13.08.2017 | 1. SFL
V lov na nove naslove in mesto v reprezentanci

V dresu aktualnega državnega in pokalnega prvaka bo v novi sezoni igral tudi 22-letni Žiga Čeh. V minuli sezoni se je izkazal, potem pa kolebal med odhodom in obstankom v vijoličastem dresu. Na koncu se je odločil in obljubil zvestobo vijoličastim.

Torej še vsaj ena sezona?
„Domenil sem se, zato bom tudi v prihodnje igral v dresu Maribora.“

Zakaj?
„Ker mi je uprava predstavila projekt, ki obeta. Poleg tega so pripeljali nekaj kakovostnih igralcev, za katere menim, da se lahko skupaj borimo za visoka mesta.“

Dolgo ste čakali s podpisom nove pogodbe.
„Nisem vedel, kakšna bo sploh ekipa. Preprosto sem hotel igrati v ekipi, ki je lahko konkurenčna z vsemi najboljšimi.“

Precej se je zgodilo v teh tednih pri vas.
„Po odhodu igralcev, ki so prihajali iz Ljubljane, ekipa ni bila konkurenčna. Iskreno povedano – nisem imel motiva, da bi se boril za 7. mesto. Kdo te tam opazi? Selektor članske reprezentance zagotovo ne. Pri meni pa je to sezona, ko je vse podrejeno reprezentanci.“

Očitno ste se sedaj v taboru prvaka povsem konsolidirali.
„Bili je pestro, prišli so številni novinci.“

Ste imeli še kaj ponudb?
„Da, vabili so me v Dobovec, ki bo imel zelo dobro zasedbo. Na koncu sem se domenil z Mariborčani.“

Kdaj začnete z delom?
„18. avgusta, a sam že lep čas treniram sam in se pripravljam. Verjamem, da bom svojo formo pokazal že na tekmi superpokala.“

Ekipa je nova, superpokal pa bo uvodni test.
„Kako bomo močni, težko sodim. Večina igralcev je prišla iz hrvaške lige, ki pa je ne spremljam. Zaupam pa ljudem, ki so te igralce pripeljali. Ne bodo imeli težav, če bodo igrali z mano.“

Kdo bo poskrbel, da bo moštvo imelo domač mariborski značaj?
„Tu smo Fras, Klinc, Gajser, Jandrić, ki je po toliko letih že naš, ter jaz.“

V minulih dveh letih ste postavili letvico uspeha zelo visoko. Dvakrat dvojna krona.
„Težje je braniti kot pa osvajati. Lani nam je uspelo. Ne glede na vse spremembe: na vsaki tekmi nas zanima zmaga ter boj za vse razpoložljive naslove. Tako razmišja tudi klubska uprava.“

Nova sezona, nova ekipa, pa tudi vam prinaša precej.
„Predvsem večjo odgovornost. Sistem dela poznam, to bo moja že četrta sezona. Pričakovanja so velika. Menim, da bo višja tudi minutaža. Ki pa v preteklosti ni bila sporna zavoljo trenerjev, ampak zaradi mene, ker sem imel težave s poškodbami in fizično pripravljenostjo. Prizadevam si, da si tudi zavoljo prihajajočega evropskega prvenstva izboljšam pripravljenost.“

Dvakrat ste omenili Euro 2018.
„Ne samo da sem omenil in da želim biti v ekipi, ampak hočem tudi igrati, ne pa da sem na klopi. Vem, da so tu igralci, ki so pustili ogromen pečat. Zavedam se, da moja mintuaža ne bo enormna. Premorem pa določeno kvaliteto, ki bi lahko prav prišla Sloveniji.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA