Ženski kvartet komaj čaka začetek sezone

V nedeljo, 12.11., se pričenja tudi Ženska futsal liga. Za naslov najboljše ekipe se bodo pomerile KMN Slovenske Gorice, Siliko Nova Panorama, KMN Cerkvenjak in ŽNK Celje. To bo peta sezona, naslov prvakinj bodo branile igralke KMN Slovenske Gorice. Prvič v zgodovini pa bo tekmovanje potekalo po ligaškem štirikrožnem sistemu. Uvodni tekmi bosta v Voličini ter Benediktu, zadnji, 12., krog rednega dela pa 24.2. na Vrhniki in v Voličini. V zaključnem delu se igra polfinale, tekma za tretje mesto in finale.

ŽFL, 1. krog, 12.11.
KMN Slovenske Gorice – Siliko Nova Panorama (18.00)
KMN Cerkvenjak – ŽNK Celje (18.00)

:: Propozicije ženske futsal lige;( kB) , 23.09.2017

:: Adresar klubov ŽFL.pdf ( kB) , 30.10.2017?

Dosedanje prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Tudi Tanja Vrabel

„Sezona je tu, še naprej se bomo borili v ligi s sedmimi, osmimi igralkami. Novinke so Helena Primec, Maruša Takač in Doroteja Mušič. V nadaljevanju se nam bo pridružila še ena igralka,“ napove trener aktualnih državnih prvakinj Dejan Kramberger. Vesel je, ker je ohranil jedro ekipe, še naprej bo za prvakinje nastopala Tanja Vrabel, Žal pa sta poškodovani sestri Voga – za Anjo je morda sezone že konec, Tanja pa bo izpustila uvodno tekmo.

„Veseli smo, ker bo letos tekmovanje potekalo po ligaškem sistemu. To je velika pridobitev za futsal v sezoni, ko bomo dobili tudi žensko reprezentanco. Več domačih tekem pa bo pripomoglo tudi k večji prepoznavnosti ženskega futsala,“ meni Kramberger, ki pričakuje zelo izenačeno prvenstvo.

V pričakovanju končnice

„Tudi mi imamo nekaj novih igralk,“ pove trener ŽNK Cerkvenjaka Patrik Škerget. Po novem bo lahko računal na novinko Lariso Mohorič ter povratnici Katico Muršec in Matejo Korant. V zasedbi bo tudi izkušena Petra Črnko. „Težko kaj napovem. Gremo od tekme do tekme. Bolj ali manj pa nam je vsem jasno – izkupiček sezone bo jasen po končnici prvenstva,“ še povedo v taboru ŽNK Cerkvenjaka.

Vedno v finalu

„Mi smo pripravljeni,“ pa pove Uroš Ločnikar, ki bo še naprej treniral zasedbo ŽNK Celje. „Prevetrili smo vrste, dodali smo nekaj mladih igralk. Zdaj bomo neka zmes mladosti in izkušenj. Ko pa se liga začne, pa bomo videli, kam sodimo,“ preudarno razmišlja Ločnikar. Ekipa se je v času priprav pomerila tudi z Vrhničankami. „Spet so naredile korak naprej, enakovredno smo se kosali,“ še doda Ločnikar, ki ne pozabi pohvaliti ligaškega sistema tekmovanja, ki bo ekipam omogočil resen pristop, predvsem pa fokus na eno samcato tekmo na dan. Celjanke so dvakratne prvakinje, še dvakrat pa so v finalu klonile. Drugače povedano: so edina ekipa, ki je v vseh dosedanjih sezonah lige igrala vsaj finale.

Odmevna prestopa

„Tudi mi delamo in se trudimo,“ sporoča Andreja Prek, trenerka vrhniške ekipe. „Imamo dve novinki: Vanjo Tanšek in Mariko Prošek: prva je prišla iz ŽNK Celje, druga pa iz ŠD Extrem. To sta naši glavni okrepitvi,“ je upravičeno ponosna Prekova na prestopni rok. „Gradimo svojo igro, pred nami pa je zanimiva liga. Škoda, da ni več Extrema in še koga,“ sklene Prekova, ki je vesela, ker se bo ženski kvartet za naslov najboljše meril po ligaškem sistemu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2018 | Državne futsal lige
  Najprej U19, potem še ostale mlajše kategorije
  Tudi v novi sezoni bo Nogometna zveza Slovenije namenila precej pozornosti futsal tekmovanjem mladih. Ekipe se bodo merile v kategorijah U19, U17, U15 in U13. Prvi bodo začeli v kategoriji U19!
 • 07.09.2018 | Državne futsal lige
  Konec meseca začetek 6. sezone Ženske futsal lige
  Način tekmovanja je ligaški štirikrožni; vsaka ekipa igra proti vsaki po dvakrat doma in v gosteh. V zaključni del tekmovanja napredujejo štiri najboljše uvrščene ekipe rednega dela. Redni del se bo sklenil 24. marca 2019. V zaključnem delu se igra polfinale, tekma za tretje mesto in finale.
 • 30.08.2018 | Državne futsal lige
  Po žrebu 2. SFL in tekmovanja mladih U19
  V tekmovanju mladih bo nastopilo 16 ekip, po osem v vsakem delu (Zahod in Vzhod). Igralo se bo po dvokrožnem ligaškem sistemu. Prve tri ekipe vsake skupine tvorijo novo ligo, kjer se igra vsak z vsakim dvokrožni sistem. Končna lestvica te nove skupine je tudi končni vrstni red prvenstva 2018/2019. Tekmovanje se prične 30.9.
 • 29.08.2018 | Državne futsal lige
  Izteka se rok za prijavo v tekmovanja mladih in ŽFL
  Danes bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov 2. SFL, v kateri bo igralo 10 klubov. Opravljen pa bo tudi žreb tekmovanja U19. Prvi krog je na sporedu zadnjo nedeljo meseca septembra.
 • 28.08.2018 | Državne futsal lige
  V pričakovanju žreba 2. SFL
  V 2. SFL bo v novi sezoni nastopalo 10 ekip. Sistem igranja bo dvokrožni. Po koncu zadnjega 18. kroga se prvak neposredno uvrsti v 1. SFL, drugouvrščena ekipa se z deveto uvrščeno ekipo 1. SFL pomeri v dodatnih kvalifikacijah za obstanek/uvrstitev v 1. SFL v sezono 2019/2020.
 • 20.08.2018 | Državne futsal lige
  Mihelič trener, vrača se Okič
  V ekipo se po poškodbi in daljši odsotnosti vrača vratar Smajil Okič. V naslednjih dneh razkrijejo imena celotne ekipe. Poleg članske ekipe bodo tekmovali tudi v tekmovanju mladih U17, U15, U13 ter MNZ futsal U11, U9, mini futsal U5-7.
 • 18.08.2018 | Državne futsal lige
  Osmerica oddala prijavnico za 2. SFL
  V prihodnjih dneh bodo s treningi začeli prvoligaši, tekmovalni sektor pa v teh dneh namenja vso pozornost 2. SFL. Do roka, to je bil 15. avgust, je svoje prijavnice ustrezno oddalo osem futsal sredin. Med njimi pa ni FC Ptuja in FSK Kebelj.
 • 14.08.2018 | Državne futsal lige
  Izteka se rok za prijavo v 2. SFL
  Še mesec in pol nas loči do začetka 1. SFL, čez pet tednov bodo naše misli usmerjene v Dan slovenskega futsala in super pokal, kasneje v 1. SFL, 2. SFL in Žensko futsal ligo. Kakopak se ne bo pozabilo na tekmovanja mladih, ki jim Nogometna zveza Slovenije v zadnjih letih namenja precej pozornosti.
 • 06.08.2018 | Državne futsal lige
  Mlinše brez Teska, vračajo se Kixi
  „Fantje so se zganili in zbrali okoli Tomaža Bizjaka. Tako da bomo spet nastopili v 2. SFL. Pridružilo se bo tudi nekaj igralcev iz Gorice, potrebno pa bo rešiti pogoje za igranje selekcije U19,“ nam pove Miloš Popovič, dolgoletni predsednik in glavni operativec v klubu KMN Kix Ajdovščina, kjer bodo lahko računali tudi na nekdanje igralce Djukića in Sukanoviča.
 • 03.08.2018 | Državne futsal lige
  FC Ptuj in FK Dobrepolje vnovič v 2. SFL
  „Smo pa zelo veseli, ker se je začela gradnja športne dvorane v naši občini. Po smelih napovedih bomo imeli januarja 2020 priložnost, da zaigramo doma,“ ponosno pristavi Kaljevič. Klub FK Dobrepolje je zadnjič nastopal v članski konkurenci v sezoni 2015/2016, ko je zasedel v 2. SFL 9. mesto.

DELI NA