07.09.2017 | 1. SFL
Začenja se 23. sezona 1. SFL

V petek se s tekmami 1. kroga začenja 23. sezona 1. SFL. Naslov prvaka brani FutureNet Maribor, ki je bil najboljši v zadnjih dveh letih, v tekmovanju pa bo nastopilo devet zasedb. Tolminski Puntar se je odpovedal nastopu tik pred začetkom sezone. 2. SFL, ki bo štela 10 ekip, se bo pričela 29.9.

Končnica z osmerico

V 1. SFL se igra po dvokrožnem ligaškem sistemu, vsak z vsakim po enkrat kot domačin in gost. Prvo do osmo uvrščene ekipe po rednem delu 1. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 se uvrstijo v končnico za državnega prvaka Slovenije. Deveto uvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 se uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu proti drugo uvrščeni ekipi v končnem vrstnem redu 2. SFL. V končnici za državnega prvaka v tekmovalnem letu 2017/2018 se igra na izpadanje. V četrtfinalu končnice za državnega prvaka se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe, med sabo pa se bo za mesto v polfinalu pomerilo osem najboljših zasedb.

Vrnitev slovenskih reprezentantov

Letošnja sezona 1. SFL bo zelo kvalitetna in izenačena, vsaj ko govorimo o krogu favoritov za zgornji del prvenstvene lestvice. Omenimo le to, da je Dobovec okrepil reprezentančni trojec Kristjan Čujec, Damir Puškar, Rok Mordej; državni prvak je poiskal okrepitev na Hrvaškem in v BiH, Litijani pa so pripeljali duo Alen Fetić&Denis Totoškovič.

Tekma meseca in Futsal magazin

Tudi letos bo Nogometna zveza Slovenije namenila veliko medijsko pozornost tekmovanju. Vsak mesec bomo prenašali tekmo meseca, vsak teden bo na sporedu že ustavljena stalnica oddaja Futsal magazin, med tednom pa bomo na spletni strani in družbenih omrežjih poskrbeli za pogovore z igralcem, ki je obeležil krog ter izvrstnimi potezami igralcev in vratarjev.

Tudi letos boste lahko vse tekme spremljali v živo - z rezultatsko aplikacijo "livescore", ki bo dostopna v novici na spletni strani

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1
Dobovec Pivovarna Kozel: 1

1. SFL, 1. krog, 8.9.
FC Ivančna Gorica – Siliko Rem Power (19.40)
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Benedikt Avtodeli Džaus (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)

:: Uradne objave

:: Registracijski zapisniki

:: Adresar klubov 1. SFL

:: Futsal mojster (za navijače)

FC Ivančna Gorica – Siliko Rem Power (19.40)

Ivančna Gorica živi za debi v 1. SFL, trener Jože Gačnik in ekipa pa so veseli, ker imajo toliko podpore lokalne skupnosti. V novi sezoni napovedujejo po 300 ali še več gledalcev na tekmo. Ekipo je okrepil nekdanji reprezentant Sebastijan Drobne, zasedbi so dodali nekaj mladih igralcev iz okoliških krajev, sodelovanje so sklenili z NK Ivančna Gorica. „Vemo, da obstaja razlika med 1. in 2. SFL. Tudi to nam je jasno, da imajo Vrhničani precej več izkušenj. A tekma se začne z 0:0,“ pove Gačnik.

„Začenja se nova sezona, za nas pa takoj sledi derbi. Dobro smo se pripravili na nasprotnika. Tekma pa bo pokazala, ali bo to dovolj za tri točke,“ pa na drugi strani javlja Mile Simeunovič, ki bo drugo leto zapored sedel na klopi kluba z Vrhnike, ki je dobil novega generalnega sponzorja, za nameček pa še sponzorja članske vrste. Ambasador evropskega prvenstva v futsalu 2018 Mile Simeunovič in Jože Gačnik sta bila soigralca tudi v slovenski vrsti, zato ima nocojšnja tekma še dimenzijo več.

FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)

„Derbi na uvodu v prvenstvo je velik izziv za našo ekipo, Dobovec pa je vedno trd in neugoden tekmece. Ekipo spoštujemo, a v boj gremo brez bele zastave. Rad bi pohvalil moje igralce za pristop na treningu. Mesec dni smo skupaj, to se zdaj že pozna, radi pa bi to kronali z zmago. Pričakujem kvalitetno tekmo, zmagi pa bo bližje tisti, ki bo na agresivno obrambo naredil manj napak. Pomemben bo izhod iz obrambne tretjine ter oba vratarja,“ pa derbi napoveduje Matej Gajser, ki je na klop Mariborčanov sedel po slovesu hrvaškega trenerja Roberta Grdovića. Štajerci so menjali tudi glavnega pokrovitelja, v prvenstvo pa gredo spremenjeni. A tudi s tremi, ki so še spomladi nosili dres Dobovca - Alešem Vrablom, Rokom Rednakom in Urošem Krofličem. V dresu prvakov danes ne bo Kristijana Postružina, ki se z reprezentanco Hrvaške pripravlja na play off kvalifikacij za Euro 2018, ki bo med 30.1. in 10.2. 2018 v Sloveniji!

Na drugi strani se bo predstavila močna zasedba Dobovca, ki jo bo vodil hrvaški strateg Kujtim Morina, ki je tako kot Kristjan Čujec in Rok Mordej prišel iz zagrebškega Nacionala. Iz Maribora je prišel na pomoč Damir Puškar. „Tako na začetku prvenstva nas čaka kar derbi na terenu Maribora. Pričakujem težko in zahtevno tekmo. Ki bo tudi pokazala, kje se nahajamo po pripravah. Mariborčani so na tekmi superpokala pokazali, da so neugodna in trda ekipa,“ napoveduje trener Morina svoj debi na prvi uradni tekmi v prvenstvu.

KMN Oplast Kobarid – Benedikt Avtodeli Džaus (20.00)

Oplastu je uspelo, da je ohranil celotno zasedbo, ki bo letos, tako trener Saša Leban, spet sposobna, da meša štrene povsem pri vrhu. „Komaj smo čakali, da se sezona začne. Nismo v bleščečem tekmovalnem ritmu. Pa saj menim, da razen Litije, ni nihče v tem ritmu. Iz tekme v tekmo bomo boljši,“ dodaja Leban, ki od svojih varovancev danes pričakuje resen pristop. V lanski sezoni jih je Benedikt enkrat razbil, zato si nove ničle Oplast tokrat ne želi.

„Veselimo se sezone,“ pa pravijo v Benediktu, ki so s prihodom novega sponzorja in novega predsednika zrasli tudi apetiti. Da je temu res tako, priča tudi včerajšnji zapisnik registracijske komisije NZS. Benedikt se je okrepil s šesterico, med njimi pa tudi izkušeni trio Branko Pavič, Matija Kolman, Rok Buzeti. „Lani smo imeli veliko smole, naj bo letos več športne sreče na naši strani. Danes bomo še malce oslabljeni, potem pa na polno. Nevarni pa bomo doma in na tujem,“ ambiciozno pove trener Tomislav Novak.

KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)

Bronxi so lani delali rezultat, letos pa bi radi razvijali igralce. Zavoljo osebnih razlogov se je poslovil Dino Krivičič, ekipo bo vodil dosedanji kapetan Marko Hrvatin, pomagal mu bo Stanko Žunič. Od moštva sta se poslovila še Rok Grželj in Tilen Kamenčič, ki sta odšla v 4. italijansko ligo. „Rad bi, da bi mladi domači igralci dobili minute in se razvili. Tudi tako bomo privabili na tribune še več gledalcev, ki bodo prvič prišli na svoj račun že danes, ko gostimo Litijo. Mi nimamo kaj izgubiti, veselimo se tekme,“ pravi Hrvatin.

Z lovoriko prvaka superpokala so sezono začeli Litijani. „V Litiji je vedno tako: štejejo naslovi. Tako je bilo, ko sem bil igralec, tako je še danes,“ pove trener Damir Pertič, ki vstopa v svojo uvodno prvoligaško trenersko sezono. Lovorika, ki jo je osvojil minulo soboto, ga ni uspavala, ampak mu dala novih moči. „Pred nami je zahtevno gostovanje, to sem okusil že kot igralec. Naredili bomo vse, da zmagamo. Imamo pa malce težav: vprašljiva sta nastopa Alena Fetića in Denisa Totoškoviča,“ sklene Pertič.

