10.10.2018 | 1. SFL
V ligi prvakov letos še niso rekli zadnje

V petek popoldan bo slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Glede na gostitelje turnirjev (Barcelona, Sporting, Chrudim in litovski Vytis) je jasno, da Dobovec potuje v Litvo. „Želimo si, da bi dobili atraktivnega tekmeca ter dve ekipi, s katerima lahko igramo. Da se borimo in da smo konkurenčni,“ o žrebu razmišlja kapetan prvakov 29-letni Rok Mordej.

Tekmovalni in organizacijski uspeh

„Nismo ravno srečni, ker smo s porazom končali glavni del lige prvakov. Ruski državni prvak Ugra je bil boljši. Bili smo blizu, na koncu je do izraza prišla njihova kvaliteta, predvsem pa večja količina treninga. Če bi mi povedli, bi se morda drugače končalo. Smo se pa borili, za vsako žogo smo se metali na glavo,“ je bil kljub porazu na zadnji tekmi kapetan upravičeno ponosen na ekipo in tudi na klub, ki je v Podčetrtku zgledno in brezhibno organiziral turnir lige prvakov!

Od 0:09 dalje zadetki in najlepše akcije Dobovca na turnirju lige prvakov v Podčetrtku:

Ekipa za velike stvari

Kozli so suvereno začeli sezono: superpokalu so dodali zmago v 1. krogu 1. SFL, potem pa mirno čakali ligo prvakov, kjer pa si zadali ultimativni cilj: uvrstitev med 16 ekip Stare celine.
„Poleti smo sestavili vrhunsko ekipo. Hvala upravi, da je zagotovila sredstva za igranje. Moja naloga je bila, da zagotovim igralce. Moral sem kar pohiteti, saj so v Sloveniji tri ekipe, ki premorejo dovolj denarja, da lahko plačajo igralce tako. Bistvena in ključna poteza pa je bila, da smo zadržali Damirja Puškarja, zaradi katerega smo potem lahko okrepili ekipo z igralci s področja Ljubljane. Hitro smo se domenili tudi s Kristjanom Čujcem. Komaj čakamo, da se vrne Kristijan Postružin,“ pove Rok, ki je doda, da so sestavili ekipo po okusu in želja trenerja Kujtima Morine. Ki pa je, tako Rok Mordej, tako ali tako poglavje zase.

„Eno je imeti tako ekipo, kot jo imamo, nekaj drugega pa uigrati moštvo, da deluje, kot mi. To Kujtimu Morini uspe. Prepričan sem, da imamo najboljšega trenerja na področju Balkana,“ zatrdi Rok, ki spomni, da je Morino k sodelovanju povabil lani poleti.

„Izvrstno sva že sodelovala v zagrebškem Nacionalu, ki pa je padel v finančno krizo. Kujtima sem srečal v Novem Vinodolskem in bolj v šali dejal, boš pa prišel v Dobovec. Obljubil je, da bo to storil, če se v Nacionalu nič ne spremeni. Ker se ni, je postal naš trener. Ni mu bilo lahko, ker se je moral soočiti z dejstvom, da več kot dveh ali treh treningov ne moremo opraviti. Sam je bil vajen, da ekipa zbere po vsaj šest enot treninga na teden. Potreboval čas, da se je navadil, svoje delo opravlja vrhunsko, iz nas pa iztiska optimum!“ je prepričan Mordej.

Če smo že začeli, pa še končajmo z ligo prvakov.
„V petek se vračamo v 1. SFL, kjer se kuje vstopnica za drugo leto za ligo prvakov. Moramo igrati resno in zavzeto. Na voljo imamo še mesec dni časa, da se pripravimo na elitni del lige prvakov. Nikomur ne bo lahko z nami!“ glasno sporoča Rok, ki se je po uspešnih letih na tujem (Italija, Hrvaška) vrnil v matični klub, da nadaljuje družinsko tradicijo, pomaga klubu pred, med in po jubileju (klub letos slavi 40 let delovanja) in skuša postaviti stabilen sistem, ki bo deloval na dolgi rok. Zaenkrat kaže izvrstno.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec premočan za Litijo, prva za Stripy in Sevnico
  Po 4. krogu 1. SFL sta na vrhu sama ostala FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, ki imata popoln izkupiček. Prvi poraz v sezoni je doživela Litija, Mariborčani in Vrhničani pa so dosegli visoki gostujoči zmag. Obračun v Sevnici se je končal brez zmagovalca.
 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Na Obali opozarjajo na prvi gol in vratarja Sevnice
  „Lani smo imeli izvrsten redni del sezone, bili smo tudi na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. A sta se nam zgodili dve tekmi, ko smo v zadnjih 20 sekundah prejeli gola. Tudi proti Sevnici, to sta bila šoka, po katerih se nismo pobrali. Spomnim se veselja mojega kolega Jonteza, ki je prvo tekmo spremljal kar prek telefona v Španiji. Morda pa je napočil čas, da se zdaj veselim jaz,“ v svojem slogu sklene Hrvatin.
 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Za vrh v Rogaški Slatini, kamere v Sevnici
  Super tekma se obeta tudi v Rogaški Slatini, kjer bomo videli ponovitev finala 1. SFL, pokala Terme Olimia in superpokala. Tri tekme, trije naslovi za kozle, ki so favoriti tudi nocoj, ko jim v goste prihaja Litija. „Če želimo biti uspešni, bo treba biti na nivoju. Prihaja Litija, ki ima dobro ekipo. Pred nami je zahtevna moška trda tekma,“ napoveduje trener prvakov Kujtim Morina.
 • 17.10.2018 | 1. SFL
  Brez Martiča, a s plejado mladih na Tekmo meseca
  „Ni skrivnost, da so bronxi izredno močni pri prekinitvah. Zelo hitro jih izvajajo, zato je nujna pozornost. Pa ne le na začetku tekme, ampak tudi v 15. in 30. minuti. Ko je igralec utrujen, je temu primerno slaba zbranost,“ navrže Jontez, ki potem opozori na dve imeni. „Tu sta Slaven Radiškovič in Nik Zajc,
 • 16.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec boljši od Oplasta
  V zaostali tekmi 2. kroga 1. SFL je državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel zabeležil zmago na gostovanju v Kobaridu, 1:4 je bilo. Z dvema goloma se je izkazal Rok Mordej, častni gol za domačine je prispeval Jaka Sovdat.
 • 16.10.2018 | 1. SFL
  Prvaki na gostovanje v Posočje
  Nocoj se praznik futsala obeta v Kobaridu, kjer v zaostali tekmi 2. kroga 1. SFL pri Oplastu gostuje aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel. Tekma bi morala biti na sporedu 5.10., a je bila prestavljena na kasnejši termin zavoljo obvez v futsal ligi prvakov.
 • 13.10.2018 | 1. SFL
  Benjamin Melink končuje bogato športno pot
  Za člansko vrsto Slovenije je igral na 124 uradnih tekmah, dosegel je 35 golov. Debitiral je 28. septembra 2003 v Tolminu na tekmi Slovenija – Makedonija, zadnjič je za Slovenijo nastopil 21. marca 2015 na tekmi Slovenija – Češka, bilo je 3:1 za Slovenijo, ki se je uvrstila na Euro 2016, Melink pa je dosegel zadetek. S Puntarjem je bil Melink dvakrat državni prvak, trikrat pa zmagovalec pokala Terme Olimia.
 • 13.10.2018 | 1. SFL
  Ko zabiješ v zadnjih 20 sekundah, je tako, kot bi zmagal
  Mariborčani so porazili Bronxe, ki so dokazali, da bodo tudi letos neugoden tekmec. „To je bila prva domača tekma sezone, vesel sem treh točk. Moramo pa popraviti pristop, vse to se začne pri meni, zato prevzamem odgovornost za tak pristop na petkovi tekmi. V prihodnje bo boljše,“ je bil (samo)kritičen Tomislav Horvat.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Ivančna Gorica do zmage, na Vrhniki delitev točk
  Litija in FutureNet Maribor sta prišla do tretje zmage v 3. krogu 1. SFL. Prvih treh točk se veselijo v taboru FC Ivančna Gorica, prvo točko so osvojili tudi Škofjeločani.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.

DELI NA