Ženski kvartet komaj čaka začetek sezone

V nedeljo, 12.11., se pričenja tudi Ženska futsal liga. Za naslov najboljše ekipe se bodo pomerile KMN Slovenske Gorice, Siliko Nova Panorama, KMN Cerkvenjak in ŽNK Celje. To bo peta sezona, naslov prvakinj bodo branile igralke KMN Slovenske Gorice. Prvič v zgodovini pa bo tekmovanje potekalo po ligaškem štirikrožnem sistemu. Uvodni tekmi bosta v Voličini ter Benediktu, zadnji, 12., krog rednega dela pa 24.2. na Vrhniki in v Voličini. V zaključnem delu se igra polfinale, tekma za tretje mesto in finale.

ŽFL, 1. krog, 12.11.
KMN Slovenske Gorice – Siliko Nova Panorama (18.00)
KMN Cerkvenjak – ŽNK Celje (18.00)

:: Propozicije ženske futsal lige;( kB) , 23.09.2017

:: Adresar klubov ŽFL.pdf ( kB) , 30.10.2017?

Dosedanje prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Tudi Tanja Vrabel

„Sezona je tu, še naprej se bomo borili v ligi s sedmimi, osmimi igralkami. Novinke so Helena Primec, Maruša Takač in Doroteja Mušič. V nadaljevanju se nam bo pridružila še ena igralka,“ napove trener aktualnih državnih prvakinj Dejan Kramberger. Vesel je, ker je ohranil jedro ekipe, še naprej bo za prvakinje nastopala Tanja Vrabel, Žal pa sta poškodovani sestri Voga – za Anjo je morda sezone že konec, Tanja pa bo izpustila uvodno tekmo.

„Veseli smo, ker bo letos tekmovanje potekalo po ligaškem sistemu. To je velika pridobitev za futsal v sezoni, ko bomo dobili tudi žensko reprezentanco. Več domačih tekem pa bo pripomoglo tudi k večji prepoznavnosti ženskega futsala,“ meni Kramberger, ki pričakuje zelo izenačeno prvenstvo.

V pričakovanju končnice

„Tudi mi imamo nekaj novih igralk,“ pove trener ŽNK Cerkvenjaka Patrik Škerget. Po novem bo lahko računal na novinko Lariso Mohorič ter povratnici Katico Muršec in Matejo Korant. V zasedbi bo tudi izkušena Petra Črnko. „Težko kaj napovem. Gremo od tekme do tekme. Bolj ali manj pa nam je vsem jasno – izkupiček sezone bo jasen po končnici prvenstva,“ še povedo v taboru ŽNK Cerkvenjaka.

Vedno v finalu

„Mi smo pripravljeni,“ pa pove Uroš Ločnikar, ki bo še naprej treniral zasedbo ŽNK Celje. „Prevetrili smo vrste, dodali smo nekaj mladih igralk. Zdaj bomo neka zmes mladosti in izkušenj. Ko pa se liga začne, pa bomo videli, kam sodimo,“ preudarno razmišlja Ločnikar. Ekipa se je v času priprav pomerila tudi z Vrhničankami. „Spet so naredile korak naprej, enakovredno smo se kosali,“ še doda Ločnikar, ki ne pozabi pohvaliti ligaškega sistema tekmovanja, ki bo ekipam omogočil resen pristop, predvsem pa fokus na eno samcato tekmo na dan. Celjanke so dvakratne prvakinje, še dvakrat pa so v finalu klonile. Drugače povedano: so edina ekipa, ki je v vseh dosedanjih sezonah lige igrala vsaj finale.

