12.04.2018 | 1. SFL
Vrača se Vrhovec, Horvat brez Stojkovića

Jutri okoli 22. ure bo jasno, ali bo Maribor nadaljeval polfinale 1. SFL oz. ali je Litija že finalist. Po dveh tekmah polfinala precej boljše kaže Litiji, ki je razigravanje začela s številko 1 (najboljša po rednem delu), Mariborčani so imeli štartno številko štiri.

Obračun iz dvorane Tabor bomo spremljali tudi na www.futsal.si, od 19.55 se bo iz Maribor oglašal Sandi Škvarč, ki bo komentator neposrednega spletnega prenosa.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Razlogi za veselje

V taboru Litije je minule dni veselo. Reprezentant Alen Fetić je postal očka hčerke Eline. Za nameček se v ekipo trenerja Damirja Pertiča vrača Gašper Vrhovec, ki je okreval po poškodbi mišice, ki jo je staknil na četrtfinalu evropskega prvenstva, ki ga je januarja in februarja zgledno v Ljubljani s partnerji organizirala Nogometna zveza Slovenije.

„Gašper se vrača, pomagal bo na terenu. Bomo pa dozirali njegovo minutažo,“ je previden trener Pertič, ki ima na voljo praktično vse razpoložljive sile, še vedno manjka poškodovani Nik Jelič. Po prestani kazni se vrača Klemen Duščak.

Končati začeto

„V Maribor gremo, da končamo serijo. Če bo to Maribor dovolil. A če bo želja taka, kot nas j krasila na drugi tekmi, potem bo vse odvisno od nas. Menim, da rastemo v formi. Saj to je normalno, ko zmaguješ. Takrat se ti obrestuje tisto, kar delaš, treniraš,“ nadaljuje Pertič, ki opozarja, da je FutureNet Maribor taka ekipa, ki lahko vedno kaj pokaže!

„Dosedanji polfinalni tekmi sta bili izenačeni. Ne smemo si domišljati, da smo že kaj naredili. Ampak moramo v Maribor, da jih premagamo. A ponavljam: Maribor ima dobro ekipo!“ se ponovi Pertič.

V izvrstni formi

Da bi bilo konec serije, se nadeja tudi izkušeni Borut Ručna, ki je zadel na vseh zadnjih štirih tekmah končnice – tri gole je spravil v gol Silika Rem Power v četrtfinalu, tri gole (od tega dva na 2. tekmi) je zabil Mariborčanom. „Prva tekma je bila bolj odprta z obeh strani, na drugi so se Mariborčani branili. Mi smo imeli več posesti in več napadov. Tokrat pričakujem spet izenačeno. Sem pa optimist, naša forma in samozavest rasteta,“ napove Ručna, ki upa, da s soigralci še popravi zbranost v napadu.

Prednost domačega terena

V Mariboru so se sprijaznili z dejstvom, da je Miloš Stojković končal sezono. Po kazni kartonov in prisilnemu počitku se vrača v ekipo Aleš Vrabel.

„Igramo doma, pričakujem izenačeno srečanje in da se tokrat obrne v našo smer, da zmagamo,“ napoveduje trener domačinov Tomislav Horvat.

„Florjan Fras je bil dober na drugi tekmi. Če pa hočemo zmagati v petek, bo moral ponoviti take obrambe,“ nadaljuje Horvat, ki pričakuje, da ekipa ne bo na terenu v tako podrejenem položaju, kot je bila na petkovi tekmi v Litiji. Predvsem pa upa, da pokažejo njegovi varovanci dovolj hrabrosti in odločnosti.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.
 • 10.07.2018 | 1. SFL
  Oplast bi bil rad konkurenčen
  „Nosilci igre iz minule sezone so ostali, smo pa temu dodali še nekaj igralcev. Sedaj čakamo še Anžeta Široka. Z njim bi bili zelo zanimiva ekipa, sicer bo borba na vsaki tekmi. Počakali bomo še, časa za dokončno sestavo moštva je še nekaj,“ pove Saša Leban, ki ostaja na trener posoške vrste.
 • 09.07.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se spogledujejo s 6. mestom
  Minuli teden je bil pomemben tudi za prvoligaša KMN Benedikt Avtodeli Džauš. Sestalo se je klubsko vodstvo, prisotni so bili tudi trenerji in igralci. Minula sezona si je prislužila pozitivno oceno, osrednji sponzor pa ostaja podjetje Avtodeli Džauš.
 • 06.07.2018 | 1. SFL
  V 1. SFL tudi Ivančna Gorica
  V ponedeljek, 25. junija, se je iztekel rok za prijavo ekip v 1. SFL za novo sezono 2018/2019. Pravočasno so svoje vloge oddali v devetih sredinah, ki bodo v novi sezoni nastopale v elitni 1. SFL. Tega pa niso storili v taboru Gorice, ki si je nastop v 1. SFL priigrala po dodatnih dveh tekmah playouta.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare
  V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Izkazali so se na Hrvaškem
  „Projekt futsal life je v polnem zagonu. V Zagrebu smo bili s s selekcijo U15 prvi, U17 je izpadla v četrtfinalu, v Banja Luki je selekcija U17 zasedla 3. mesto. V Novem Vinodolskem pa prvo in drugo mesto. V finalu v Novem Vinodolskem smo v finalu z 1:0 porazili Akademijo Gimka Zagreb, ki jo vodi trener Kutjim Morina. Gremo naprej. V nedeljo s selekcijama U7 in U9 že začenjamo Summer Futsal Festival,“ še doda Marko Hrvatin.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Uradna žoga 1. SFL
  Na podlagi pristojnosti NZS na področju organizacije tekmovanja 1. slovenske futsal lige in pristojnosti za določitev uradne žoge tekmovanja, vas pozivamo k oddaji ponudbe za dobavo futsal žog za vsa futsal tekmovanja v organizaciji NZS.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2018
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2018 upoštevajo naslednja določila, ki so dodana v posebnih navodilih. Na tem mestu izpostavljamo nekaj točk.

DELI NA