Deveta zasedba 1. SFL je KMN Sevnica, ki je v ekipi vrnil Irnesa Škorića, oktobra pa se jim pridruži še Mihael Grigič. „Zadali smo si visoke športne cilje. Upam le, da bomo zdravi in da dvignemo realizacijo, obramba ni bila nikoli sporna,“ še pove trener Sevničanov Mitja Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | 1. SFL
  Roki prijav ekip v tekmovanja v sezoni 2018/2019
  Slab mesec je minil od konca 23. sezone 1. SFL. S finalom članov se je tudi uradno končala sezona, NZS in KMN pri NZS pa že pogledujeta v novo sezono. Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS: 1. SFL, 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Izpolnjene in natisnjene obrazce morajo klubi ustrezno potrditi (žig in podpis) in jih posredovati na e-mail: stane.kokalj@nzs.si.
 • 14.06.2018 | 1. SFL
  Hrvatin ostaja trener, poletje namenja mladim
  „Sam se rad spomnim, koliko mi je vedno pomenilo, ko sem kot otrok hodil na mednarodne turnirje. To so bili vedno dogodki. Tudi zato in zaradi pridobivanja izkušenj in poznanstev smo letos aktivni z mlajšimi selekcijami. Ki si to pozornost preprosto zaslužijo. Dvakrat bomo na turnirju v Zagrebu, odhajamo v Banja Luko, dva turnirja bomo igrali tudi v Sloveniji,“ nadaljuje Hrvatin, ki s svojo ekipo pripravlja tudi Summer futsal fest.
 • 12.06.2018 | 1. SFL
  Duščak okrepil državne prvake
  Futsal kariero je začel v Velikih Laščah, kjer je igral pol sezone, nato se je preselil v Litijo, kjer je igral zadnja tri leta in pol. "Prvi razlog je liga prvakov, sledi dejstvo, da je Dobovec dober in urejen klub z dobro ekipo in dobrimi navijači," pojasni, zakaj se je odločil, da po finalu 1. SFL menja sredino in okrepi državne prvake.
 • 10.06.2018 | 1. SFL
  Turk okrepil Mariborčane
  Do danes je zbral 94 nastopov v 1. SFL, zdaj bo vnovič združil moči s trenerjem Tomislavom Horvatom v ekipi FutureNet Maribor. Horvat in Turk sta zgledno sodelovala v Litiji. V primeru Tea Turka za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.
 • 09.06.2018 | 1. SFL
  Jurić v Maribor, Totošković v Dobovec
  Sestavljanja ekipe so se lotili tudi v taboru FutureNet Maribor, kamor je trener Tomislav Horvat kot najbolj odmevno okrepitev pripeljal 26-letnega Hrvata Josipa Jurića, ki je sezono in pol igral v Dobovcu Pivovarni Kozel, prej pa v zagrebškem Nacionalu in Dubrovniku. V minuli sezoni je dosegel 26 zadetkov, od tega šest v pokalu in bil pomemben člen šampionske ekipe kozlov.
 • 07.06.2018 | 1. SFL
  Fetić iz Litije v Dobovec Pivovarno Kozel
  Poznavalce futsala navdušuje s podajami žoge soigralcem, njegovi odliki sta še dober pogled na igro in dober strel. Doslej je igral za več ekip, med drugim v Splitu, Makarski, Kragujevcu, Mariboru, nazadnje v Litiji. Osem let igra v slovenski futsal reprezentanci; zabeležil je 94 nastopov in dosegel 39 golov. Letos je četrtič igral na evropskem prvenstvu. Izkušnje ima z igranjem v Uefini futsal ligi prvakov.
 • 02.06.2018 | 1. SFL
  Goričani se pripravljajo na 1. SFL
  „Ključno bi bilo, da bi nam lahko še naprej pomagal Slaviša Goranovič. Dobrodošla bi bila tudi pomoč Sukanoviča in Osojnika,“ še doda Božič, ki močno vpet v dogajanje na severnem Primorskem. Poleg futsala v Gorici in v Italiji trenira tudi dečke U10 v Društvu mladi nogometaš Gorica ter vodi še dva krožka.
 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.

DELI NA