Odmevna prestopa

„Tudi mi delamo in se trudimo,“ sporoča Andreja Prek, trenerka vrhniške ekipe. „Imamo dve novinki: Vanjo Tanšek in Mariko Prošek: prva je prišla iz ŽNK Celje, druga pa iz ŠD Extrem. To sta naši glavni okrepitvi,“ je upravičeno ponosna Prekova na prestopni rok. „Gradimo svojo igro, pred nami pa je zanimiva liga. Škoda, da ni več Extrema in še koga,“ sklene Prekova, ki je vesela, ker se bo ženski kvartet za naslov najboljše meril po ligaškem sistemu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.12.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje in Siliko suvereno
  Tekmi 10. kroga Ženske futsal lige sta se končali z zmago Silika in ekipe KMN Slovenske gorice. Vrhničanke so že v soboto ugnale ŽNK Cerkvenjak, aktualne državne prvakinje pa v nedeljo zasedbo ŽNK Vrhnika. S tremi zadetki se je vnovič izkazala Tanja Vrabel.
 • 14.12.2018 | Državne futsal lige
  9. krog sklenila z remijem
  S tekmo v Mariboru se je sklenil 9. krog 2. SFL. Domači KMN Miklavž TBS Team24 in FK Dobrepolje sta si razdelila točki, 4:4 je bilo. Miklavž se je s to točko povzpel na 5. mesto, Dobrepolje ostaja na 8. poziciji.
 • 08.12.2018 | Državne futsal lige
  Ptujčani z rekordno zmago
  Uvodna tekma 10. kroga 2. SFL je pripadla Ajdovcem, ki so z 9:2 slavili zmago v Velikih Laščah. Soboto je obeležila visoka zmaga Ptujčanov, ki so v Oplotnici slavili zmago s 13:1, kar je najvišja zmaga v tej sezoni v 2. SFL. Thomas Pihler je prispeval štiri zadetke za Ptujčane.
 • 02.12.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje od 1:4 do 5:4
  Ekipa KMN Cerkvenjaka je povedla prek Mateje Arnuš (ob dosegi zadetka se je poškodovala) in Sandre Štumberger 0:2 in tudi sebi v prid odločila polčas. Celjanke so se predramile v nadaljevanju. V 27. minuti je Sergeja Kos znižala na 1:2, Anja Ložar je v 35. izenačila na 2:2, dilemo okoli zmage pa je v 39. minuti rešila Sergeja Kos.
 • 02.12.2018 | Državne futsal lige
  Po remiju v Zagorju Ptujčani spet vodijo
  Izvrstno tekmo smo spremljali, prvič tudi v videoprenosu, v Zagorju, kjer so sta se ekipi ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar razšla s 4:4. Z avtogolom Nika Smrkolja so gostje povedli. Med 19. in 29. minuto so bili za svoj trud in pobudo nagrajeni domačini, ki so z goloma Marka Povšeta in Marka Ceglarja ušli na 3:1.
 • 29.11.2018 | Državne futsal lige
  Prvi prenos tekme velik motiv tudi za ŠD Mlinše
  „Vemo, da nas čaka zahtevno delo. Gostje imajo kvalitetno ekipo, to se vidi na prvenstveni lestvici. So eden od dveh favoritov za naslov,“ nadaljuje Dolinšek, ki poudari, da so se cel teden pripravljali na sobotno tekmo. „Pretiranih skrivnosti ni: agresivna obramba in potrpežljiv napad sta naša aduta. Nekaj pa ne bomo povedali, bomo še kaj skrili za tekmo,“ Dolinšek o tem, kako odigrati proti ekipi KMN Tomaž Šic bar.
 • 28.11.2018 | Državne futsal lige
  Prvi prenos 2. SFL: KMN Tomaž po zmago v Zagorje
  Medtem ko je spremljanje tekem 1. SFL na spletu, postala že dobro utečena praksa, pa zdaj prihaja še videoprenos tekme 2. SFL. To soboto, 1.12., od 20.00 dalje. S kamerami bomo v Zagorju, kjer domače tekme igra drugoligaš ŠD Mlinše, v goste pa bo prišla zasedba KMN Tomaž Šic Bar.
 • 26.11.2018 | Državne futsal lige
  Pet golov dovolj za zmago
  KMN Slovenske gorice ostajajo na vrhu Ženske futsal lige. Tudi po 8. krogu imajo popoln izkupiček, tokrat so odpravile zasedbo ŽNK Celje. Mestni derbi je pripadel ŽNK Vrhnika.
 • 25.11.2018 | Državne futsal lige
  Derbi prinaša že 25. medsebojno tekmo
  Zadnja nedelja je rezervirana za ženski futsal, na sporedu pa sta kar dva derbija. Vodilni vrsti ŽNK Slovenske gorice in ŽNK Celje se bosta pomerili v Voličini, mestni obračun pa je na Vrhniki.
 • 25.11.2018 | Državne futsal lige
  Ajdovci prizadejali prvi poraz Ptujčanom
  Primorci so sanjsko začeli tekmo - Goran Marković je do 18. minute dosegel tri gole in s 3:0 postavil rezultat prvega polčasa. To je zdramilo goste, ki so do 33. minute poravnali na 3:3. Med 38. in 40. minuto pa so na svoj račun spet prišli domači gledalci. Ajdovci so zabili še tri gole in Ptujčanom prizadejali sploh prvih poraz v sezoni.

DELI NA