05.02.2021 | 1. SFL
Vrača se 1. SFL, Primorci motivirano proti Litiji

Po reprezentanci, Slovenija je odigrala dve tekmi in naredila velik korak k preboju na EP 2020, na prvi tir prihaja ligaški futsal. Danes je na sporedu 16. krog 1. SFL, do konca rednega dela so še trije krogi, redni del se bo tako končal 26. februarja.

1.SFL, 16. krog, 5.2.
ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.00)
FC Hiša Daril Ptuj – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Prepoved igranja:
Rok Rednak (FC Hiša daril Ptuj)
Borut Ručna (FC Hiša daril Ptuj)
Denis Kneževič (KMN Sevnica)
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Jan Kuhar (KMN Sevnica)
Nejc Berzelak (Siliko Vrhnika)

Mlinše so jim dolžne

Kot smo že vajeni, je gneča sredi lestvice. Med 8. in 4. mestom je šest točk razlike. Za skok naprej in boljše izhodišče v končnici se borita v petek tudi domači ŠD Mlinše in KMN Oplast. Domačini, ŠD Mlinše, so v rezultatski krizi, nanizali so štiri tekme brez zmage, zadnja zmaga pa sega skoraj dva meseca nazaj, ko so v gosteh porazili Dobrepolje. Vmes so so se Mlinše okrepile, Matic Lokovšek in Dragan Petrovič bosta tudi danes aduta trenerja Gregorja Ceglarja in soigralcev.

„Smo v pričakovanju tekme, to je eden od naših treh final. Igramo doma, narediti moramo vse, da se nam serija obrne v pozitivno. Občutek je dober. Oplast poznamo, ga spoštujemo. Ob pogledu na lestvico je jasno, da so prenizko, saj so močnejši in se morajo boriti za vrh. Imajo odličnega trenerja, ki ima svojo idejo, deloval pa je tudi pri nas,“ pred tekmo pove Gregor Ceglar, trener ŠD Mlinše.

Če je komu, potem je ta premor zelo koristil Oplastu, ki je dva tedna treniral. Vmes so zavoljo poškodbe ostali brez Roka Beštra, ki jo je skupil na treningu. „Z Mlinšami se dobro poznamo. Nekaj so nam še dolžni z zadnje medsebojne tekme v Kobaridu (zmaga Zasavcev 3:5; op.a.). Ta tekma je zelo pomembna za boljše mesto v končnici. Verjamem, da bo dobra tekma, zmagala pa bo ekipa, ki bo srečnejša,“ navrže Zoran Tesko, trener Oplasta, ki je deloval tudi v ŠD Mlinše.

Primorci bi radi točke

Četrti Bronx čaka na Škofijah tretjeuvrščeno Litijo. „Žal mi je, da so razmere še vedno take, da niso dovoljeni gledalci na tribunah. Mislim, da bi Brazilci, ki igrajo v dresu Litije, lepo pritegnili gledalce na tribune. Zavedamo se, da je kvaliteta na strani Litije, zato pa pričakujem, da bo odnos, želja in borba vsekakor na naši strani. Če želimo do pozitivnega rezultata. Kdor ne verjame v uspeh, naj ostane kar doma! Čas je že, da se Brazilci namučijo na Škofijah,“ napove trener Marko Hrvatin, ki s svojo ekipo navdušuje – njegova ekipa je na zadnjih petih tekmah zbrala kar tri gostujoče zmage. Da so Hrvatinovi prav zmes mladosti in izkušenj, se dobro zavedajo v taboru Litije.

„Dobro smo trenirali te dni,“ pravi trener Litijanov Senudin Džafić, ki ni imel na voljo reprezentančnega dvojca Matej Fideršek&Igor Bratič, poškodovan je Gašper Vrhovec. Prva dva sta se vrnila, trenira spet Josip Jurić. „Odhajamo na resno gostovanje, kjer želimo do pozitivnega rezultata, točke ali vseh treh. Bronx pa je pokazal, da je neugodna ekipa. Tu bi izpostavil še posebej Nika Zajca, za katerega nikoli ne veš, s katere strani ti bo zabil gol. Zato moraš biti ves čas pozoren, kje je,“ opozarja Džafič.

Fokus na 1. SFL

Na vrhu lestvice je Dobovec, ki ima po 15 tekmah 15 zmag. „Pred nami je tekma v Sevnici, kjer vem, da nas čaka motiviran domačin,“ pove trener Kujtim Morina, ki je vesel, da so se v klub vrnili vsi reprezentanti, tako slovenski kot hrvaški. „Na tem mestu bi pohvalil tudi vse igralce, ki so bili tu in so dobro trenirali. Kot pa že veste, od mojih reprezentantov pričakujem, da po vrnitvi z reprezentančne akcije fokus takoj usmerijo na 1. SFL in klub,“ navrže Morina, ki verjame, da bo ekipa nadaljeval z dobro igro in zbiranjem točk.

Sevničani so zdesetkani, po tekmi v Dobrepolju je trener Jože Gačnik zavoljo izključitev ostal brez treh igralcev – Denisa Kneževiča, Domna Krnca in Jana Kuharja. Sevnica na 9. mestu s 13 točkami še vedno ostaja resen konkurent za 8. mesto, ki še vodi v končnico, osmouvrščene Mlinše imajo 15 točk.

8:2 niso pozabili

Peti in šesti, KMN Tomaž Šic Bar in Siliko Vrhnika, se bosta pomerila na Vrhniki, ekipi pa ločita dve točki, 20 oz. 18 so jih zbrali. Trener domačina Mile Simeunovič pove, da so dobro trenirali, a da bo pravo in edino merilo petkova tekma. „Gostje so zelo dobri, saj znajo izkoristiti ukradene žoge na tekmečevi polovici, to moramo paziti,“ pa Simeunovič spomni svoje soigralce na boleč poraz v Ljutomeru, kjer so domačini v 15. minuti vodili 5:0, na koncu pa je bilo 8:2!

Vrhničani bodo danes tudi brez prvega vratarja Nejca Berzelaka, ki počiva zaradi kartonov.

Gostje so pod taktirko trenerja Mateja Gajserja postali stabilen prvoligaš.

„Zadovoljen sem s pristopom na treningu v zadnjih dveh tednih. Prihajajo zadnje tri tekme, vsaka tekma je izjemno pomembna za končno razvrstitev. Kalkulacij je veliko, osredotočeni smo na sebe. Pričakujem maksimalen pristop fantov in disciplino v igri, samo to nam omogoča pozitiven rezultat,“ gostovanje na Vrhniki opiše trener Gajser.

Tudi brez Rednaka in Ručne so favoriti

Ptujčani so še vedno čvrsto na 2. mestu 1. SFL, ekipa trenerja Roberta Grdovića pa to pot gosti FK Dobrepolje, ki je pred dvema tednoma prišlo do prve točke v 1. SFL. Ptujčani so minule dni vadili brez reprezentančnega dvojca Jeremy Bukovec&Tilen Gajser. V domači vrsti manjkata kaznovana in hkrati najbolj izkušena Rok Rednak in Borut Ručna.

Dobrepolje reprezentanta nima, so pa veseli, ker so minula dva tedna dobro trenirali v novi dvorani. „Sezono nadaljujemo brez Kevina Strnada, ki nam je pomagal na treh tekmah. A si je vzel zdaj čas, da povsem sanira poškodbo in se pripravi na novo sezono,“ pove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki nekaj besed nameni tudi gostovanju na Ptuju: „Naša forma se dviga, predvsem smo na tekmi proti Sevnici pokazali, da smo tudi fizično dobro pripravljeni, saj smo ob koncu izenačili. Vemo pa, da gostujemo pri eni od treh najboljših ekip v Sloveniji v tem hipu, radi bi jim parirali, ne pa da se branimo!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA