral trener Tomislav Horvat.

DELI NA