11.11.2017 | Državne futsal lige
Ženski kvartet komaj čaka začetek sezone

V nedeljo, 12.11., se pričenja tudi Ženska futsal liga. Za naslov najboljše ekipe se bodo pomerile KMN Slovenske Gorice, Siliko Nova Panorama, KMN Cerkvenjak in ŽNK Celje. To bo peta sezona, naslov prvakinj bodo branile igralke KMN Slovenske Gorice. Prvič v zgodovini pa bo tekmovanje potekalo po ligaškem štirikrožnem sistemu. Uvodni tekmi bosta v Voličini ter Benediktu, zadnji, 12., krog rednega dela pa 24.2. na Vrhniki in v Voličini. V zaključnem delu se igra polfinale, tekma za tretje mesto in finale.

ŽFL, 1. krog, 12.11.
KMN Slovenske Gorice – Siliko Nova Panorama (18.00)
KMN Cerkvenjak – ŽNK Celje (18.00)

:: Propozicije ženske futsal lige;( kB) , 23.09.2017

:: Adresar klubov ŽFL.pdf ( kB) , 30.10.2017?

Dosedanje prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Tudi Tanja Vrabel

„Sezona je tu, še naprej se bomo borili v ligi s sedmimi, osmimi igralkami. Novinke so Helena Primec, Maruša Takač in Doroteja Mušič. V nadaljevanju se nam bo pridružila še ena igralka,“ napove trener aktualnih državnih prvakinj Dejan Kramberger. Vesel je, ker je ohranil jedro ekipe, še naprej bo za prvakinje nastopala Tanja Vrabel, Žal pa sta poškodovani sestri Voga – za Anjo je morda sezone že konec, Tanja pa bo izpustila uvodno tekmo.

„Veseli smo, ker bo letos tekmovanje potekalo po ligaškem sistemu. To je velika pridobitev za futsal v sezoni, ko bomo dobili tudi žensko reprezentanco. Več domačih tekem pa bo pripomoglo tudi k večji prepoznavnosti ženskega futsala,“ meni Kramberger, ki pričakuje zelo izenačeno prvenstvo.

V pričakovanju končnice

„Tudi mi imamo nekaj novih igralk,“ pove trener ŽNK Cerkvenjaka Patrik Škerget. Po novem bo lahko računal na novinko Lariso Mohorič ter povratnici Katico Muršec in Matejo Korant. V zasedbi bo tudi izkušena Petra Črnko. „Težko kaj napovem. Gremo od tekme do tekme. Bolj ali manj pa nam je vsem jasno – izkupiček sezone bo jasen po končnici prvenstva,“ še povedo v taboru ŽNK Cerkvenjaka.

Vedno v finalu

„Mi smo pripravljeni,“ pa pove Uroš Ločnikar, ki bo še naprej treniral zasedbo ŽNK Celje. „Prevetrili smo vrste, dodali smo nekaj mladih igralk. Zdaj bomo neka zmes mladosti in izkušenj. Ko pa se liga začne, pa bomo videli, kam sodimo,“ preudarno razmišlja Ločnikar. Ekipa se je v času priprav pomerila tudi z Vrhničankami. „Spet so naredile korak naprej, enakovredno smo se kosali,“ še doda Ločnikar, ki ne pozabi pohvaliti ligaškega sistema tekmovanja, ki bo ekipam omogočil resen pristop, predvsem pa fokus na eno samcato tekmo na dan. Celjanke so dvakratne prvakinje, še dvakrat pa so v finalu klonile. Drugače povedano: so edina ekipa, ki je v vseh dosedanjih sezonah lige igrala vsaj finale.

