02.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Štirje v lov na naslov, v nedeljo tudi Zlata žoga

V Podčetrtku je vse pripravljeno za sobotni začetek finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Za naslov se bodo pomerili Dobovec MB-Monting. FC Litija, Siliko Rem Power in KMN Bronx Škofije. Aktualni prvak FutureNet Maribor naslova ne brani, saj se je poslovil v četrtfinalu. Podčetrtek pa finalni turnir pokala gosti že šestič zapored.

Finale na Sportklubu

Tudi tokrat je Nogometna zveza Slovenije poskrbela za medijsko odmevnost tekmovanja. Sobotna polfinalna obračuna bosta na ogled v spletnem prenosu na www.futsal.si, nedeljski finale pa bo od 19.00 na sporedu na Sportklubu.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 3.3.
KMN Bronx Škofije – FC Litija (17.30) (prenos na www.futsal.si)
Dobovec MB Monting – FK Siliko Rem Power (19.45) (prenos na www.futsal.si)

finale, 4.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Sportklubu)

Prepoved nastopa na polfinalu pokala:
Matjaž Vojsk (Dobovec MB-Monting)

Najboljši strelci pokala:
Aleš Marot (Dobovec MB-Monting) 9
Kristjan Čož (FC Ivančna Gorica) 6

Več o pokalu Terme Olimia:

:: ŠTIRJE V LOV NA NASLOV, V NEDELJO TUDI ZLATA ŽOGA

:: Z LOVORIKO BI SI RADI ČESTITALI ZA KLUBSKI JUBILEJ

:: S TAKTIČNIMI RAZLIČICAMI PONAGAJATI DOBOVCU

:: Z AMBICIOZNOSTJO NIMAJO TEŽAV

:: PONOSNI NA KOMPLIMENT MILETA SIMEUNOVIČA

:: ZVEZDNIŠKA ZASEDBA NA FINALNEM TURNIRJU POKALA TERME

:: NA VOLJO VSTOPNICE ZA POKAL TERME OLIMIA

:: OBVESTILO TEKMOVALNEGA SEKTORJA (023-17)

Na turnirju bodo igrale najboljše tri ekipe iz 1. SFL (po vrstnem redu FC Litija, Dobovec MB-Monting in KMN Bronx Škofije), družbo pa jim dela še vrhniški Siliko Rem Power, ki je v drugi prvoligaški sezoni prišel prvič do finalnega turnirja.

Mojstri na delu

Zagotovo na turnirju ne bo manjkalo vrhunskega futsala in dobrih potez. Dovolj mojstrov bo na delu, da bo vsak prišel na svoj račun. Domači Dobovec bo želel v svoji maniri zabiti gol več, s svojo agresivno in podjetno igro to zmorejo. Če bo razigran tudi Kristjan Čujec, se tekmecem slabo piše, niti igre bodo v rokah Roka Mordeja, vrata čuva Damir Puškar, prava dodana vrednost ekipi sta zagotovo Josip Jurić in Ivica Majić, vsak dan je bolj z zasedb uigrano Žiga Čeh.

Litija stavi na uigranost, ko se včasih zdi, da lahko nekaj odigrajo kar miže. Tudi Alen Fetić in Denis Totošković nista novinca, sta bolj povratnika v ekipo, kjer sta že bila. Pertiču je v zasedbo dodal še Nikolo Jandrića in Anžeta Široka, oba pa poleg igralskih kvalitet premoreta tudi znanje osvajanja lovorik, kar na takih turnih lahko odloča o vprašanju zmagovalca. V ekipi bo manjkal poškodovani Gašper Vrhovec.

Turnirski Bronx in Mile Simeunovič

Bronx je simpatična zgodba in prava turnirska ekipa, ki ji na parketu in ob klopi poveljuje Marko Hrvatin. Primorski klub je tretjič zapored na finalnem turnirju, s pomlajeno in spremenjeno ekipo, ki pa stavi na pragmatičnost, uigranost in izredno dobro koriščenje prekinitev.

Vrhničani so neznanka, a pozitivna osvežitev prvoligaške in pokalne scene. Ekipa je v slabih dveh letih naredila velik kakovosten korak naprej. Z nekaj taktičnimi prijemi in domislicami, ki jih trener Mile Simeunovič premore, lahko zagrenijo življenje favoritu.

Včasih reprezentanti, danes trenerji

Na klopi ekip udeleženk zaključnega turnirja pokala sedijo trije nekdanji slovenski reprezentanti. Z največ nastopi se lahko pohvali Mile Simeunovič (60 nastopov, 23 golov), sledita Damir Pertič (44, 21) ter Marko Hrvatin (8,3). 

Kujtim Morina, nekdanji hrvaški igralec in reprezentant (25 nastopov), pa je z igrami in delom pustil velik pečat pri naših južnih sosedih. V trenerski karieri se lahko med trojcem Mile – Damir – Marko z lovoriko pohvali le Pertič, ki je bil jeseni superpokalni prvak Slovenije, Simeunovič in Hrvatin pa lovoriko na trenerski poti še čakata. Za razliko od Kujtima Morine, ki je dvakrat hrvaški državni, enkrat pa pokalni prvak.

Prednost Dobovcu

„Presenečenje bi bilo, če v finalu ne bo Dobovca. V drugem paru pa Litijo čaka zahtevnejše delo, saj je Bronx pravi specialist za take tekme, saj premore tipično turnirsko zasedbo. Kljub temu menim, da se bo Litija dobro pripravila. Če bo finale Dobovec – Litija, bi dal prednost Dobovcu, ker bo imel v polfinalu vsaj na papirju lažjega tekmeca. V preteklosti se je lažji tekmec v polfinalu poznal potem v finalu. A ponavljam: možna so presenečenja, to je pokal. Odločala bo tudi dnevna forma in vratarji. Kjer je Damir Puškar, tista ekipa je 30 odstotkov močnejša. V tem hipu je Damir z naskokom najboljši vratar v Sloveniji,“ je pred finalom povedal Sašo Leban, trener KMN Oplasta Kobarid, s katerim je bil prvak pokala Terme Olimia leta 2015.

Prednost Litiji

„Bronx je super ekipa zaradi mojih prijateljev, ki jim želim vso srečo. Siliku Rem Power se vidi, da rastejo, zato bravo Mile Simeunovič. Ampak tako je v tem futsalu pri nas: Dobovec in Litija sta v prednosti. Meni je vseeno, kdo je prvak, če že ne more biti Sevnica. Bi pa dal rahlo prednost Litiji, ker ima bolj uigrano jedro ekipe,“ pa pravi Mitja Jontez, trener Sevnice, ki je bila lani polfinalist pokalnega tekmovanja.

Pravočasno do vstopnice

Pred nami je eden do futsal vrhuncev sezone. Nogometna zveza Slovenije je tudi tokrat poskrbela za žepu in denarnici prijazne cene vstopnic. V soboto si lahko dve tekmi polfinala ogledate za ceno pet evrov (kot na evropskem prvenstvu ena vstopnica velja za dve tekmi tistega dne), za ogled finala pokala pa boste odšteli pet evrov. Vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih, prodajalnah Eventima in v uradni trgovini NZS v Ljubljani.

Prav tako pa bo možno do vstopnic uro pred tekmo na blagajni v dvorani v Podčetrtku. Število vstopnic za posamezno tekmo je omejeno (440), zato velja pohiteti z nakupom. Navijačem svetujemo, da si vstopnice zagotovijo že prej, saj se pričakuje gneča na blagajni v dvorani.

Komu zlata žoga

V Podčetrtku bomo v nedeljo razkrili, kdo je dobitnik 10. jubilejne zlate žoge, ki jo KMN pri NZS podeljuje igralcu, ki je najboljši v minulem koledarskem letu (2017). Lani je to priznanje dobil Alen Fetić. Nagrada bo podeljena tudi najboljši igralki!

Dosedanji dobitniki zlate žoge (2006 - 2016):
Igor Osredkar (2015, 2012, 2013)
Kristjan Čujec (2010, 2014)
Alen Fetić (2016)
Rok Mordej (2011)
Slaviša Goranovič (2009)
Davorin Šnofl (2006)

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA