12.04.2018 | 1. SFL
Vrača se Vrhovec, Horvat brez Stojkovića

Jutri okoli 22. ure bo jasno, ali bo Maribor nadaljeval polfinale 1. SFL oz. ali je Litija že finalist. Po dveh tekmah polfinala precej boljše kaže Litiji, ki je razigravanje začela s številko 1 (najboljša po rednem delu), Mariborčani so imeli štartno številko štiri.

Obračun iz dvorane Tabor bomo spremljali tudi na www.futsal.si, od 19.55 se bo iz Maribor oglašal Sandi Škvarč, ki bo komentator neposrednega spletnega prenosa.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Razlogi za veselje

V taboru Litije je minule dni veselo. Reprezentant Alen Fetić je postal očka hčerke Eline. Za nameček se v ekipo trenerja Damirja Pertiča vrača Gašper Vrhovec, ki je okreval po poškodbi mišice, ki jo je staknil na četrtfinalu evropskega prvenstva, ki ga je januarja in februarja zgledno v Ljubljani s partnerji organizirala Nogometna zveza Slovenije.

„Gašper se vrača, pomagal bo na terenu. Bomo pa dozirali njegovo minutažo,“ je previden trener Pertič, ki ima na voljo praktično vse razpoložljive sile, še vedno manjka poškodovani Nik Jelič. Po prestani kazni se vrača Klemen Duščak.

Končati začeto

„V Maribor gremo, da končamo serijo. Če bo to Maribor dovolil. A če bo želja taka, kot nas j krasila na drugi tekmi, potem bo vse odvisno od nas. Menim, da rastemo v formi. Saj to je normalno, ko zmaguješ. Takrat se ti obrestuje tisto, kar delaš, treniraš,“ nadaljuje Pertič, ki opozarja, da je FutureNet Maribor taka ekipa, ki lahko vedno kaj pokaže!

„Dosedanji polfinalni tekmi sta bili izenačeni. Ne smemo si domišljati, da smo že kaj naredili. Ampak moramo v Maribor, da jih premagamo. A ponavljam: Maribor ima dobro ekipo!“ se ponovi Pertič.

V izvrstni formi

Da bi bilo konec serije, se nadeja tudi izkušeni Borut Ručna, ki je zadel na vseh zadnjih štirih tekmah končnice – tri gole je spravil v gol Silika Rem Power v četrtfinalu, tri gole (od tega dva na 2. tekmi) je zabil Mariborčanom. „Prva tekma je bila bolj odprta z obeh strani, na drugi so se Mariborčani branili. Mi smo imeli več posesti in več napadov. Tokrat pričakujem spet izenačeno. Sem pa optimist, naša forma in samozavest rasteta,“ napove Ručna, ki upa, da s soigralci še popravi zbranost v napadu.

Prednost domačega terena

V Mariboru so se sprijaznili z dejstvom, da je Miloš Stojković končal sezono. Po kazni kartonov in prisilnemu počitku se vrača v ekipo Aleš Vrabel.

„Igramo doma, pričakujem izenačeno srečanje in da se tokrat obrne v našo smer, da zmagamo,“ napoveduje trener domačinov Tomislav Horvat.

„Florjan Fras je bil dober na drugi tekmi. Če pa hočemo zmagati v petek, bo moral ponoviti take obrambe,“ nadaljuje Horvat, ki pričakuje, da ekipa ne bo na terenu v tako podrejenem položaju, kot je bila na petkovi tekmi v Litiji. Predvsem pa upa, da pokažejo njegovi varovanci dovolj hrabrosti in odločnosti.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA