07.09.2017 | 1. SFL
Začenja se 23. sezona 1. SFL

V petek se s tekmami 1. kroga začenja 23. sezona 1. SFL. Naslov prvaka brani FutureNet Maribor, ki je bil najboljši v zadnjih dveh letih, v tekmovanju pa bo nastopilo devet zasedb. Tolminski Puntar se je odpovedal nastopu tik pred začetkom sezone. 2. SFL, ki bo štela 10 ekip, se bo pričela 29.9.

Končnica z osmerico

V 1. SFL se igra po dvokrožnem ligaškem sistemu, vsak z vsakim po enkrat kot domačin in gost. Prvo do osmo uvrščene ekipe po rednem delu 1. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 se uvrstijo v končnico za državnega prvaka Slovenije. Deveto uvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 se uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu proti drugo uvrščeni ekipi v končnem vrstnem redu 2. SFL. V končnici za državnega prvaka v tekmovalnem letu 2017/2018 se igra na izpadanje. V četrtfinalu končnice za državnega prvaka se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe, med sabo pa se bo za mesto v polfinalu pomerilo osem najboljših zasedb.

Vrnitev slovenskih reprezentantov

Letošnja sezona 1. SFL bo zelo kvalitetna in izenačena, vsaj ko govorimo o krogu favoritov za zgornji del prvenstvene lestvice. Omenimo le to, da je Dobovec okrepil reprezentančni trojec Kristjan Čujec, Damir Puškar, Rok Mordej; državni prvak je poiskal okrepitev na Hrvaškem in v BiH, Litijani pa so pripeljali duo Alen Fetić&Denis Totoškovič.

Tekma meseca in Futsal magazin

Tudi letos bo Nogometna zveza Slovenije namenila veliko medijsko pozornost tekmovanju. Vsak mesec bomo prenašali tekmo meseca, vsak teden bo na sporedu že ustavljena stalnica oddaja Futsal magazin, med tednom pa bomo na spletni strani in družbenih omrežjih poskrbeli za pogovore z igralcem, ki je obeležil krog ter izvrstnimi potezami igralcev in vratarjev.

Tudi letos boste lahko vse tekme spremljali v živo - z rezultatsko aplikacijo "livescore", ki bo dostopna v novici na spletni strani

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1
Dobovec Pivovarna Kozel: 1

1. SFL, 1. krog, 8.9.
FC Ivančna Gorica – Siliko Rem Power (19.40)
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Benedikt Avtodeli Džaus (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)

:: Uradne objave

:: Registracijski zapisniki

:: Adresar klubov 1. SFL

:: Futsal mojster (za navijače)

FC Ivančna Gorica – Siliko Rem Power (19.40)

Ivančna Gorica živi za debi v 1. SFL, trener Jože Gačnik in ekipa pa so veseli, ker imajo toliko podpore lokalne skupnosti. V novi sezoni napovedujejo po 300 ali še več gledalcev na tekmo. Ekipo je okrepil nekdanji reprezentant Sebastijan Drobne, zasedbi so dodali nekaj mladih igralcev iz okoliških krajev, sodelovanje so sklenili z NK Ivančna Gorica. „Vemo, da obstaja razlika med 1. in 2. SFL. Tudi to nam je jasno, da imajo Vrhničani precej več izkušenj. A tekma se začne z 0:0,“ pove Gačnik.

„Začenja se nova sezona, za nas pa takoj sledi derbi. Dobro smo se pripravili na nasprotnika. Tekma pa bo pokazala, ali bo to dovolj za tri točke,“ pa na drugi strani javlja Mile Simeunovič, ki bo drugo leto zapored sedel na klopi kluba z Vrhnike, ki je dobil novega generalnega sponzorja, za nameček pa še sponzorja članske vrste. Ambasador evropskega prvenstva v futsalu 2018 Mile Simeunovič in Jože Gačnik sta bila soigralca tudi v slovenski vrsti, zato ima nocojšnja tekma še dimenzijo več.

FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)

„Derbi na uvodu v prvenstvo je velik izziv za našo ekipo, Dobovec pa je vedno trd in neugoden tekmece. Ekipo spoštujemo, a v boj gremo brez bele zastave. Rad bi pohvalil moje igralce za pristop na treningu. Mesec dni smo skupaj, to se zdaj že pozna, radi pa bi to kronali z zmago. Pričakujem kvalitetno tekmo, zmagi pa bo bližje tisti, ki bo na agresivno obrambo naredil manj napak. Pomemben bo izhod iz obrambne tretjine ter oba vratarja,“ pa derbi napoveduje Matej Gajser, ki je na klop Mariborčanov sedel po slovesu hrvaškega trenerja Roberta Grdovića. Štajerci so menjali tudi glavnega pokrovitelja, v prvenstvo pa gredo spremenjeni. A tudi s tremi, ki so še spomladi nosili dres Dobovca - Alešem Vrablom, Rokom Rednakom in Urošem Krofličem. V dresu prvakov danes ne bo Kristijana Postružina, ki se z reprezentanco Hrvaške pripravlja na play off kvalifikacij za Euro 2018, ki bo med 30.1. in 10.2. 2018 v Sloveniji!

Na drugi strani se bo predstavila močna zasedba Dobovca, ki jo bo vodil hrvaški strateg Kujtim Morina, ki je tako kot Kristjan Čujec in Rok Mordej prišel iz zagrebškega Nacionala. Iz Maribora je prišel na pomoč Damir Puškar. „Tako na začetku prvenstva nas čaka kar derbi na terenu Maribora. Pričakujem težko in zahtevno tekmo. Ki bo tudi pokazala, kje se nahajamo po pripravah. Mariborčani so na tekmi superpokala pokazali, da so neugodna in trda ekipa,“ napoveduje trener Morina svoj debi na prvi uradni tekmi v prvenstvu.

KMN Oplast Kobarid – Benedikt Avtodeli Džaus (20.00)

Oplastu je uspelo, da je ohranil celotno zasedbo, ki bo letos, tako trener Saša Leban, spet sposobna, da meša štrene povsem pri vrhu. „Komaj smo čakali, da se sezona začne. Nismo v bleščečem tekmovalnem ritmu. Pa saj menim, da razen Litije, ni nihče v tem ritmu. Iz tekme v tekmo bomo boljši,“ dodaja Leban, ki od svojih varovancev danes pričakuje resen pristop. V lanski sezoni jih je Benedikt enkrat razbil, zato si nove ničle Oplast tokrat ne želi.

„Veselimo se sezone,“ pa pravijo v Benediktu, ki so s prihodom novega sponzorja in novega predsednika zrasli tudi apetiti. Da je temu res tako, priča tudi včerajšnji zapisnik registracijske komisije NZS. Benedikt se je okrepil s šesterico, med njimi pa tudi izkušeni trio Branko Pavič, Matija Kolman, Rok Buzeti. „Lani smo imeli veliko smole, naj bo letos več športne sreče na naši strani. Danes bomo še malce oslabljeni, potem pa na polno. Nevarni pa bomo doma in na tujem,“ ambiciozno pove trener Tomislav Novak.

KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)

Bronxi so lani delali rezultat, letos pa bi radi razvijali igralce. Zavoljo osebnih razlogov se je poslovil Dino Krivičič, ekipo bo vodil dosedanji kapetan Marko Hrvatin, pomagal mu bo Stanko Žunič. Od moštva sta se poslovila še Rok Grželj in Tilen Kamenčič, ki sta odšla v 4. italijansko ligo. „Rad bi, da bi mladi domači igralci dobili minute in se razvili. Tudi tako bomo privabili na tribune še več gledalcev, ki bodo prvič prišli na svoj račun že danes, ko gostimo Litijo. Mi nimamo kaj izgubiti, veselimo se tekme,“ pravi Hrvatin.

Z lovoriko prvaka superpokala so sezono začeli Litijani. „V Litiji je vedno tako: štejejo naslovi. Tako je bilo, ko sem bil igralec, tako je še danes,“ pove trener Damir Pertič, ki vstopa v svojo uvodno prvoligaško trenersko sezono. Lovorika, ki jo je osvojil minulo soboto, ga ni uspavala, ampak mu dala novih moči. „Pred nami je zahtevno gostovanje, to sem okusil že kot igralec. Naredili bomo vse, da zmagamo. Imamo pa malce težav: vprašljiva sta nastopa Alena Fetića in Denisa Totoškoviča,“ sklene Pertič.

Deveta zasedba 1. SFL je KMN Sevnica, ki je v ekipi vrnil Irnesa Škorića, oktobra pa se jim pridruži še Mihael Grigič. „Zadali smo si visoke športne cilje. Upam le, da bomo zdravi in da dvignemo realizacijo, obramba ni bila nikoli sporna,“ še pove trener Sevničanov Mitja Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA