12.04.2018 | 1. SFL
Vrača se Vrhovec, Horvat brez Stojkovića

Jutri okoli 22. ure bo jasno, ali bo Maribor nadaljeval polfinale 1. SFL oz. ali je Litija že finalist. Po dveh tekmah polfinala precej boljše kaže Litiji, ki je razigravanje začela s številko 1 (najboljša po rednem delu), Mariborčani so imeli štartno številko štiri.

Obračun iz dvorane Tabor bomo spremljali tudi na www.futsal.si, od 19.55 se bo iz Maribor oglašal Sandi Škvarč, ki bo komentator neposrednega spletnega prenosa.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Razlogi za veselje

V taboru Litije je minule dni veselo. Reprezentant Alen Fetić je postal očka hčerke Eline. Za nameček se v ekipo trenerja Damirja Pertiča vrača Gašper Vrhovec, ki je okreval po poškodbi mišice, ki jo je staknil na četrtfinalu evropskega prvenstva, ki ga je januarja in februarja zgledno v Ljubljani s partnerji organizirala Nogometna zveza Slovenije.

„Gašper se vrača, pomagal bo na terenu. Bomo pa dozirali njegovo minutažo,“ je previden trener Pertič, ki ima na voljo praktično vse razpoložljive sile, še vedno manjka poškodovani Nik Jelič. Po prestani kazni se vrača Klemen Duščak.

Končati začeto

„V Maribor gremo, da končamo serijo. Če bo to Maribor dovolil. A če bo želja taka, kot nas j krasila na drugi tekmi, potem bo vse odvisno od nas. Menim, da rastemo v formi. Saj to je normalno, ko zmaguješ. Takrat se ti obrestuje tisto, kar delaš, treniraš,“ nadaljuje Pertič, ki opozarja, da je FutureNet Maribor taka ekipa, ki lahko vedno kaj pokaže!

„Dosedanji polfinalni tekmi sta bili izenačeni. Ne smemo si domišljati, da smo že kaj naredili. Ampak moramo v Maribor, da jih premagamo. A ponavljam: Maribor ima dobro ekipo!“ se ponovi Pertič.

V izvrstni formi

Da bi bilo konec serije, se nadeja tudi izkušeni Borut Ručna, ki je zadel na vseh zadnjih štirih tekmah končnice – tri gole je spravil v gol Silika Rem Power v četrtfinalu, tri gole (od tega dva na 2. tekmi) je zabil Mariborčanom. „Prva tekma je bila bolj odprta z obeh strani, na drugi so se Mariborčani branili. Mi smo imeli več posesti in več napadov. Tokrat pričakujem spet izenačeno. Sem pa optimist, naša forma in samozavest rasteta,“ napove Ručna, ki upa, da s soigralci še popravi zbranost v napadu.

Prednost domačega terena

V Mariboru so se sprijaznili z dejstvom, da je Miloš Stojković končal sezono. Po kazni kartonov in prisilnemu počitku se vrača v ekipo Aleš Vrabel.

„Igramo doma, pričakujem izenačeno srečanje in da se tokrat obrne v našo smer, da zmagamo,“ napoveduje trener domačinov Tomislav Horvat.

