07.11.2018 | 1. SFL
V Maribor po zmago in 1. mesto po rednem delu

V dresu Dobovca Pivovarne Kozel na derbi 7. kroga prihaja slovenski reprezentant Alen Fetić. V Mariboru je pustil pečat, dve sezoni je tu uspešno igral, zdaj je v nasprotnikovi vrsti. „V dobri formi smo. Malce slabše je bilo proti Siliku, a smo se potem dvignili proti Benediktu. Na rekreaciji je težko doseči 12 golov, kaj šele v 1. SFL, a smo uspeli. Zmagujemo, polni smo samozavesti, taki prihajamo v Maribor,“ napoveduje Fetić.

1. SFL, 7. krog, 9.11.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na www.futsal.si)

Mislijo nase

O tekmecih ne razmišljajo preveč.
„Vsem nam je jasno, vsaka od ekip ima svoje karakteristike in neke taktične zamisli ter različice. A že od samega začetka lige mislimo na svojo igro, ki raste iz tedna v teden. Trener Kujtim Morina to zahteva od nas. Dejansko pa tekma proti Mariboru prihaja v idealnem trenutku, bo kar pravi test pred elitnim delom lige prvakov v Litvi,“ razmišlja Fetić, ki pa pove, da so misli o nastopu v elitnem delu lige prvakov v taboru Dobovca praktično prepovedane.

„Mislimo na vsako naslednjo tekmo, torej zdaj na Mariborčane. Pričakujem, da nas čaka hitra in dinamična tekma, kjer bomo imeli precej priložnosti. Dali bomo vse od sebe, da zmagamo. S tem bi verjetno že bolj ali manj rešili vprašanje številke 1 po rednem delu. Še posebej če vemo, da so si Mariborčani v zadnjem krogu privoščili kiks proti Oplastu,“ razlaga Fetić, ki v nadaljevanju opozori tudi na nekaj karakteristik gostiteljev.

Fideršek, Jurić, Kroflič, Stojković

„Zagotovo sta najbolj nevarna Matej Fideršek in Josip Jurić, tu bi dodal še Uroš Krofliča in Miloša Stojkoviča. A če bomo ustavili Fiderška, bo to velik uspeh. Matej je zelo nevaren v igri 1:1 in preigravanju. A bi rad poudaril, da Maribor ni le Matej Fideršek,“ pove Fetić, ki meni, da je Kujtim Morina že našel igralca, ki bo skušal pokriti in onemogočiti Fiderška. Prav v trenerju Kujtimu Morini pa Fetić vidi dirigenta, ki mu je uspelo toliko kvalitetnih igralcev povezati v celoto, kjer so dejansko s svojo vlogo srečni vsi.

25 dovolj

„Saj ne potrebujem, da igram 35 minut na tekmo. V 25 minutah dam lahko vse od sebe,“ še prizna Fetić, ki se je s soigralci razveselil vrnitve hrvaškega igralca Kristijana Postružina. Minuli petek je v svojem debiju v 1. SFL dosegel štiri gole. Tudi tokrat Fetić ne pozabiti omeniti prijatelja in izjemnega vratarja Damirja Puškarja, ki bo po Alenovem mnenju velik adut gostov na gostovanju v Mariboru.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2018 | 1. SFL
  iz Litve s šestimi točkami in dobrim vtisom
  „V veliko osebno zadovoljstvo mi je, da vodim tako močno ekipo. V prvi vrsti pa so vsi ti igralci izjemni ljudje, ki znajo in zmorejo sprejeti vse moje metode dela, ki so praviloma zahtevne in ne vedno prijetne. A igralci so to zmogli, zato so nagrajeni,“ je še dodal Morina.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Z odmevno zmago za dostojno slovo od Evrope
  Slovenski prvaki v futsalu, ekipa Dobovec Pivovarna Kozel, so na turnirju skupine A lige prvakov v litovskem Alytusu osvojili drugo mesto. V zadnji tekmi so s 5:4 (3:2) premagali belgijskega prvaka, ekipo Halle-Gooik. Z drugim mestom sicer niso napredovali, so pa s skupno 5. mestom v ligi dosegli izjemen uspeh.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Za ponos in nove točke za slovenski futsal
  “Halle-Gooik je vrhunska ekipa, mogoče malo ‘dotrajana’, ampak njihovi igralci so nekoč igrali za najboljše klube na svetu, tako da nas spet čaka močen in zanimiv obračun. Želimo iztržiti pozitiven rezultat,” pravi vratar Damir Puškar.
 • 16.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na veliko zmago v Litvi
  „Meni je še vedno žal te prve tekme proti Špancem. Premagali smo se kar sami. Naredili smo napake, ki jih evropski prvak spretno kaznuje. V 1. SFL tako še lahko odigramo, na evropskem nivoju pa ne gre,“ je povedal trener kozlov Kujtim Morina, ki je ob tem opozoril, da jih tudi jutri čaka izredno zahtevno delo.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Dobovec do nove odmevne evropske zmage
  Slovenska reprezentanta Fetić in Mordej sta tako uspešno kronala premoč slovenskega državnega prvaka. Pogled zgodovino pa pokaže, da so kozli do zmage v elitnem delu lige prvakov prišli točno tri leta po premierni zmagi na tej stopnji pred tremi leti v Madridu – takrat so z 2:1 premagali francoskega prvaka.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na igro, rezultat ni realen
  „Ni bilo slabo, dobro smo parirali verjetno najboljši ekipi na svetu. Žal pa končen rezultat ni realen, 3:1 bi bilo bolj merodajno. Dva gola smo jim praktično poklonili. Tako so dobra ekipa, da izkoristijo vsako najmanjšo napako in jo spremenijo v zadetek. Sem pa ponosen, ker se nismo zavlekli v obrambo, dali čelade na glavo in čakali, kaj bo. Proti Interju smo igrali odprto,“ je po tekmi povedal kapetan Rok Mordej.
 • 13.11.2018 | 1. SFL
  Sevnica išče pot iz krize, Novak ponosen na ekipo
  „Kot sem napovedal: za nas je to neugodno gostovanje. Hitro vodstvo nas je uspavalo. Popustila je disciplina v igri, zanihali smo. Dovolili smo, da so se domačini vrnili v igro. Tudi malce panike je bilo pri nas, a smo na koncu zasluženo zmagali. Igra je pozabljena, štejejo tri točke,“ je dodal trener Litije Damir Pertič.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  Kar 14 golov na zadnji tekmi 7. kroga 1. SFL
  Ljubitelji futsala so videli kar 14 golov ter dober odpor domačinov. Zmedlo jih ni niti to, da so v 14. minuti gostje vodili 0:3! Še več - s serijo 4:0 so domačini v 22. minuti vodili 4:3, uspešen je bil Matija Damiš. To je predramilo goste, ki so med 25. in 32. minuto spet ušli na 7:5.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se bo sklenil 7. krog
  Nocoj je v Benediktu na sporedu še zadnja tekma 7. kroga 1. SFL. Pri domačem klubu Benedikt avtodeli Džauš gostuje Litija.
 • 11.11.2018 | 1. SFL
  Mariborski recept deloval proti kozlom
  Derbi 7. kroga je upravičil pričakovanja, kvalitetna futsal predstava se je na koncu prevesila v domačo korist. FutureNet Maribor je slavil zmago s 5:3 in se zavihtel na 1. mesto 1. SFL. Dobovec je izgubil šele prvo tekmo v rednem delu sezone po 266 dneh! 16.2. 2018 je kozle doma s 4:2 porazila Litija.

DELI NA