10.10.2018 | 1. SFL
V ligi prvakov letos še niso rekli zadnje

V petek popoldan bo slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Glede na gostitelje turnirjev (Barcelona, Sporting, Chrudim in litovski Vytis) je jasno, da Dobovec potuje v Litvo. „Želimo si, da bi dobili atraktivnega tekmeca ter dve ekipi, s katerima lahko igramo. Da se borimo in da smo konkurenčni,“ o žrebu razmišlja kapetan prvakov 29-letni Rok Mordej.

Tekmovalni in organizacijski uspeh

„Nismo ravno srečni, ker smo s porazom končali glavni del lige prvakov. Ruski državni prvak Ugra je bil boljši. Bili smo blizu, na koncu je do izraza prišla njihova kvaliteta, predvsem pa večja količina treninga. Če bi mi povedli, bi se morda drugače končalo. Smo se pa borili, za vsako žogo smo se metali na glavo,“ je bil kljub porazu na zadnji tekmi kapetan upravičeno ponosen na ekipo in tudi na klub, ki je v Podčetrtku zgledno in brezhibno organiziral turnir lige prvakov!

Od 0:09 dalje zadetki in najlepše akcije Dobovca na turnirju lige prvakov v Podčetrtku:

Ekipa za velike stvari

Kozli so suvereno začeli sezono: superpokalu so dodali zmago v 1. krogu 1. SFL, potem pa mirno čakali ligo prvakov, kjer pa si zadali ultimativni cilj: uvrstitev med 16 ekip Stare celine.
„Poleti smo sestavili vrhunsko ekipo. Hvala upravi, da je zagotovila sredstva za igranje. Moja naloga je bila, da zagotovim igralce. Moral sem kar pohiteti, saj so v Sloveniji tri ekipe, ki premorejo dovolj denarja, da lahko plačajo igralce tako. Bistvena in ključna poteza pa je bila, da smo zadržali Damirja Puškarja, zaradi katerega smo potem lahko okrepili ekipo z igralci s področja Ljubljane. Hitro smo se domenili tudi s Kristjanom Čujcem. Komaj čakamo, da se vrne Kristijan Postružin,“ pove Rok, ki je doda, da so sestavili ekipo po okusu in želja trenerja Kujtima Morine. Ki pa je, tako Rok Mordej, tako ali tako poglavje zase.

„Eno je imeti tako ekipo, kot jo imamo, nekaj drugega pa uigrati moštvo, da deluje, kot mi. To Kujtimu Morini uspe. Prepričan sem, da imamo najboljšega trenerja na področju Balkana,“ zatrdi Rok, ki spomni, da je Morino k sodelovanju povabil lani poleti.

„Izvrstno sva že sodelovala v zagrebškem Nacionalu, ki pa je padel v finančno krizo. Kujtima sem srečal v Novem Vinodolskem in bolj v šali dejal, boš pa prišel v Dobovec. Obljubil je, da bo to storil, če se v Nacionalu nič ne spremeni. Ker se ni, je postal naš trener. Ni mu bilo lahko, ker se je moral soočiti z dejstvom, da več kot dveh ali treh treningov ne moremo opraviti. Sam je bil vajen, da ekipa zbere po vsaj šest enot treninga na teden. Potreboval čas, da se je navadil, svoje delo opravlja vrhunsko, iz nas pa iztiska optimum!“ je prepričan Mordej.

Če smo že začeli, pa še končajmo z ligo prvakov.
„V petek se vračamo v 1. SFL, kjer se kuje vstopnica za drugo leto za ligo prvakov. Moramo igrati resno in zavzeto. Na voljo imamo še mesec dni časa, da se pripravimo na elitni del lige prvakov. Nikomur ne bo lahko z nami!“ glasno sporoča Rok, ki se je po uspešnih letih na tujem (Italija, Hrvaška) vrnil v matični klub, da nadaljuje družinsko tradicijo, pomaga klubu pred, med in po jubileju (klub letos slavi 40 let delovanja) in skuša postaviti stabilen sistem, ki bo deloval na dolgi rok. Zaenkrat kaže izvrstno.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA