01.04.2022 | 1. SFL
Aktualni prvak gosti škofjote, ki so ujeli formo

Ob 20. uri se začenja tudi četrtfinalna tekma med Dobovcem in Bronxom, prvo in osmo ekipo rednega dela.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 1.4.
FK Dobovec  - KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

Nihče jim ne bo nič poklonil

»Dobro smo trenirali vse te dni, pohvala celotni ekipi, ki je od finala pokala Terme Olimia naprej delala zelo dobro. Dvignili smo nivo forme, izboljšali smo tudi fizično pripravljenost, ki na pokalu ni bila optimalna. Vesel sem tudi, ker smo padli v ritem kontinuitete zmag. Pa na tem mestu ne smem pozabiti čestitati ekipi za vnovično, že četrto, prvo mesto po koncu rednega dela. A v istem trenutku je nam vsem jasno, da se državno prvenstvo začenja znova, od ničle! To tudi pomeni, da je to novo dokazovanje za vse nas. Nihče nam ne bo nič podaril, tu pa je osem ekip, ki želijo do naslova,« pred začetkom četrtfinala pove trener Dobovca Kujtim Morina.

»S polnim elanom in angažmanom začenjamo petkovo tekmo. Vemo, da je Bronx v tej sezoni naredil velik napredek. To se vidi tudi na zadnjih rezultatih. Pričakujem dobro tekmo, naredili pa bomo vse, da pridemo do zmage,« poudari hrvaški trener na klopi prvakov. Dobovec je v rednem delu sezone zasedel 1. mesto, zbral je 38 točk, s 16 goli je prvi strelec ekipe hrvaški reprezentant Vedran Matošević.

Priložnost, ne pa nagrada

 Bronx so v samem zaključku rednega dela zabeležili dve odločilni zmagi – proti Siliku in ŠD Mlinšam so si zagotovili 8. mesto v končnici.

»Dobro smo se pripravili. Dejansko je kar škoda, ker gre sezona h koncu. Škoda je tudi, ker smo v četrtfinalu dobili tako močnega tekmeca. Če bi prej beležili boljše rezultate, bi se lahko ognili Dobovcu. A tako pač je,« pred začetkom četrtfinala razmišljal Damir Pertič, trener škofjotov, ki tekme igrajo v Kopru.

»Četrtfinale ni nagrada, sam bolj to vidim kot priložnost, da presenetimo. Želim si, da pokažemo, da smo vredni več, kot smo pokazali v rednem delu,« pravi Pertič, ki se strinja, da je končnica specifična, saj se tekmovanje dejansko začenja znova, šteje vsaka tekma, pa tudi remija ni po koncu tekme.

»Na dosedanjih dveh tekmah z Dobovcem smo prejeli preveč golov. Ko jih toliko prejmemo, nismo konkurenčni. Zato je cilj, da ostanemo čim dlje poravnani z Dobovcem, da ga morda spravimo v stanje nervoze in ob tem izkoristimo še kako priliko,« sklene Pertič, čigar ekipa je v rednem delu zbrala 12 točk, Nik Zajc je bil z 11 goli prvo ime ekipe.

Na 2. tekmi polfinala bi lahko za Bronxe zaigral tudi Žiga Mrak Kneževič, ki po poškodbi že trenira.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA