08.08.2018 | Futsal AA
Srbija zadnji test, na Hrvaško z navijači

V petek, 10.8., se bo na Rogli zbrala ženska futsal reprezentanca, ki jo čakajo petdnevne priprave pred skorajšnjimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo leta 2019. Selektor Dejan Kramberger bo imel na voljo praktično vse igralke s prvotnega seznama. Zavoljo poškodbe je sodelovanje morala odpovedati Petra Črnko, selektor pa je namesto nje vpoklical Katjo Trubačev.

Vabljene igralke so Sandra Štumberger (ŽNK Cerkvenjak), Lara D´Amato (Salernitana Femminile ITA), Larisa Fras (KMN Slovenske Gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice), Vanja Tanšek (KMN Slovenske Gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske Gorice), Tanja Voga (KMN Slovenske Gorice), Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice), Barbara Lah (Siliko Nova Panorama), Rebeka Bačar (Siliko Nova Panorama), Asja Al Nawas Bedenčič (Siliko Nova Panorama), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Mateja Vojsk (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Katja Trubačev (Siliko Nova Panorama). 

Motivacija ni sporna

„Motivacija pri dekletih ni sporna. Začenjamo novo reprezentančno zgodbo, vse igralke so izredno motivirane in zagnane, zato je v tem trenutku nam celo lažje. Pred prvo tekmo pa jih je bilo treba opogumiti, saj dejansko nismo vedeli, kje smo, kam sodimo. Led je prebit, zato odločno dalje,“ pove selektor Kramberger.

Srbija zadnji test

„V teh dneh pridobivamo posnetke tekem konkurence, kjer drastično odstopajo Rusinje, ki so prave profesionalke,“ dodaja selektor, ki ga z ekipo po pripravah čakata še tekmi s Srbijo, ki prihaja v Laško.

„Na Srbijo se posebej ne bomo pripravljali. To bo test za nas. Da vidimo, kje smo, kaj smo. Da skušamo natrenirano prenesti na tekmo v fazi obrambe in napada,“ Kramberger o smislu tekem s Srbijo, ki bo prav v Laškem 25. in 26.8. igrala svoji prvi tekmi v zgodovini reprezentance. Za Slovenijo bosta to 3. in 4. uradna tekma v zgodovini.

Pripravljalni tekmi, Laško:

25.8.
Slovenija – Srbija (19.00)

26.8.
Slovenija – Srbija (13.00)

Podpora v Karlovcu

Prihodnji mesec pa sledijo kvalifikacije. Med 11. in 16. septembrom bo Slovenija igrala na Hrvaškem v Karlovcu. Poleg domačink bodo tekmice naše vrste še Rusija in zmagovalka predtekmovalne skupine A (predkvalifikacije se igrajo med 21. in 26. avgustom).

„Že v finalu Ženske futsal lige sta bili dvorani v Celju in Voličini lepo polni, prav tako v boju za 3. mesto, kjer so navijači Cerkvenjaka potovali na tekmo z avtobusom. Prepričan sem, da se bodo naši navijači med sabo povezali in prišli vzpodbujat dekleta v Karlovac, ki vendarle ni tako daleč!“ se selektor Kramberger za konec nadeja podpore s tribun v kvalifikacijah za Euro 2019.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija kvalifikacije začenja v Ukrajini
  Po žrebu Nyonu so znane skupine predkroga in glavnega kroga kvalifikacij za futsal svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Slovenska futsal reprezentanca se kvalifikacijam pridruži v glavnem delu (oktober 2019), kjer jo uvodoma čaka skupinski del v Ukrajini.
 • 11.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija čaka tekmece v kvalifikacijah za SP 2020
  „Na to svetovno prvenstvo se bo težko uvrstiti, saj gre za tri nivoje kvalifikacij. Konkurenca je močna, na žreb pa ni vpliva. Počakajmo do srede,“ pa dodaja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 10.12.2018 | Futsal AA
  Članice trenirale v Podčetrtku
  „Zadovoljen sem s pripravami. Viden je napredek. Očitno je, da so dekleta v tekmovalnem ritmu, to se vidi pri izvedbi. V delo smo vključili tudi novinke, ki so hitro dojele in sprejele akcije, ki jih igramo in izvajamo v naši igri,“ je po vikendu v Podčetrtku povedal selektor Kramberger.
 • 03.12.2018 | Futsal AA
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  „Cilj je jasen: ogrodju reprezentance, ki ga imamo, dodati še kako igralko, ki bi lahko nosila težje breme,“ pa selektor Dejan Kramberger o ciljih zborov, ki sledijo.
 • 31.10.2018 | Futsal AA
  S Hrvaške z izkušnjami in nagrado za fair play
  Pomlajena Slovenija je na turnirju dosegla končno 4. mesto, slavila je Madžarska, ki je na turnirju petih narodov zbrala štiri zmage. Zbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika je po turnirju prejela tudi priznanje za najbolj fair ekipo turnirja!
 • 30.10.2018 | Futsal AA
  Proti BiH do prve točke
  Slovenska članska futsal reprezentanca je na turnirju v Poreću prišla do prve točke, saj je remizirala z Bosno in Hercegovino, ki je prišla na turnir v Istro v popolni zasedbi. Gole za končnih 4:4 so prispevali Gašper Vrhovec (pomlajeni reprezentanci se je pridružil danes), Nejc Hozjan, Jeremy Bukovec in Nik Zajc.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Slovenska mladost obetavno z Madžari
  Slovenija je nastopila v spremenjeni postavi v primerjavi s prvo tekmo: v ekipi ni bilo Andreja Mohoriča in Luke Kanca, ki sta zbolela. Ekipi so se naknadno v skladu z dogovorom pridružili Nejc Hozjan, Timotej Debeljak, Jeremy Bukovec in Tilen Gajser.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Danes proti Madžarski
  Pomlajena slovenska vrsta je prvi dan ob veliki neučinkovitosti zabeležila uvodni poraz proti Kuvajtu (1:5), Madžarska pa ima po dveh dneh dve zmagi – s 5:3 so ugnali Bosno in Hercegovino, včeraj popoldan še tesno z 1:0 Grčijo.
 • 27.10.2018 | Futsal AA
  Uvodoma izgubili proti Kuvajtu
  Pomlajena članska futsal reprezentanca je s porazom proti Kuvajtu (1:5) začela turnir Futsal Week, ki poteka na Hrvaškem (v Poreću). Na turnirju sodita tudi slovenska mednarodna sodnika Admir Zahović in Dejan Veselič.
 • 27.10.2018 | Futsal AA
  Uvodoma proti Kuvajtu
  V teh dneh je poleg reprezentance U19 na delu tudi članska vrsta, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik. Člani bodo od danes pa do srede nastopali na mednarodnem turnirju v Poreču na Hrvaškem. Slovenija se bo pomerila z Bosno in Hercegovino, Grčijo, Madžarsko in Kuvajtom.

DELI NA