„Florjan Fras je bil dober na drugi tekmi. Če pa hočemo zmagati v petek, bo moral ponoviti take obrambe,“ nadaljuje Horvat, ki pričakuje, da ekipa ne bo na terenu v tako podrejenem položaju, kot je bila na petkovi tekmi v Litiji. Predvsem pa upa, da pokažejo njegovi varovanci dovolj hrabrosti in odločnosti.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.04.2018 | 1. SFL
  Dobovec na krilih Puškarja in Mordeja
  Dobovec Pivovarna Kozel je povedel v finalni seriji 23. sezone 1. SFL. V Litiji so bili gostje iz Rogaške Slatine s 6:3 boljši od Litijanov. Kozli so še dve zmagi oddaljeni od svojega 2. naslova državnih prvakov, naslednja tekma bo v petek, 27. aprila – vnovič v Litiji.
 • 20.04.2018 | 1. SFL
  Mariborčani bližje bronu
  V Sevnici je bilo na sporedu prvo od dveh dejanj v boju za 3. mesto in bronasto kolajno v 23. sezoni 1. SFL. Po prvem polčasu boljše kaže Mariborčanom, ki se domov vračajo z golom prednosti. Povratna tekma bo čez teden dni v Mariboru. Bronasta bo ekipa, ki bo boljša v seštevku obeh srečanj.
 • 20.04.2018 | 1. SFL
  Pred TV kamerami kar deset reprezentantov z Eura 2018!
  Danes se začenja finale 23. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel. Finalni del sezone pa bo imel dimenzijo več: prvič v zgodovini 1. SFL bo finale na sporedu ene od televizij. Vsa dejanja sklepnega dela bo prenašal Šport TV, ki se bo prvič oglasil iz Litije že danes.
 • 19.04.2018 | 1. SFL
  Pertič: Potrebujemo Gašperja Vrhovca!
  Naključje je hotelo, da ima tudi Litija, ne le Dobovec Pivovarna Kozel, novega trenerja na klopi. V Litiji je debitiral Damir Pertič, ki je, to nam je zatrdil, že do petka v filmu finala 1, SFL. „Končno se finale začenja,“ še dodaja Pertič, ki je z ekipo letos osvojil superpokal, izgubil pa finale pokala Terme Olimia.
 • 19.04.2018 | 1. SFL
  Morina: Ne le prva, v finalu šteje vsaka tekma!
  Nekdanji hrvaški igralec in reprezentant, danes pa trener Kujtim Morina je s svojim prihodom poskrbel za prijetno in strokovno osvežitev slovenskega trenerskega futsal prostora. Z Dobovcem Pivovarno Kozel je postal pokalni prvak, zdaj se spogleduje z naslovom državnega prvaka. A bo treba prek Litije, ki jo Kujtim spoštuje, boji pa ne.
 • 18.04.2018 | 1. SFL
  Tudi futsal na TV, ekipi pod Razborškovim drobnogledom
  V petek, 20. aprila, se začne finale 23. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel. Finalni del sezone pa bo imel dimenzijo več: prvič v zgodovini 1. SFL bo finale na sporedu ene od televizij. Vsa dejanja sklepnega dela bo prenašal Šport TV, ki se bo prvič oglasil iz Litije že v petek!
 • 13.04.2018 | 1. SFL
  Litija in Dobovec Pivovarna Kozel finalista 1. SFL
  Ekipi bosta tako v borih dveh mesecih odločali še o drugi lovoriki, prva je v finalu pokala Terme Olimia pripadla Dobovcu. Polfinale se je končalo ekspresno. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel sta s po 3:0 opravila s konkurenco. Finale se začne v petek, 20. aprila. Prvi dve tekmi sta v Litiji, tretja v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage.
 • 13.04.2018 | 1. SFL
  Dobovec brez Mordeja, Jontez iskal recept za kozle
  „Sezone še ni konec!“ je jasen in odločen trener Sevnice Mitja Jontez. „V tem hipu kažemo ene boljših iger. Upam, da bo tudi nekaj sreče, da malce podaljšamo to serijo. Žal imamo nekaj težav s poškodbami, niso nas obšle. A mi ne jamramo, za nas ni problemov, mi imamo samo rešitve,“ slikovito pove Jontez.
 • 12.04.2018 | 1. SFL
  Razboršek opozarja na Lazarevića, Litija najlažje na 3. tekmi
  V petek, 13. aprila, se nadaljuje končnica 1. SFL. Na sporedu sta tretji polfinalni tekmi. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel odhajata v goste v Maribor oz. v Sevnico s prednostjo 2:0 v zmagah. Naše kamere bodo tokrat v štajerski prestolnici, odkoder bomo v petek od 19.55 dalje prenašali obračun med domačim FutureNet Mariborom in FC Litijo. Analize obračuna se lotevamo s pomočjo Dušana Razborška, nekdanjega selektorja slovenske futsal reprezentance.

DELI NA