Odmevna prestopa

„Tudi mi delamo in se trudimo,“ sporoča Andreja Prek, trenerka vrhniške ekipe. „Imamo dve novinki: Vanjo Tanšek in Mariko Prošek: prva je prišla iz ŽNK Celje, druga pa iz ŠD Extrem. To sta naši glavni okrepitvi,“ je upravičeno ponosna Prekova na prestopni rok. „Gradimo svojo igro, pred nami pa je zanimiva liga. Škoda, da ni več Extrema in še koga,“ sklene Prekova, ki je vesela, ker se bo ženski kvartet za naslov najboljše meril po ligaškem sistemu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.05.2018 | Državne futsal lige
  "Portugalci imajo Ricardinha, mi pa Vanča Florjančiča"
  Franci Ahčin pravi, da je po več kot 30 letih sklenil svojo trenersko kariero, zdaj bo le še pomagal z nasveti. In spremljal FSK Stripy v 1. SFL. Ne skriva navdušenja, ker ima Gorenjska spet prvoligaša.
 • 23.04.2018 | Državne futsal lige
  Še tretji letošnji naslov FSk Stripyju, bron Oplastu
  FSK Stripy je postal prvak v kategoriji U19 (prej so osvojili zlato še v U17 in 2. SFL), srebro je šlo ekipi Dobovec-Imeno, bron Oplastu iz Kobarida, četrto pa je pripadlo KMN Meteorplastu. Sklepni dejanji sezone sta bili v Škofji Loki in Kobaridu. Medalje in pokal je v Škofji Loki podelila Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS, v Kobaridu pa je to storil Dušan Bezjak,  član IO NZS in član KMN pri NZS.
 • 23.04.2018 | Državne futsal lige
  VIDEO: Španski Inter FS spet najboljši v Evropi
  Sinoči smo dobili novega prvaka futsal lige prvakov. V Zaragozi so se 5. lovorike (to je že deveta za Španijo po 17 sezonah) razveselili igralci Interja FS, ki je v finalu s 5:2 porazil portugalski Sporting, ki je izgubil tretji finale. Inter FS pa je postal šele druga ekipa v zgodovini tekmovanja, ki je obranila naslov!
 • 22.04.2018 | Državne futsal lige
  V Škofji Loki in Kobaridu
  Danes se bodo razdelile kolajne in naslovi še v tekmovanju mladih U19. V Škofji Loki bosta o naslovu odločala domači FSK Stripy in gostujoči FK Dobovec-Imeno. Domačini so si v gosteh nabrali tri zadetke naskoka, bron čaka na boljšega s tekme KMN Oplast – KMN Meteorplast.
 • 16.04.2018 | Državne futsal lige
  FSK Stripy korak bližje naslovu, Meteorplast najboljši v U13
  FSK Stripy je na gostovanju na prvi tekmi finala tekmovanja mladih U19 naredil velik korak k naslovu državnega prvaka. Gorenjci so s 5:2 ugnali Dobovec-Imeno, tri gole je dosegel Matej Ahčin, dva pa Vanč Florjančič. Povedli so domačini, uspešen je bil Borna Vidiček (v 7. minuti s 6-metrovke), polčas pa je že pripadel gostom (1:3).
 • 14.04.2018 | Državne futsal lige
  Danes dobimo prvaka U13, Oplast bližje bronu v U19
  Sinoči se je s tekmo v Ljutomeru začel boj za 3. mesto v tekmovanju mladih U19. Pomerila sta se domači Meteorplast in KMN Oplast Kobarid, slavila je ekipa iz Posočja (2:3). Oplast je povedel 0:3, potem pa so domačini omilili poraz.
 • 11.04.2018 | Državne futsal lige
  Zadržati ekipo in zagotoviti močnejše tekme
  „Ta vikend gostimo močan mednarodni turnir, kjer bodo nastopile tudi štiri hrvaške ekipe,“ pove naš sogovornik, ki se nadeja, da bi se iz tega sodelovanja rodila kakšna oblika konstantnega tekmovanja, ki bi pomagal obema: slovenskemu in hrvaškemu futsalu.
 • 09.04.2018 | Državne futsal lige
  Podprvakinje bodo dobile novega trenerja
  „Finale smo končali malce prehitro. Bili smo rahlo prekratki za prvo mesto. A dekleta si zaslužijo vse čestitke za borbo in tisto, kar so pokazale. Predvsem pa to, da znamo igrati. Dobro smo se upirali favoriziranim Slovenskim Goricam. Zmanjkalo je tudi sreče,“ meni trener ŽNK Celje Uroš Ločnikar.
 • 08.04.2018 | Državne futsal lige
  FOTO: Kar 650 gledalcev na finalu U15, zlato Bronxu
  Na Ptuju pa smo dobili še dobitnika bronastih kolajn. Le te so ostale v najstarejšem slovenskem mestu, saj je domača ekipa FC Hiša daril Ptuj z zmago 13:3 anulirala prednost Litije s prve tekme. Bronaste medalje in pokal je podelil Matej Gajser, namestnik predsednice KMN pri NZS.
 • 08.04.2018 | Državne futsal lige
  Zlato v Škofjo Loko
  Ekipa FSK Stripy je novi državni prvak v kategoriji mladih U17. V finalu so bili Škofjeločani v skupnem seštevku z 10:4 boljši od vrhniške zasedbe Siliko Atet rent a car. Prva tekma se je končala s 5:3, v soboto zvečer pa je bilo 5:1 za Gorenjce, ki so na drugi tekmi hitro povedli 0:2 (v 5. in 7. minuti je zadel Miha Mohorič).

DELI NA