19.10.2018 | 1. SFL
Za vrh v Rogaški Slatini, kamere v Sevnici

Pred nami je nov zanimiv in prav gotovo kvaliteten krog 1. SFL. V Rogaški Slatini se bosta udarila Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Nogometna zveza Slovenije tudi v novi sezoni namenja dodatno medijsko pozornost futsalu, zato nadaljujemo z ustaljeno prakso – tekmo meseca! Na spletni strani www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Sevnice, kjer domači klub gosti KMN Bronx Škofije. Oplast čaka Siliko, Ivančna Gorica Mariborčane, Stripy pa Benedikt.

1. SFL, 4. krog, 19.10.
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Oplast Kobarid – Siliko Mkeršmanc (20.00)
FC Ivančna Gorica – FutureNet Maribor (20.30)
FSK Stripy – Benedikt avtodeli Džauš (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija (21.00)

Oslabljena Sevnica, Bronxi niso pozabili pomladi

Pred kamerami se bosta udarila Sevnica in KMN Bronx. „Ni skrivnost, da so Bronxi izredno močni pri prekinitvah. Zelo hitro jih izvajajo, zato je nujna pozornost. Pa ne le na začetku tekme, ampak tudi v 15. in 30. minuti. Ko je igralec utrujen, je temu primerno slaba zbranost,“ navrže trener Sevnice Mitja Jontez, ki potem opozori na dve imeni. „Tu sta Slaven Radiškovič in Nik Zajc. Slaven je eden najboljših levičarjev v ligi in pojem futsala v Sloveniji. Izredno je izkušen: ve, kdaj podati in zadeti. Zna narediti pritisk na sodnika in na svojo ekipo, da iz nje iztisne še več. Zajc pa je klasičen „killer“. Ko mu daš prst, ti vzame roko!“ analizira Jontez, ki bo tekmo spremljal s tribune, saj je kaznovan. Tam bo tudi Uroš Martič, ki je bil izključen na zadnji tekmi.

„Glede na to, da je zaščitni znak sevniške igre "kara" že nekoliko preučena, pričakujem drugačno Sevnico, zelo agresivno in dejavno po celem igrišču. Za take tekme pa mora biti disciplina v igri na najvišjem nivoju,“ razmišlja novopečeni oče, trener in igralec Marko Hrvatin, ki z ekipo ni pozabil, da so jih ravno Sevničani po izvrstnem rednem delu v 1. SFL izločili v četrtfinalu državnega prvenstva, kjer so se sami spogledovali s polfinalom!

Litija želi popraviti vtis

Super tekma se obeta tudi v Rogaški Slatini, kjer bomo videli ponovitev finala 1. SFL, pokala Terme Olimia in superpokala. Tri tekme, trije naslovi za kozle, ki so favoriti tudi nocoj, ko jim v goste prihaja Litija. „Če želimo biti uspešni, bo treba biti na nivoju. Prihaja Litija, ki ima dobro ekipo. Pred nami je zahtevna moška trda tekma,“ napoveduje trener prvakov Kujtim Morina.

„Vesel sem, ker igramo dobro, to smo potrdili tudi na zadnji tekmi v Kobaridu. Je pa res, da bomo v tednu dni odigrali že tretjo tekmo,“ opozarja Morina, ki je prepričan, da bo Litija željna dokazovanja, da je bil zadnji poraz v superpokalu pred slabimi štirimi tedni slab dan, ne pa realen odraz razmerij med tekmeca. Morina ima na voljo praktično identično ekipo kot celoten zadnji mesec – Kristijan Postružin pa še čaka zeleno luč zdravnika.

„V Rogaško Slatino gremo, da popravimo vtis iz superpokala,“ ne skriva namer trener Litijanov Damir Pertič. „To je tekma, ki ne odloča, zato smo sproščeni, a odločeni, da naredimo korak bližje Dobovcu.Mislim, da smo v zadnjem mesecu naredili precej treningov in odigrali nekaj tekem, zato se nam to mora poznati tudi v igri,“ je jasen Pertič, ki pa ne bo mogel računati na poškodovanega Staša Kaziča, ki jo je skupil na ponedeljkovem treningu. Poškodba mišice (zadnja loža) mu onemogoča nastop na sploh prvem medsebojnem derbiju.

Pečat Mileta Simeunoviča 

Trd in ogorčen pa bo tudi v Posočju, ko Oplast trenerja Saše Lebana gosti Siliko Mkeršmanc Mileta Simeunoviča. Gostje prihajajo v popolni zasedbi, domači trener Leban pa ni prepričan, ali bo lahko pomagal rahlo načeti Jure Lenarčič.

„Če bi bil motiv tak, kot je bil proti Dobovcu, potem bi bil prepričan, da se bo dobro izteklo za nas. Siliko igra borbeno, vidi se rokopis Mileta Simeunoviča. Zagotovo bo tekma izenačena, kar je praviloma med nami. Le lani smo povedli 4:0 v 8. minuti, a smo do konca trepetali,“ navrže trener Oplasta Saša Leban.

„Odhajamo na dolgo in težko gostovanje nasprotniku, ki ima ogromno izkušenj in znanja. Trenirali smo dobro, verjamem v ugoden rezultat,“ napove trener Silika Mile Simeunovič.

Čas za točke

Gorenjci rastejo v svoji formi. Dobovec je bil v 1. krogu premočan, v 2. krogu so v šahu držali Litijo, v 3. pa imeli tri točke v žepu do nekaj sekund pred koncem. Zdaj je napočil čas za nekaj več! Tako v Škofji Loki. „Sedaj prihajajo naše tekme,“ napove kapetan Aleš Bešter, ki je bil kar malce razočaran po remiju na Vrhniki, kjer je FSK Stripy igral dobro. Takoj po tekmi pa je bil Bešter z mislimi že pri Benediktu, ki jim v petek prihaja v goste. 

V taboru Benedikt avtodeli Džauš se zavedajo, da so proti Ivančni Gorici zapravili lepo priliko, a puške v koruzo ne mečejo. Delajo dalje, trener Tomislav Novak pa minute namenja mladim, iz izkušenih pa želi iztisniti tisto najboljše!

Z boljšim pristopom

Ivančna Gorica je dobila krila po zmagi v Benediktu, zato varovanci trenerja Jožeta Gačnika povsem neobremenjeno čakajo tekmo proti Mariborčanom. „Popraviti moramo pristop k tekmi in zmagati,“ pa je kratek in spet jasen trener FutureNeta Tomislav Horvat. Vijoličasti so poleg Dobovca in Litije ekipa, ki še ni oddala točke v tej sezoni.

„Sledi težka tekma proti ekipi, ki cilja na sam vrh. Borili se bomo po svojih močeh, da iztržimo čim bolj ugoden rezultat. Vemo, kdo je favorit, bomo pa se potrudili, da ne bo lahko tudi Mariboru pri lovu na tri točke,“ je pristavil Jože Gačnik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA