11.11.2017 | Državne futsal lige
Ženski kvartet komaj čaka začetek sezone

V nedeljo, 12.11., se pričenja tudi Ženska futsal liga. Za naslov najboljše ekipe se bodo pomerile KMN Slovenske Gorice, Siliko Nova Panorama, KMN Cerkvenjak in ŽNK Celje. To bo peta sezona, naslov prvakinj bodo branile igralke KMN Slovenske Gorice. Prvič v zgodovini pa bo tekmovanje potekalo po ligaškem štirikrožnem sistemu. Uvodni tekmi bosta v Voličini ter Benediktu, zadnji, 12., krog rednega dela pa 24.2. na Vrhniki in v Voličini. V zaključnem delu se igra polfinale, tekma za tretje mesto in finale.

ŽFL, 1. krog, 12.11.
KMN Slovenske Gorice – Siliko Nova Panorama (18.00)
KMN Cerkvenjak – ŽNK Celje (18.00)

:: Propozicije ženske futsal lige;( kB) , 23.09.2017

:: Adresar klubov ŽFL.pdf ( kB) , 30.10.2017?

Dosedanje prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Tudi Tanja Vrabel

„Sezona je tu, še naprej se bomo borili v ligi s sedmimi, osmimi igralkami. Novinke so Helena Primec, Maruša Takač in Doroteja Mušič. V nadaljevanju se nam bo pridružila še ena igralka,“ napove trener aktualnih državnih prvakinj Dejan Kramberger. Vesel je, ker je ohranil jedro ekipe, še naprej bo za prvakinje nastopala Tanja Vrabel, Žal pa sta poškodovani sestri Voga – za Anjo je morda sezone že konec, Tanja pa bo izpustila uvodno tekmo.

„Veseli smo, ker bo letos tekmovanje potekalo po ligaškem sistemu. To je velika pridobitev za futsal v sezoni, ko bomo dobili tudi žensko reprezentanco. Več domačih tekem pa bo pripomoglo tudi k večji prepoznavnosti ženskega futsala,“ meni Kramberger, ki pričakuje zelo izenačeno prvenstvo.

V pričakovanju končnice

„Tudi mi imamo nekaj novih igralk,“ pove trener ŽNK Cerkvenjaka Patrik Škerget. Po novem bo lahko računal na novinko Lariso Mohorič ter povratnici Katico Muršec in Matejo Korant. V zasedbi bo tudi izkušena Petra Črnko. „Težko kaj napovem. Gremo od tekme do tekme. Bolj ali manj pa nam je vsem jasno – izkupiček sezone bo jasen po končnici prvenstva,“ še povedo v taboru ŽNK Cerkvenjaka.

Vedno v finalu

„Mi smo pripravljeni,“ pa pove Uroš Ločnikar, ki bo še naprej treniral zasedbo ŽNK Celje. „Prevetrili smo vrste, dodali smo nekaj mladih igralk. Zdaj bomo neka zmes mladosti in izkušenj. Ko pa se liga začne, pa bomo videli, kam sodimo,“ preudarno razmišlja Ločnikar. Ekipa se je v času priprav pomerila tudi z Vrhničankami. „Spet so naredile korak naprej, enakovredno smo se kosali,“ še doda Ločnikar, ki ne pozabi pohvaliti ligaškega sistema tekmovanja, ki bo ekipam omogočil resen pristop, predvsem pa fokus na eno samcato tekmo na dan. Celjanke so dvakratne prvakinje, še dvakrat pa so v finalu klonile. Drugače povedano: so edina ekipa, ki je v vseh dosedanjih sezonah lige igrala vsaj finale.

Odmevna prestopa

„Tudi mi delamo in se trudimo,“ sporoča Andreja Prek, trenerka vrhniške ekipe. „Imamo dve novinki: Vanjo Tanšek in Mariko Prošek: prva je prišla iz ŽNK Celje, druga pa iz ŠD Extrem. To sta naši glavni okrepitvi,“ je upravičeno ponosna Prekova na prestopni rok. „Gradimo svojo igro, pred nami pa je zanimiva liga. Škoda, da ni več Extrema in še koga,“ sklene Prekova, ki je vesela, ker se bo ženski kvartet za naslov najboljše meril po ligaškem sistemu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.11.2017 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske Gorice in ŽNK Celje na vrhu
  S tekmo v Voličini se je nadaljevalo državno prvenstvo članic v Ženski futsal ligi. Na uvodni tekmi 2. kroga so aktualne prvakinje KMN Slovenske Gorice z 8:2 odpravile ŽNK Cerkvenjak. Do druge zmage so prišle tudi Celjanke, ki z 8:3 slavile zmago na Vrhniki.
 • 18.11.2017 | Državne futsal lige
  V zaostali tekmi derbi v korist Velikih Lašč
  Uvodni tekmi 6. kroga 2. SFL sta pripadli KMN Tomaž Šic Baru in Gorici. V Ljutomeru so domačini s 6:0 porazili Futsal klub Kebelj, kar štiri gole pa so gostitelji zabili med 36. in 40. minuto za končnih 6:0. V Novi Gorici je vodilni klub 2. SFL odpravil Dlan Logatec, 6:2 je bilo.
 • 13.11.2017 | Državne futsal lige
  Finalistki suvereno začeli Žensko futsal ligo
  S tekmama v Voličini in Benediktu se je začela 5. sezona Ženske futsal lige. Uvodni tekmi pa sta pripadli finalistoma minule sezone. KMN Slovenske Gorice so doma s 7:1 odpravile Siliko Novo Panoramo, ŽNK Celje je bil na gostovanju s 4:1 boljši od KMN Cerkvenjaka.
 • 11.11.2017 | Državne futsal lige
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Popoln izkupiček (sedem tekem, sedem zmag) premore vodilna Gorica, ki je tokrat odnesla točke iz Maribora. Velike Lašče so bile boljše od Dlan Logatec (4:6).  KMN Tomaž Šic Bar in Mlinše sta postala zmagovalca že petkovih uvodnih tekem 7. kroga 2. SFL. Tekmovanje se z 8. krogom nadaljuje 24.11. Prihodnji teden (17.11.) je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 09.11.2017 | Državne futsal lige
  Začetek z mislijo na reprezentanco in EP
  V nedeljo, 12.11., se pričenja tudi Ženska futsal liga, v kateri bo igral kvartet ekip: KMN Slovenske Gorice, Siliko Nova Panorama, KMN Cerkvenjak in ŽNK Celje. To bo peta sezona, naslov prvakinj bodo branile igralke KMN Slovenske Gorice. Z dvema naslovoma se lahko pohvalijo v taboru ŽNK Celje.
 • 27.10.2017 | Državne futsal lige
  Brez sprememb na vrhu 2. SFL
  Že sinoči je vodilna Gorica potrdila 1. mesto na lestvici z zmago proti ŠD Extremu (4:0). To je bila že peta zmaga Primorcev v prav toliko tekmah. Ptujčani so doma s 4:2 odpravili KMN Tomaž Šic Bar, v Oplotnici pa so Velike Lašče s 6:5 porazile domači FK Kebelj.
 • 21.10.2017 | Državne futsal lige
  Uspešno tudi Mlinše in Extrem
  V peterk so bile na sporedu tri tekme 2. SFL. Vodilna Gorica je doma s 5:3 strla odpor Keblja, končni rezultat 5:3 pa je s svojim 5. golom v članski konkurenci postavil Jurij Kikelj. Drugo zmago zapored so zabeležili igralci FSK Stripyja, ki so z novim trenerjem Tomislavom Horvatom gostovali v Ljutomeru.
 • 14.10.2017 | Državne futsal lige
  Horvat začel z zmago
  V 3. krogu 2. SFL so kar tri ekipe (ŠD Extrem, KMN Tomaž Šic Bar in KMN Miklavž TBS Team24) prišle do prvih zmag v novi sezoni. Na vrhu pa se je utrdila Gorica, ki je slavila še tretjič zapored.
 • 13.10.2017 | Državne futsal lige
  Tomi Horvat bo debitiral proti Velikim Laščam
  Petek je dan tudi na 2. SFL, kjer pa smo po 2. krogu že videli prvo menjavo. V Škofji Loki so se zahvalili dosedanjemu trenerju Seadu Nadareviču, na njegovo mesto pa dali 43-letnega Tomislava Horvata, ki je nazadnje vodil Litijane, z njim pa je bil trikrat državni, dvakrat pa pokalni prvak.

DELI NA